byggexperten.dk

Blikkenslager

Få 3 uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt

Skal du have lavet blikkenslager-arbejde?

Hvad koster en blikkenslager? Og hvilke opgaver løser de egentlig? Læs med her, hvor vi går i dybden med blikkenslagerens fagfelt - og hvordan du får mest ud af blikkenslagernes kompetencer.

Fremragende

En blikkenslager minder fagligt ret meget om en VVS’er. Blikkenslageren arbejder nemlig primært med metal og plastik i forskellige afskygninger. Ordet “blikkenslager” er et gammelt navn bestående af hhv. “blik” (udvalset metal) og “slager” (af verbet slå).

Altså – en blikkenslager er en, der slår på blik.

Blikkenslagerfaget er et gammelt fag, der oprindeligt udviklede sig ud af smede-faget. Behovet for blikkenslagere opstod efterhånden som man med nye byggestandarder fik behov for kompetencer inden for smedelignende opgaver til bygningers udvendige sider. Blik var det primære materiale, som man benyttede dengang.

I dag er man dog gået væk fra at bruge blik til mange formål. Istedet er zink og kobber blevet mere udbredt til de samme, gamle formål. Zink og kobber er lettere at forme, og mere holdbare end blik. Mere præcist kan man altså sige, at en blikkenslager i dag arbejder med formbart kobber og zink.

Skal du have lavet blikkenslager-arbejde? Så læs med her på siden, hvor vi hjælper dig med at lande gode tilbud på blikkenslagere i dit nærområde.

Hvad laver en blikkenslager?

Blikkenslager, der arbejder på en metalplade

Tommelfingerreglen, der skal hjælpe en med at kende forskellen på en vvs’er og en blikkenslager, er ikke svær at huske. En VVS’er er en fagmand, der hjælper med alt metalarbejde inden for husets fire vægge. En blikkenslager udfører opgaver med de samme materialer – bare udenfor. Tommelfingerreglen gælder dog ikke altid, og kan nogle gange være mere misvisende end hjælpende

Hvad laver en blikkenslager så – helt konkret? Typiske opgaver for en blikkenslager inkluderer at lægge nyt tag (og særligt tag i naturskifer), udformning af trapper og gelændere, opsætning af tagrender, afdækning rundt om altaner og karnapper og kviste. Kort sagt – blikkenslagere laver alt det udvendige, der inkluderer brugen af metalrør og -plader.

Der er flere årsager til, at en blikkenslager og en VVS’er så ofte forveksles med hinanden. Vi har allerede nævnt, at begge primært arbejder med metal – rør og plader – i konstruktioner. Men det skal også siges, at VVS’eren og blikkenslageren deler det meste af den samme uddannelse. Ja, faktisk er det kun et speciale, der adskiller de to faggrupper. Resten af uddannelsens 3,5 år lange varighed går blikkenslagerne og VVS’erne op og ned ad hinanden.

Ud over tommelfingerreglen kan man også prøve at huske, at VVS’eren arbejder med løsninger, der bibringer varme, vand og facilliterer renlighed i hjemmet. VVS’eren skaber altså løsninger, der tilgodeser og servicerer dig som beboer. Eksemplerne er toiletter, afløb, vandhaner, vaske, radiatorer og gulvvarme, osv.

Blikkenslageren, derimod, arbejder i højere grad (men ikke udelukkende!) med løsninger, der skal beskytte hjemmet mod de barske omgivelser. Blikkenslageren arbejder for at sikre konstruktionens holdbarhed og modstandsdygtighed. Her er eksemplerne tagkonstruktioner, tagrender, afdækning på altaner, riste, osv. Undtagelserne her er dog også værd at huske – for blikkenslageren laver nemlig også trapper, døre, affaldsstativer osv., Fællesnævneren for al blikkenslagerens arbejde er, at det meste af det altså bare foregår udenfor. VVS’eren, derimod, laver løsninger indenfor i hjemmet.

Få 3 gratis tilbud fra blikkenslagere i dit område

Hos ByggeXperten samarbejder vi med 3byggetilbud.dk. Her kan du nemt bestille 3 gratis og uforpligtende tilbud på din el-opgave fra elektrikere i dit lokalområde. Pres prisen i bund, og prøv det med det samme. Tilbuddene kommer altid fra autoriserede elektrikere og elinstallatører – så ved du, at arbejdet er i orden.

Byggexperten anbefaler 3byggetilbud.dk af disse grunde:

  • Det er gratis, nemt og helt uforpligtende
  • Konceptet er bevist med mere end en halv million formidlede opgaver, og en succesrate på over 90%
  • Du kan spare masser af penge
  • Servicen dækker i hele landet
  • Entreprisegaranti - et økonomisk sikkerhedsnet, der sikrer dig med op til 35.000 kr., hvis noget skulle gå galt under håndværkerarbejdet
Prøv servicen i dag, og bestil 3 tilbud fra blikkenslagere nær dig. Det koster ikke noget, og det er helt uforpligtende.

Få 3 gratis tilbud fra blikkenslagere nær dig

Disse opgaver hjælper en blikkenslager dig med

Tagrender monteret af en blikkenslager

For mange kan det stadig være svært at skelne mellem hvad en blikkenslager laver, og hvad en VVS’er laver. Kort sagt, så arbejder en blikkenslager mest med blik og metal uden for hjemmets vægge, mens en VVS’er arbejder med det samme indenfor.

Herunder finder du en liste over opgaver, som du kan bestille en lokal blikkenslager til at hjælpe dig med:

  • Lægge tag i naturskifer
  • Lægge tag på carporten
  • Opsætte tagrender
  • Afdækning af skotrender
  • Afdækning på altaner, i karnapper og på kviste
  • Fremstilling og montering af døre, affaldsstativer, riste, rækværk, trapper og mange andre typer af stålkonstruktioner
  • Facadearbejde i zink og kobber
En blikkenslager kender selvfølgelig også til andre typer af håndværk end sit eget. Dette er bl.a. nødvendigt, da blikkenslageren i større projekter skal arbejde sammen med mange forskellige faggrupper

Hvad koster en blikkenslager?

En blikkenslager er faktisk en relativt billig håndværker. En af de primære årsager skal findes i den løn, som en blikkenslager får for sit arbejde. En blikkenslagers løn ligger nemlig ikke markant, men dog tydeligt, under lønningen til en VVS’er. Dette på trods af, at begge fagmænd har stort set den samme uddannelse bag sig – og dermed også ens kompetencer.

Hvad koster en blikkenslager? Prisen på en blikkenslager ligger typisk på mellem 200 kr. og 600 kr. pr. time. Her er priserne inkl. moms. Sammenlignet med mange andre håndværkertyper ligger dette prisinterval altså ret lavt.

Dog kan du finde blikkenslagere, der befinder sig overalt i dette interval rent prismæssigt. Årsagen til pris-spredningen skal bl.a. findes i geografien. En blikkenslager, der arbejder i hovedstadsområdet, er bare dyrere i gennemsnit end en, der arbejder i Jylland. Derudover har kvaliteten af arbejdet selvfølgelig også en indvirkning på prisen.

Det vigtige, når du hyrer en blikkenslager ind på en opgave, er, at du ved, at blikkenslageren udfører sit arbejde ordentligt. Metoden er simpelthen at sikre dig, at blikkenslageren har den rette uddannelse og erfaring bag sig. Tjek selvfølgelig også gerne firmaets Trustpilot-side inden du hyrer blikkenslageren helt fast på opgaven.

Prisen er selvfølgelig også en vigtig faktor, når du hyrer en blikkenslager. For selvom en blikkenslager udfører relativt billigt håndværkerarbejde, så vil et stykke blikkenslagerarbejde stadig beløbe sig til høje beløb i mange tilfælde. Derfor vil det selvfølgelig også give mening for de fleste at sikre sig, at prisen på blikkenslageren er i bund.

Den mest oplagte måde at spare gode penge på blikkenslageren på er ved at sætte din opgave i udbud. Du skal simpelthen kontakte flere forskellige blikkenslagere, og få dem alle sammen til at byde ind på din opgave. Ved at lade dem konkurrere med hinanden kan du samtidigt presse prisen i bund.

Du kan læse mere om at sætte din blikkenslager-opgave i udbud herunder. Du kan selvfølgelig også få hjælp til det – bare hop direkte ind på vores partnerside her, så sætter de din blikkenslager-opgave i udbud ganske gratis.

 

Eksempler: Priser på blikkenslager-opgaver

Inddækning af murværk

Nogle gange kan det være rart at have noget helt konkret at forholde sig til. “Hvad vil det koste mig, hvis jeg vil have en blikkenslager til at udføre dén slags opgave?” Herunder har vi samlet nogle estimater på priser på blikkenslager-opgaver. Alle priser er både inkl. materialer og opsætning. Så ved du hvad du kan forvente af priser på blikkenslagerens arbejde.

  • Inddækning af kvist eller skorsten: 6.000-14.000 kr.
  • Opsætning af tagrende: 300-400 kr. pr. meter
  • Opsætning af nedløbsrør: 1.700 kr. pr. stk.
  • Falset zinktag: 1.400 kr. pr. kvm.
  • Skotrende: 550 kr. pr. meter
Det skal selvfølgelig siges, at prisen på konkrete blikkenslager-opgaver kan variere. Du skal altså kun læse ovenstående priser som vejledende
 
Det er også vigtigt at huske, at du faktisk ofte kan få ovenstående løsninger billigere, hvis du går taktisk til værks. Sørg fx for at få sat din opgave i udbud blandt flere blikkenslagere (og få hjælp til det her). Så kan du være sikker på, at du nemt kan spare penge på dit næste projekt.

Lav en udbudsrunde, og få tilbud på blikkenslagere

Hvis du har et projekt derhjemme, som kræver en blikkenslagers kyndige hænder, så bør du lave en udbudsrunde.
 
En udbudsrunde sikrer, at du får det pågældende stykke blikkenslager-arbejde til så billige penge som muligt. Og det er faktisk slet ikke så svært igen at få gennemført en udbudsrunde.

Alt, du skal bruge, er din telefon, numrene på forskellige blikkenslagere i dit område, samt en detaljeret beskrivelse af dit projekt. Så ringer du dem alle op, en af gangen, og fortæller dem om dit projekt. De afgiver et tilbud – og så videre til den næste i køen.

Når blikkenslagerne konkurrerer mod hinanden om den samme opgave, så er de villige til at gå en smule på kompromis med deres normale priser for at lande opgaven. Det kommer dig til gode som forbruger, da det jo er dig, som sparer pengene. Blikkenslagerne er vante til det, ligesom alle håndværkere – det er nu engang en meget normal metode at bestille håndværkere på nu om dage.

Nogle gange kan det selvfølgelig være både tids- og energikrævende at lave en udbudsrunde. Du skal opspore telefonnumrene. Du skal have styr på projektet på forhånd. Måske skal du koordinere en masse blikkenslagere, der gerne vil ud for at se på det hele først. Og så har vi slet ikke talt om de mange afvisninger i telefonen, du også kan blive udsat for. Jo, udfordringerne står i kø, når man sætter sin opgave i udbud. Nogle gange er det selvfølgelig bare nemmere at bestille den første og den bedste til at stå for projektet.

Problemet er, at så sparer du jo ingen penge.

Heldigvis har vi her hos ByggeXperten en samarbejdsaftale med 3byggetilbud.dk. Gennem dem kan du ganske gratis og fantastisk nemt sætte din næste blikkenslager-opgave i udbud. Processen er simpel og automatiseret. Du skal blot fortælle lidt om dit projekt, tage nogle billeder og udfylde nogle informationer. Det tager 5 minutter i alt. Så står 3byggetilbud.dk for resten af udbudsrunden. De kontakter blikkenslagere, der bor nær dig, og får dem til at afgive tilbud på projektet. Når udbudsrunden er slut udvælger 3byggetilbud.dk de 3 bedste tilbud, og sender dem videre til dig. Så kan du selv vælge hvad du går videre med. 

Det er nemt. Det er enkelt. Og det kan spare dig for masser af penge.

Blikkenslagerens priser kan variere med arbejdets kvalitet

Kvaliteten på blikkenslageres arbejde varierer selvsagt fra blikkenslager til blikkenslager. Den primære faktor her er hvor stor erfaring og integritet blikkenslageren har. En af de primære metoder, du kan sikre dig blikkenslager-arbejde på af god kvalitet, er ved at sikre dig, at blikkenslageren er uddannet.

Du vil helst ikke bestille en blikkenslager, der ikke har en faglig baggrund. Årsagen er, at blikkenslagere bl.a. arbejder på at beskytte din bolig fra naturens barske vind og vejr. Hvis boligen ikke beskyttes ordentligt, så kan det betyde store skader – og dermed regninger – på sigt.

Derudover vil du selvfølgelig også gerne have en billig blikkenslager, der samtidigt sætter en værdi i et ordentligt udført arbejde. Det kan være svært at kombinere disse aspekter, men de findes derude. Her er hvad du skal holde øje med for at spotte en blikkenslager, der leverer kvalitet:

  • Har blikkenslageren gode anmeldelser fra tidligere kunder?
  • Giver blikkenslageren gode reklamationsmuligheder? Er der garanti på det udførte arbejde?
  • Viser blikkenslageren eksempler på arbejde, som vedkommende tidligere har udført for andre kunder?
  • Er blikkenslageren villig til at arbejde over for at overholde deadlines? Og kan blikkenslageren overholde nævnte deadlines?
  • Kommer blikkenslageren forberedt, med de rette materialer til arbejdet?
Måske vigtigst af disse punkter er anbefalingerne. De bygger ikke på gisninger, men derimod på tidligere kunders konkrete erfaringer og vurderinger af den pågældende blikkenslagers arbejde. Du kan nemt finde anmeldelser af de fleste blikkenslagere på internettet. Brug Trustpilot, Google Reviews, Facebook Anmeldelser – jo, internettet mangler ikke måder for forbrugere at anmelde virksomhedernes arbejde på.

Dette kan du gøre for at spare flere penge på blikkenslageren

Blikkenslageren arbejder som sagt med timepriser. Det betyder, at en af de primære faktorer, der har en betydning for den endelige pris på et projekt, er tiden, som blikkenslageren skal bruge på det.

Det gør det til gengæld også ganske nemt og håndgribeligt for dig at vide hvad du selv kan gøre for, at blikkenslageren kan blive hurtigere færdig – og dermed tilbyde dig en løsning til en billigere pris. Herunder har vi samlet nogle gode råd og tips, der kan hjælpe dig med at spare på blikkenslager-arbejdet. De kan ikke halvere prisen – men måske kan du spare en 10-20%.

Tip nr. 1: Lav en udbudsrunde blandt blikkenslagere

Vi har nævnt det nogle gange, og vi går ikke i dybden med det igen. Men det skal nævnes her også, for det er vores bedste sparetip: Sæt din blikkenslager-opgave i udbud blandt lokale firmaer.

Tip nr. 2: Sørg for, at der er ryddeligt og til at komme til

Hvis blikkenslageren skal udføre arbejde på husets tag, så ryd grunden nedenfor. Hvis blikkenslageren ikke kan komme til, så går der unødvendig tid med oprydningsarbejde for blikkenslagerens vedkommende. Så kan du lige så godt gøre det – og spare pengene.

Det samme gør sig gældende med alle andre typer af arbejde, som blikkenslageren kan lave hos dig. Hvis du skal have sat tagrender op rundt om hele huset, så ryd op rundt om hele huset. Det kan spare dig for mange penge, hvis blikkenslageren ikke pludselig skal bruge timevis på at komme til.

Tip nr. 3: Stå selv for oprydningen

Det er ikke fordi en blikkenslager typisk roder og sviner særligt meget. Faktisk er de fleste blikkenslagere ret ryddelige. Alligevel kan du godt komme ud for, at blikkenslagerens arbejde medfører en smule rod og oprydningsarbejde. Og det kræver altså ikke en blikkenslagers dyrtkøbte kompetencer at rydde op. Det kan du selv gøre. 

Aftal det med blikkenslageren på forhånd, hvis du gerne vil stå for oprydningen efter endt arbejde. Måske er der også lidt penge af spare der.

Tip nr. 4: Byd blikkenslageren på kaffe og kage

Ja, vi ved det. Det er et gammelt trick, men det virker stadigvæk. Hvis blikkenslageren skal udvise god vilje overfor dig med regningen, så kan det hurtigt betale sig for dig at kæle lidt for blikkenslagerens gange under besøget. 

Sørg for, at der er kaffe på kanden. Og hvis du har bagt en ny kage til gæsterne senere på dagen, så skær et lille stykke ud til håndværkeren også. De sætter pris på de gode oplevelser ude hos kunderne – og det behøver ikke at koste særlig meget for dig. Du vil ofte kunne se deres velvilje tilbage mod dig på regningen efterfølgende.

Find en blikkenslager der, hvor du er:

  • Blikkenslagere i København
  • Blikkenslagere i Aarhus
  • Blikkenslagere i Odense
  • Blikkenslagere i Aalborg
  • Blikkenslagere i Esbjerg
  • Blikkenslagere i Randers
  • Blikkenslagere i Kolding
  • Blikkenslagere i Horsens
  • Blikkenslagere i Vejle
  • Blikkenslagere i Roskilde
  • Blikkenslagere i Herning

Vil du være blikkenslager? Tag VVS-energiuddannelsen

Måske har du en blikkenslager gemt i maven? Så kan du kickstarte din vej ind i denne stolte, gamle branche med en blikkenslager uddannelse. Herunder kan du læse lidt mere om hvordan du uddanner dig til blikkenslager, hvad du kan forvente af uddannelsen og hvordan livet efter endt uddannelse ser ud.

 Som vi har nævnt tidligere, så deler blikkenslagere uddannelse med VVS’ere. Begge hverv skal nemlig tage VVS-energiuddannelsen side om side. Der, hvor blikkenslagere adskiller sig fra VVS’erne, er ved en specialisering, der sker senere på uddannelsen. Du kan finde VVS-energiuddannelsen i hele Danmark på landets erhvervsskoler.

Når du specialiserer dig som blikkenslager på VVS-energiuddannelsen, så lærer du at klippe og forme metalplader i kobber og zink. Disse teknikker kan bl.a. bruges til tagkonstruktioner, afdækning og meget mere. Dette er kompetencer, som du får i tilføjelse til generelle VVS-kompetencer med uddannelsen.

Adgangskravene til uddannelsen er ikke høje. Du skal blot have bestået folkeskolens afgangseksamen (9. klasse) med et snit i fagene dansk og matematik på 2.0. 

På uddannelsen får du fag som vand-, gas- og varme installationsteknik, digital tegneteknik, teknisk projektstyring, plade- og tagteknik samt dokumentation og kvalitetssikring. Mere almindelige fag som matematik, materialelære (en pendant til fysik) samt digital kommunikation er også på skoleskemaet. 

VVS-energiuddannelsen er bygget op som de fleste erhvervsuddannelser. Uddannelsen begynder med et grundforløb, der foregår på skolebænken – med en smule praksis på skolen undervejs. I grundforløbet på VVS-energiuddannelsen vil du blive introduceret for faget, og få en almen viden om almindelige forhold i VVS’eres og blikkenslageres erhvervsliv.

Efter endt grundforløb på VVS-energiuddannelsen begynder hovedforløbet. Her skal du skiftevis i lære og tilbage på skolebænken – gentagne gange. Hele VVS-energiuddannelsen til blikkenslager – inkl. grundforløbet og hovedforløbet – varer 4 år og 6 måneder. 

Når du er færdig, så er det mest oplagte arbejde for dig i en blikkenslager-virksomhed – som (ja, du gættede det!) blikkenslager. Dog har du også en lang række andre jobmuligheder, hvis du skulle få lyst til at eksperimentere lidt rundt med dine kompetencer. For eksempel kan du finde arbejde som energikonsulent, VVS’er, i gas- og fjernvarmeselskaber, offshore-branchen og meget mere. Du kan også blive selvstændig med egen virksomhed inden for en af disse brancher, hvis du har lyst til at prøve kræfter med den del.

Hvis du har lyst til at læse videre om VVS-energiuddannelsen, så kan du gøre det på
UddannelsesGuidens hjemmeside.

Hvad får en blikkenslager i løn? Så meget kan du tjene

Blikkenslagere får generelt lidt mindre i løn end deres VVS-fag-søskende. Årsagen kender vi ikke – men statistikkerne taler deres klare sprog. En blikkenslager i Danmark tjener i gennemsnit 27.742 kr. pr. md. før skat. Til sammenligning tjener en VVS-montør i Danmark i gennemsnit 29.629 kr. pr. md. før skat. Forskellen er ikke meget, men den er til at tage og føle på.

Lønnen som blikkenslager afhænger dog af flere faktorer. En vigtig faktor er hvor i landet blikkenslageren arbejder. I hovedstadsområdet er den gennemsnitlige måneds-løn for en blikkenslager 31.232 kr. I syddanmark tjener blikkenslagerne derimod blot 22.153 kr. pr. md. i gennemsnit. Det er virkelig en stor geografisk forskel – også når man sammenligner med de geografiske lønforskelle i andre håndværksbrancher.

Lønnen som blikkenslager stiger med erfaringen. Gennemsnitslønnen for en blikkenslager med 25+ års erfaring ligger således på 30.500 kr. pr. md. Det er en del over blikkenslagernes gennemsnitsløn, som vi så lige før. Om året svarer dette lønniveau til 366.000 kr., hvilket er et ganske fint niveau for de fleste.

Der findes desværre ingen statistikker over lønningerne til kvindelige kontra mandlige blikkenslagere.

Det siger kunderne

Hos Byggexperten lægger vi stor vægt på, hvad vores kunder synes om vores arbejde. Vi bestræber os derfor altid på at få feedback, så fremtidige kunder ved, hvilken service og kvalitet de skal forvente

Luksus sommerhuse

Hos Byggexperten lægger vi stor vægt på, hvad vores kunder synes om vores arbejde. Vi bestræber os derfor altid på at få feedback, så fremtidige kunder ved, hvilken service og kvalitet de skal forvente

Skiferie i skihytte

Hos Byggexperten lægger vi stor vægt på, hvad vores kunder synes om vores arbejde. Vi bestræber os derfor altid på at få feedback, så fremtidige kunder ved, hvilken service og kvalitet de skal forvente

Sommerhus med pool

Hos Byggexperten lægger vi stor vægt på, hvad vores kunder synes om vores arbejde. Vi bestræber os derfor altid på at få feedback, så fremtidige kunder ved, hvilken service og kvalitet de skal forvente

Se fordelene ved at bruge Byggexperten.dk

Vi har mange brugere hver måned. Se herunder hvorfor vi er så populære.

Spar op til 40%

Udbudsrunder er et af de kraftigste værktøjer til at spare mange penge. Flere af vores kunder sparer helt op til 40% på det, de ellers skulle have betalt for håndværkerhjælp.

Perfekt overblik

Du kan nemt sammenligne priser, tidsforbrug og øvrige vilkår for de enkelte tilbud. Så vælger du selv hvem du synes giver dig det perfekte tilbud.

Uforpligtende service

Du bestemmer helt selv hvilket af de 3 tilbud, du vil gå videre med. Og hvis der ikke er nogen af tilbuddene, der passer dig, så er du ikke forpligtet vil at vælge nogen.