byggexperten.dk

Tømrer & tømrerfirma

Få 3 uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt

Skal du have lavet tømrerarbejde?

Se hvad en tømrer laver, bestil tilbud, se priser og meget mere.

Fremragende

Tømreren varetager nok det stolteste og ældste håndværk i menneskets historie: arbejdet med større konstruktioner og mindre projekter i træ. Skal du have tilbud på tømrerarbejde, som du skal have udført? Eller har du brug for en tømrers vejledning til dit eget byggeprojekt? Måske er du interesseret i hvad prisen på en tømrer er – eller måske vil du vide hvordan du selv kommer i gang med faget?

Læs med her på siden, hvor vi giver dig det komplette overblik over alt det, du skal vide om tømrerfaget.

Hvad er en tømrer, og hvad laver de?

Tømrer der arbejder med træ
Tømrer der arbejder med træ

Hvad er en tømrer? En tømrer er en håndværker, der er specialiseret i arbejdet med naturlige materialer som træ og tømmer til brug i store som små konstruktioner. Tømrerarbejde kræver store praktiske og matematiske færdigheder, og man skal gerne have hænderne særdeles godt skruet på.

Tømrere arbejder med en lang række af forskelligartede opgaver. De spænder vidt og bredt, fra komplet nybyggeri og/eller renovering af ældre bygninger, og til mindre konstruktioner.

Arbejdsmiljøet for en tømrer varierer også, alt efter arbejdets karakter. Nogle tømrere arbejder primært udenfor – fx hvis der skal lægges nyt tag, eller hvis der skal støbes udendørs fundamenter. Andre tømrere arbejder mest på værksted. Det kan fx være, hvis tømrerens arbejde i højere grad involverer produktion eller reparation af møbler.

En tømrer kan fx tage sig af følgende opgaver (enten helt eller delvist):

  • Udskiftning af tag
  • Opsætning af indre og ydre vægge i træ, gips eller øvrige materialer
  • Opsætning af trapper, hemser og lignende
  • Lægning af gulve og træ-terasser
  • Renovering af gamle bygninger
  • Opsætning af køkkener
  • Montere paneler
  • Bygge skure, udehuse og øvrige tilbygninger

Som sådan er en tømrer nok den type håndværker, der rent fagligt også er den mest alsidige. Det betyder ikke, at håndværkeren er specialist i det hele – men tømreren skal alligevel have en grundlæggende faglig forståelse for de fleste øvrige håndværksbrancher, da tømmerarbejdet er så udbredt i byggeri, som det er.

Få 3 gratis tilbud på dit projekt fra tømrerfirmaer i dit område

Byggexperten har et samarbejde med 3byggetilbud.dk, og vi kan derigennem også tilbyde dig tre gratis og uforpligtende tilbud på tømrerarbejde til dit projekt. Tilbuddene kommer fra professionelle tømrerfirmaer, så du uanset er sikret arbejde i en god kvalitet.

Byggexperten anbefaler 3byggetilbud.dk af disse grunde:

  • Det er gratis, nemt og helt uforpligtende
  • Konceptet er bevist med mere end en halv million formidlede opgaver, og en succesrate på over 90%
  • Du kan spare masser af penge
  • Servicen dækker i hele landet
  • Entreprisegaranti – et økonomisk sikkerhedsnet, der sikrer dig med op til 35.000 kr., hvis noget skulle gå galt under håndværkerarbejdet

Prøv servicen i dag, helt uden omkostninger for dig.

Tømrer: Pris og rabatter

Hvad koster det at hyre en tømrer, eller et tømrerfirma? Jo, svaret varierer faktisk, alt afhængigt af hvilket firma det er, og hvad opgaven lyder på. Men lad os starte med at se på tømrernes timepriser.

En normal timepris for en tømrer ligger på omkring de 400 kr. eks. moms. Som privat skal du altså betale ca. 500 kr. for en times tømrerarbejde, plus minus en smule. 500 kr. i timen kan måske umiddelbart lyde af meget. Dog vil du nok ofte blive overrasket over hvor meget en tømrer kan nå på en times arbejde.

Generelt arbejder tømrere med to forskellige prismodeller: timepriser og faste priser. Hvis du får en timepris-løsning fra en tømrer, så betaler du blot tømreren en fast pris pr. time indtil opgaven er færdig. Med timepriser kan det være svært at forudse hvad en opgave præcist vil komme til at koste. Det gælder især, hvis projektet er stort, og indeholder mange forskellige mindre delprojekter.

Hvis du vælger faste priser, så vil tømreren give en fast pris på hele projektet. Denne faste pris er forankret i tømrerens timepris, og så er der som regel også lagt en smule ekstra oveni for at tage højde for eventualiteter. Fordelen med faste priser er, at du altid ved præcist hvor meget et givent projekt kommer til at koste dig, når det står færdigt. Derudover er du også sikret, at du ikke kommer til at betale ekstra, selvom uforudsete hændelser skulle gøre, at tømreren skal bruge ekstra tid for at blive færdig.

Hvis du gerne vil have en fast pris på dit projekt, så kommer tømreren forbi dig for at besigtige det, der skal laves. Ud fra besigtigelsen estimerer tømreren en pris, og laver et overslag. I mange tilfælde vil en tømrer, der udelukkende arbejder i time-priser gøre det samme, blot uden overslaget – blot for alligevel at give dig en idé om hvad det samlede projekt ca. vil komme til at koste dig.

I mange tilfælde kan du opnå billigere overslag og timepriser, hvis du lader forskellige håndværkerfirmaer konkurrere med hinanden om at få den samme opgave. Det er dette princip, vi udnytter i vores samarbejde med 3byggetilbud.dk. Med denne udbudsservice sikrer vi, at du får tømrertilbud til de bedste priser.

Bedre kvalitet koster mere

Tømrer, der laver et tilbud
Tømrer, der laver et tilbud

Når du bestiller tømrerarbejde, så er der som sagt nogle firmaer, der koster mere end andre. Det er sjældent tilfældigt hvordan priserne er fastlagt i et tømrerfirma. Du kan derfor også snildt regne med, at højere priser – alt andet lige – betyder bedre kvalitet på det arbejde, der udføres.

En bedre kvalitet i tømrerarbejdet kan udmynte sig i mange forskellige ting – for eksempel:

  • tømrerens villighed til at acceptere overarbejde for at overholde deadlines
  • reklamationsservice
  • at arbejdet udføres i de aftalte materialer
  • mængden af sjuskede løsninger

I sidste ende er den bedste indikator på kvalitet de anmeldelser, som virksomhedens andre kunder giver af den. Og i dag er det heldigvis lettere end nogensinde, hvis du vil finde ud af hvilket omdømme en virksomhed har. Trustpilot, Google Reviews og øvrige anmeldelsessider sikrer dig, at du får dannet et ordentligt helhedsbillede af en virksomhed, inden du begynder at handle med dem.

I mange tilfælde kan det nemt betale sig at hyre et af de dyrere tømrerfirmaer – også rent økonomisk. Årsagen er, at prisen for at foretage efterrettelser i det udførte arbejde hurtigt kan beløbe sig til store pengesummer. Så kan det altså som oftest bedst betale sig at gøre arbejdet ordentligt første gang.

Sådan sparer du penge, når du hyrer en tømrer

Hvis du gerne vil hyre en tømrer eller et tømrerfirma til at bistå dig i dit projekt, og hvis du på samme tid har dine dyrt tjente penge kære, så giver vi dig her en række tips til hvordan du kan få tømrerarbejde udført på budget. 

Ved alle punkterne, vi nævner herunder, gælder det selvfølgelig, at du aftaler vilkårene individuelt med de pågældende tømrermestre, der er på din opgave. Det er ikke altid, at alle disse punkter vil give en reduktion i prisen. Men hvis tømreren vil forhandle, så er dette punkter, du kan forhandle om.

Tip nr. 1: Sæt opgaven i udbud

Det første trin, der muligvis kan stå for størstedelen af den mulige besparelse på dit projekt, er at sætte din opgave i udbud. Få fat i flere tømrerfirmaer, og få hver af dem til at afgive tilbud på din opgave. Så kan du vælge den billigste – eller evt. høre nogle af de andre firmaer, om de har lyst til at underbyde.

Det er netop på dette punkt, at vi hos Byggexperten tilbyder tre gratis tilbud på din tømreropgave. Du kan altså med fordel begynde at spare penge ved at bruge udbudsservicen her på siden.

Tip nr. 2: Forbered så meget du kan

Du har mulighed for at spare en god del på tømrer-regningen, hvis du selv kan gøre noget af arbejdet først. Hvis der for eksempel skal sættes et nyt køkken op, så kan du med fordel begynde at fjerne de gamle køkkenelementer selv. Langt det meste af vejen kræver det ingen særlige kompetencer at bryde et gammelt køkken ned. Frem med kobenet og skruemaskinen, smid de gamle skabe og hylder i traileren og kør hele molevitten på genbrugspladsen.

Tip nr. 3: Hav selv materialer klar

Det kan også betale sig at have sine egne materialer klar. Hvis der fx springer en tagsten i vinterkulden, og du selv har et overskud af tagsten fra de blev lagt på, så kan du med fordel få tømreren til at finde en reserve-tagsten i din egen bunke. 

Det kan også være, at du præcist ved hvilke materialer der skal bruges til et givent projekt. I så fald kan du også spare tømreren for nogle timers arbejde ved selv at købe materialerne ind først. Så kan tømreren gå i gang med det rigtige arbejde lige så snart vedkommende dukker op.

Tip nr. 4: Ryd selv op efter arbejdet er færdigt

Hvis du selv rydder op efter tømreren har gjort sit arbejde, så kan tømreren blive færdig før tid. På denne måde slipper du for at betale en dyr timepris for tømrerens kompetencer, når du alligevel nemt kan klare oprydningen selv. 

Tip nr. 5: Vælg timepriser, ikke faste priser

Vi nævnte tidligere på siden her de to pris-modeller, som mange tømrerfirmaer arbejder med. Hvis du vælger at betale tømreren for timepriser, istedet for at lade tømreren give et prisoverslag, så ender du ikke med at betale for mere end dét, tømrerarbejdet kræver. 

Årsagen til, at timepriser er billigere, er simple: Her er det nemlig dig, der bærer risikoen – ikke tømreren. Og det kan for det meste fint betale sig.

Hvis du til gengæld ikke er risikovillig, og istedet blot gerne vil have sikkerhed for, at den oplyste pris på projektet også er den, du i sidste ende vil komme til at betale, så skal du selvfølgelig vælge faste priser. Så må du sluge den merpris, der følger med.

Dette arbejde kan en tømrer hjælpe dig med

Herunder finder du nogle eksempler på arbejdsopgaver, som en tømrer kan hjælpe dig med:

  • Tagreparationer
  • Opsætning af køkken
  • Gipsvægge
  • Lægning af gulv
  • Isætning af vinduer
  • Isætning af døre
  • Isætning af porte

Få professionel vejledning fra en tømrer

Hvis du er gør-det-selv-typen, og godt kan lide og gå og makke med tingene selv (og lære en masse undervejs), så er der ofte hjælp at hente i tømrerfaget. Så selv hvis du ikke er udlært tømrer, eller har beskæftiget dig professionelt med håndværket, så kan du alligevel få et lille indblik i nogle af tømrernes bedste metoder og teknikker. Her vil vi give dig noget inspiration til hvordan du selv kan komme videre med dit projekt, der kræver en tømrers færdigheder.

For det første, så har du garanteret en tømrer i familien, som du kan spørge til råds. Tømrerfaget er ganske udbredt – samfundet har brug for mange for at kunne opretholde sig selv. Og faktisk er byggebeskæftigelsen stedet rigtig meget det seneste årti. Siden 2012, hvor der samlet var ansat ca. 140.000 fagpersoner i byggebranchen, er mængden af håndværkere i Danmark i dag steget til næsten 200.000. (DST)

Derudover findes der i dag læssevis af guides, både i tekst, lyd og billeder, til hvordan du kan komme godt i mål med dit næste tømrerprojekt. Du kan finde guides til stort set alle typer af projekter online. Det samme kan du på siden her via vores store vidensbank, der hele tiden bliver udbygget med guides til nye projekter. Er du interesseret i hvordan du selv kommer i gang (eller videre) med dit tømrerprojekt, så kan du med fordel se, om du kan finde en guide her på siden.

Har du en drøm om at blive tømrer? Tag tømreruddannelsen

Tømreruddannelsen / tømrerskole
Tømreruddannelsen / tømrerskole

Hvis der er gemt en tømrer i maven på dig, så kan de fleste heldigvis blive det – med lidt hårdt arbejde, stærke hænder og gå-på-mod. Læs med her, og find ud af hvordan du kommer i gang.

For det første, så skal du være sikker på dine hænder, hvis du vil være tømrer, for du kommer til at bruge dem meget. Rigtig meget. Og det gælder allerede fra du begynder at uddanne dig. Tømreruddannelsen er nemlig en god blanding af teori og praksis, og du vil jævnligt blive udfordret i det meste af det, I lærer.

For at uddanne dig til tømrer skal du ind på det, man kalder Træfagenes byggeuddannelse. Adgangskravene er relativt lave:

  • Du skal have en folkeskoleeksamen
  • Du skal have bestået dansk og matematik (dvs. som minimum have fået karakteren 02)

Derudover er det selvfølgelig en fordel, hvis du har en god fysik, og hvis du i forvejen er vandt til hårdede, længerevarende fysisk arbejde. Ved at træne sig op til at begynde i tømrerfaget – også på uddannelsen – sikrer du dig imod skader og øvrige uheld.

Når du er færdig med uddannelsen, så skal du finde et arbejde. Og her er der lidt forskellige muligheder på bordet. Mange vælger, som det første tømrerarbejde de har, at blive ansat under en tømrermester. Alternativt kan du også blive ansat på en produktionsfabrik, der producerer i træ. 

Og endelig, hvis du har lyst til at prøve kræfter med faget på egen hånd, så kan du også starte din egen tømrervirksomhed. Her kan det dog være en fordel at have været ansat under en anden tømrermester i en årrække, så du er ordentligt inde i projektstyring, best practises, tilbudsgivning, lovgivning, osv. 

Hvad får en tømrer i løn? Se hvad du kan tjene

Hvad får en tømrer i løn? Her er svaret forskelligt, alt efter hvilke vilkår du er ansat under, hvor i landet du bor og arbejder, om du driver eget tømrerfirma eller er under en tømrermester, osv. Men lad os se på et gennemsnit.

Ifølge Lønstatistik.dk får en tømrer ansat i det private i gennemsnit kr. 26.056 kr. pr. md. før skat. Dette er en ganske udemærket løn for de fleste. Gennemsnitsalderen for denne lønsats er, ifølge lønstatistik.dk, på ca. 32 år, og erfaringen på omkring de 10 år. Det er klart, at lønsatsen vil stige med mængden af erfaring, man har, da man så har bedre vilkår for at forhandle sig frem til en bedre løn med ens tømrermester.

Lønnen afhænger af flere forskellige faktorer

Ifølge lønstatistik.dk er der mange parametre, der gør sig gældende, når vi taler om aflønningen af en tømrer. En af de primære faktorer, der skaber en forskel i lønnen for en tømrer, er hvor vedkommende bor og arbejder. Herunder kan du se en liste over forskellige lønningsniveauer (gennemsnit), alt afhængig af hvor i landet tømreren bor:

  • Nordjylland: 26.067 kr. pr. md.
  • Midtjylland: 25.805 kr. pr. md.
  • Syddanmark: 25.371 kr. pr. md.
  • Sjælland: 26.082 kr. pr. md.
  • Hovedstaden: 29.010 kr. pr. md.

Her kan vi se, at en tømrer, der arbejder på Sjælland eller i hovedstadsområdet, tjener mere end tømrere i øvrige dele af landet. Forklaringen kan være, at tømrere i hovedstadsområdet skal afholde flere udgifter – det er simpelthen dyrere at bo og leve omkring hovedstaden end i resten af landet. Derfor er tømrerne i dette område af landet også afhængige af, at de kan forhandle en bedre løn hjem.

Lønnen afhænger også af erfaring:

  • Gennemsnitsløn for en tømrer med 0-5 års erfaring: 24.932 kr. pr. md.
  • Gennemsnitsløn for en tømrer med 20-30 års erfaring: 27.481 kr. pr. md.

Endelig afhænger en tømrers løn også af køn:

  • Mandlig tømrers gennemsnitsløn: 26.076 kr. pr. md.
  • Kvindelig tømrers gennemsnitsløn: 25.176 kr. pr. md.

Her kan vi se, at en kvindelig tømrer i gennemsnit tjener 900 kr. mindre hver måned end en mandlig tømrer. Der kan her også være flere årsager, der gør sig gældende – fx at kvinder generelt bruger mere tid væk fra arbejdsmarkedet (mht. barsel), og at mænd generelt er mere aggressive og intimiderende i lønforhandlinger. Vi kan heller ikke udelukke uretmæssig diskrimination som en faktor, der har betydning for forskellen mellem mænds og kvinders lønniveau.

 

Kundeanmeldelser

Luksus sommerhuse

Skiferie i skihytte

Sommerhus med pool

Sommerhus med hund

Billige sommerhuse

Se fordelene ved at bruge Byggexperten.dk

Vi har mange brugere hver måned. Se herunder hvorfor vi er så populære.

Spar op til 40%

Udbudsrunder er et af de kraftigste værktøjer til at spare mange penge. Flere af vores kunder sparer helt op til 40% på det, de ellers skulle have betalt for håndværkerhjælp.

Perfekt overblik

Du kan nemt sammenligne priser, tidsforbrug og øvrige vilkår for de enkelte tilbud. Så vælger du selv hvem du synes giver dig det perfekte tilbud.

Uforpligtende service

Du bestemmer helt selv hvilket af de 3 tilbud, du vil gå videre med. Og hvis der ikke er nogen af tilbuddene, der passer dig, så er du ikke forpligtet vil at vælge nogen.