Elektriker priser

Få 3 uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt

Skal du have lavet elektriker-arbejde?

Hvad koster en elektriker? Se elektriker-priser, få 3 gode tilbud fra elektriker-firmaer nær dig, og læs mere om branchen her på siden.

Fremragende

Hvad er prisen på elektrikere?

 

Priser på elektrikere svinger fra firma til firma. Som tommelfingerregel koster en elektriker mellem 300 kr. og 900 kr. i timen. Den normale timepris for en elektriker er dog ca. 400 kr. ekskl. moms. Du kan derfor regne med at skulle slippe ca. 500 kr. for hver time, elektrikeren arbejder hos dig.

Hvad koster det at bestille en elektriker til din el-opgave? Som vi før har set, så svinger elektriker-priserne meget i branchen. Det kan derfor være svært at sige noget på forhånd om hvad du vil komme til at betale for dit projekt.

Oven i denne pris kommer selvfølgelig de materialer, som elektrikeren bruger i sit arbejde. Så den reelle pris for en times arbejde kan godt snige sig lidt længere opad.

Mange synes, at elektrikernes priser ligger til den høje side. Men der er selvfølgelig en god grund til, at elektrikere gerne skal have noget for det arbejde, de udfører. Elektriker-arbejde er nemlig en smule mere risikofyldt end andre typer af håndværksarbejde.

Derfor kan det være en rigtig god idé at hente tilbud fra flere forskellige elektrikere, når du har brug for en. På den måde kan du vælge den, der vil udføre arbejdet billigst.

Læs med herunder, hvor vi går i dybden med hvordan du skal sætte din el-opgave i udbud blandt elektrikerne. Vi har nemlig en rigtig smart måde at gøre det på.

Få 3 gratis tilbud fra elektrikere i dit område

 

Hos ByggeXperten samarbejder vi med 3byggetilbud.dk. Her kan du nemt bestille 3 gratis og uforpligtende tilbud på din el-opgave fra elektrikere i dit lokalområde. Pres prisen i bund, og prøv det med det samme. Tilbuddene kommer altid fra autoriserede elektrikere og elinstallatører – så ved du, at arbejdet er i orden.

https://youtu.be/138HzL8y3G4

Byggexperten anbefaler 3byggetilbud.dk af disse grunde:

  • Det er gratis, nemt og helt uforpligtende
  • Konceptet er bevist med mere end en halv million formidlede opgaver, og en succesrate på over 90%
  • Du kan spare masser af penge
  • Servicen dækker i hele landet
  • Entreprisegaranti – et økonomisk sikkerhedsnet, der sikrer dig med op til 35.000 kr., hvis noget skulle gå galt under håndværkerarbejdet
Prøv servicen i dag, helt uden omkostninger for dig.
Få 3 gratis tilbud fra elektrikere
 

Priserne på elektrikere: Det koster de

 
Elektriker arbejder på relæ

Hvad koster det at bestille en elektriker til din el-opgave? Som vi før har set, så svinger elektriker-priserne meget i branchen. Det kan derfor være svært at sige noget på forhånd om hvad du vil komme til at betale for dit projekt.

Alligevel kan vi godt skabe os en lille idé om elektrikernes priser. Så mindsker du risikoen for at ramme helt ved siden af, når du gætter.

Som vi tidligere har set, så ligger prisen på en elektriker på mellem 300 kr. og 900 kr. i timen ekskl. moms. Vi fastlagde også, at du kan regne med at skulle slippe en rund 500-kroneseddel per time, elektrikeren er hos dig. Så er du ikke gået helt galt i byen.

Det korte svar på hvad prisen på en elektriker er afhænger derfor af hvor lang tid elektrikeren skal bruge på dit projekt. Oven i hatten kommer selvfølgelig også udgifterne til materialer. Med mindre du skal have særligt el-udstyr plejer almindeligt elektriker-arbejde dog ikke at være så dyrt i materialer.

Derfor er der forskel på elektrikernes timepriser

 
Det er ikke bare fordi nogle elektrikere gerne vil tjene mere i timen (men jo, også dét). Årsagen til de svingende timepriser for elektrikere skal også findes andre steder. For det første, så spiller geografien en stor rolle. En elektriker i hovedstadsområdet er bare dyrere end elektrikere, du finder i Jylland.

Kvaliteten af arbejdet er en anden parameter. For der er bestemt forskel på det arbejde, der udføres af elektrikeren med 2 års erfaring, og arbejdet, der er lavet med 20 års erfaring.

Fælles for alle elektrikere er dog, at deres arbejde skal udføres sådan, at installationerne ikke medfører nogen forøget risiko for brandfare eller personskader.

Men hvad, præcist, er det så lige i kvaliteten på arbejdet, der kan få prisen til at svinge så meget? Jo, du skal bl.a. lægge mærke til følgende:

  • Giver elektrikeren dig gode reklamationsmuligheder, eller en form for garanti
  • Udfører elektrikeren arbejdet ordentligt – tydeligt?
  • Er elektrikeren villig til at arbejde over for at nå en deadline?
  • Har elektrikeren styr på materialerne, værktøjet, osv., når elektrikeren dukker op, så der ikke går unødig tid?

Alt dette kan du holde øje med som indikatorer på hvilken kvalitet, elektrikeren arbejder med. Og jo højere pris du skal give for elektrikerens arbejde, desto flere af bl.a. disse elementer skal du også forvente at se i processen.

Sæt din opgave i udbud og pres prisen ned

 

Vi har tidligere nævnt, at det kan være en god idé at kontakte flere forskellige elektrikere, når du har en el-opgave. På den måde kan du lade hver elektriker komme med et tilbud til dig – og det er jo altid godt at have valgmuligheder.

Men faktisk handler det ikke kun om, at du skal have flere valgmuligheder. Når du sætter din opgave i udbud, så tvinger du også de forskellige elektrikere til at konkurrere om at vinde opgaven.

 Når der går konkurrence i den, så vil elektrikerne bl.a. begynde at tilbyde billigere priser for at få opgaven i hus. På den måde får du ikke bare flere valgmuligheder – du får også billigere priser over hele linjen. Se, dét er noget, der kan give rigtig god mening, når man mangler en håndværker.

Helt lavpraktisk handler det altså om at tage telefonen, slå op i telefonbogen, og begynde at ringe rundt til de forskellige elektrikere. Dog kan det hurtigt blive en langsommelig, tidskrævende og kedelig proces. Det er her, hvor ByggeXpertens samarbejdspartner, 3byggetilbud.dk, kommer ind i billedet. Her kan du nemlig ganske gratis og uforpligtende sætte din el-opgave i udbud blandt lokale elektrikere. Det tager fem minutter, og så kan du lave hvad du vil mens elektrikerne byder på opgaven.

Og når de 3 tilbud er indhentet, så får du dem tilsendt på mail. Så kan du selv gennemgå dem i ro og mag, og udvælge dét, der passer dig bedst.

Eksempler på elektriker-priser

 
Elektriker hænger lampe op i loftet
Nogle gange kan det bare være rigtig dejligt at vide hvad konkrete opgaver plejer at koste. Det gælder også, når man skal bestille en elektriker. Derfor har vi herunder samlet en lille liste over priser på typiske opgaver, som en elektriker udfører. 

Du skal her huske på, at det ikke er sikkert, at priserne gælder i dit område, eller for de firmaer, der ligger tæt på dig. Her er det udelukkende beregnet efter et gennemsnit. Prisen på den konkrete el-opgave kan godt være en anden for dig.

  • Opsætning af lamper: ca. 700 kr. (kan inkludere flere lamper)
  • Ny stikkontakt i væg: ca. 1.500 kr. (+ 500 kr. pr. ekstra stikkontakt)
  • HPFI-relæ: ca. 3.000 kr.
  • Installering af elbil-ladestander fra udbyder: ca. 10.000 kr.
  • Installering af hårde hvidevarer: fra ca. 400 kr. og opad
Igen er det værd at huske på, at du kan få mange af de ovenstående opgaver udført billigere ved at sætte din opgave i udbud. Det kan du gøre gennem vores samarbejdspartner på 3byggetilbud.dk.
 

Sådan kan du også få lavere priser på elektriker-arbejde

 
Er du blot interesseret i hvordan du får så lav en pris på elektriker-arbejde som overhovedet muligt? Så læs med her, hvor vi kommer med lidt flere gode tips og råd til hvordan du kan presse prisen helt i bund. 

Først og fremmest, så er det vigtigt at sige, at du sjældent kan komme under de 3-400 kr. pr. time, en elektriker arbejder hos dig. Årsagen er, at du ikke vil ud i at skulle have en uautoriseret elektriker på dit projekt. Elektrikerens autorisering er din garanti for et ordentligt udført arbejde. Elinstallationer, der ikke er installeret korrekt, medfører stor fare for brand og personskade.

Derfor er det svært at presse elektrikerens timepriser mere ned (ud over, når du sætter din elektriker-opgave i udbud). Men der er en række andre ting, som du kan gøre. Læs med herunder, hvor vi fortæller lidt om hvordan du får elektrikere til billigere priser.

Tip nr. 1: Sørg for at have stillet parat, når elektrikeren kommer

 
Elektrikeren skal bruge godt med plads for at kunne udføre sit arbejde. Skal elektrikeren hænge lamper op, så ryd området for andre ting, så elektrikeren kan komme til. Hvis der er højt til loftet, så stil en stol eller en trappestige parat. Lampen skal også være tilgængelig – og hvis du selv har ekstra ledning, så læg det parat.

Desuden kan du også på forhånd bestemme dig for præcist hvorfra på loftet lampen skal hænge ned. Sæt et kryds på loftet dér, hvor lampen skal hænge fra. Beslut dig også gerne på forhånd hvor højt lampen skal hænge. Kort sagt skal du udrydde enhver usikkerhed fra din side af. For disse usikkerheder resulterer kun i, at elektrikeren bliver opholdt mere end højst nødvendigt.

Tip nr. 2: Tilbyd elektrikeren lidt lækkert

 
Dette tip grænser sig næsten op af bestikkelse, og det er det måske også lidt. Men sørg for, at elektrikeren er velforsynet, når vedkommende kommer for at arbejde på din bolig. Har du pepsi max i køleskabet? Stik ham en dåse. Har du nybagt brød – eller måske en kage? Så skal elektrikeren da også smage.

Venlighed avler venlighed. Og hvis du udviser rigtig god stil og service overfor den besøgende elektriker, så øger du sandsynligheden for, at den samme attitude vises tilbage til dig. Det kan garanteret godt komme til at give sig udslag på regningen, du får efterfølgende.

Tip nr. 3: Ryd op efter elektrikeren

Du kan også med fordel selv stå for oprydningen efter endt arbejde, når elektrikeren er færdig. Det er ikke fordi en elektriker typisk roder lige så meget som andre håndværkertyper – fx tømrere eller murere – men alligevel. Måske kan det spare elektrikeren for nogle minutter. Og så vil det igen også kunne give udslag som en lavere pris for elektrikerens arbejde. 

Lad elektrikeren se på din opgave før du får en pris

 
Hvis vi taler om små, simple opgaver – fx at hænge en lampe op, eller at flytte en stikkontakt – så kan elektrikeren som regel give en fast pris på forhånd. Men hvis opgaven er større – fx hvis der skal trækkes ledninger til flere rum, eller hvis et elnet skal installeres i nybyggeri – så kan det give rigtig god mening at invitere elektrikeren forbi for at se på opgaven først.

Når elektrikeren kommer forbi, så er det for at besigtige stedet for opgavens udførelse, og danne sig et overblik over opgavens omfang. Det kan give elektrikeren mulighed for at give et overslag på projektet, så du har en fast pris at gå ud fra.

Faste priser kan dog også være en ulempe, hvis du vil holde prisen nede. Den faste pris skal nemlig også dække, at elektrikeren ikke kommer til at arbejde gratis, hvis uventede forhindringer opstår undervejs. Du kan sikre mod uventede hændelser, hvis du sætter elektrikeren så godt ind i arbejdet undervejs som muligt.

Find en elektriker der, hvor du er:

 
 
Elektriker, der installerer en stikkontakt i væggen
Der er nogle opgaver, der simpelthen ved lov kræver, at du skal bruge en autoriseret el-installatør. Årsagen er, at forkerte installationer kan medføre stor fare for brand eller personskade. El-arbejde kommer simpelthen bare med en stor indbygget risiko, hvis noget opsættes forkert.

Tommelfingerreglen er, at når du ikke selv kan se ledningerne i, eller efter endt, elarbejde, så skal du bruge en autoriseret el-installatør. Du må altså ikke selv trække ledninger i væggene, eller sætte nye stikkontakter i. Du må heller ikke gøre det samme på loftet. Hvis noget med dine egne installationer går galt, og potentielt udvikler sig til en brand, så skal du kunne se det med det samme.

Det kan selvfølgelig nogle gange være svært at vurdere om du skal bruge en elektriker til en given opgave eller ej. Et sjovt eksempel er, at du godt må sætte et halogenlampesæt op, hvis du køber det samlet – men ikke, hvis du køber delene hver for sig. Du må også godt normalt sætte lamper op – men ikke hvis du skjuler ledningerne i nedsænket loft. Hvis du er i tvivl, så er det altid en god idé at kontakte en elektriker først. De kan nemlig hurtigt i telefonen fortælle dig, om du selv må installere en given ting eller ej.

Hvornår må du selv udføre el-arbejde?

 
Grundreglen for, hvornår du selv må udføre el-arbejde, er, at du selv skal kunne se hele installationen, når du er færdig – også efter. Åbenlyse eksempler er at sætte stikket til dit fjernsyn i stikkontakten, hænge lamper i loftet og tilslutte hvidevarer. Kort sagt skal alle de installationer, du selv må foretage dig, være nogle, hvor det er oplagt, at du tager dem med dig igen når du flytter. 

Hvis du er i tvivl om hvorvidt du selv må give dig i kast med en bestemt elopgave eller ej, så kontakt din lokale elektriker. De kan hurtigt vejlede dig videre i telefonen.

Få et arbejde med kraft i: Sådan bliver du elektriker

 
Hvis du også er en af dem, der går rundt med en lille elektriker gemt i maven, så kan det være, at elektriker-uddannelsen er noget for dig. På elektriker-uddannelsen lærer du om elnettet, hvordan elektricitet fungerer, hvordan elektriske installationer skal opsættes, og meget mere. 

Elektriker-branchen adskiller sig fra de øvrige håndværks professioner ved, at elektrikeren udelukkende har at gøre med installationer, der kræver eller leder elektricitet. Bag dette felt gemmer der sig en komplet videnskab, der stadig er under rivende udvikling den dag i dag. Det gælder særligt når vi taler om overgangen til grøn energi og klimavenlige løsninger. Her kan vi bl.a. nævne privat og offentlig infrastruktur til elbiler, solceller og vindmøller. Computernetværk er et andet stort felt inden for elektrikernes verden. Det samme gør sig gældende i industrien, hvor robotter også skal forsynes med elektricitet.

På landets erhvervsskoler kan du uddanne dig til elektriker. Uddannelsen tager mellem 4,5-5 år. 4,5 år er hvis du vil uddanne dig til elektriker 1, hvor du bliver “almen” elektriker. Så kan du komme til at arbejde med installationsteknik, bygningsautomatik, styring og regulering samt kommunikation. Vælger du derimod elektriker 2-linjen, så øges det faglige niveau, og uddannelsen tager 5 år. Her får du kompetencer til også at kunne arbejde med udviklingsopgaver.

Elektriker-uddannelsen er bygget op som de fleste andre erhvervsuddannelser. Man begynder med et grundforløb, der varer ca. et år. Derefter skal man i hovedforløbet skiftevis i lære, og tilbage på skolebænken i de næste 3,5 år. Det kræver blot et snit på 2.0 i dansk og matematik fra folkeskolens 9. klasses afgangseksamen for at få adgang til uddannelsen som elektriker.

På elektrikeruddannelsen får du fag som:

  • El-teknik
  • Måleteknik
  • El-installation
  • Netværksteknik
  • Teknik til styring, regulering og opbygning af alarmsystemer

Derudover skal du også have mere “almindelige” fag som matematik, fysik og engelsk. Du skal også lære om sikkerhed i omgangen med strøm, samt regler og love.

Når du er færdig med uddannelsen som elektriker kan du blive elektriker i et firma. Du kan også nemt læse videre, få job i højteknologiske virksomheder, arbejde offshore, med vedvarende energikilder og meget mere. Endelig kan du selvfølgelig også blive selvstændig med dit eget elektriker-firma. Dit valg af moduler under uddannelsen afgør de muligheder, der åbner sig for dig.
 

Læs mere om elektriker-uddannelsen her 

Så meget får en elektriker i løn

 
Hvis du ønsker at blive elektriker, så har du et generelt godt betalt job i vente. Gennemsnitslønnen for en elektriker i Danmark med 10 års erfaring ligger på 28.602 kr. pr. md. før skat. 

Denne løn afhænger dog af flere faktorer. En af de primære faktorer, der afgør en elektrikers løn, er hvor i landet elektrikeren bor og arbejder: 

  • Gennemsnitsløn for en elektriker i Midtjylland: 27.068 kr. pr. md. før skat
  • Gennemsnitsløn for en elektriker i Syddanmark: 28.611 kr. pr. md. før skat
  • Gennemsnitsløn for en elektriker i Hovedstaden: 31.122 kr. pr. md. før skat

Vi kan altså her se, at en elektriker i hovedstaden generelt tjener mere end en elektriker i Jylland.

Elektrikerens løn stiger med erfaringen

 
Et job som elektriker bliver også rigtig fint betalt, når man har fået opbygget sig en mangeårig erfaring. Ifølge Lønstatistik.dk vil en elektriker med over 35 års erfaring i gennemsnit på 33.240 kr. pr. md. før skat. Dét er en god løn – det svarer til næsten 400.000 kr. om året.

I andre håndværkerbrancher får man typisk ikke så stor en lønstigning med erfaringen. Hvis du bliver elektriker kan du derfor med god grund holde fast i dit hverv.

Det siger kunderne

Hos Byggexperten lægger vi stor vægt på, hvad vores kunder synes om vores arbejde. Vi bestræber os derfor altid på at få feedback, så fremtidige kunder ved, hvilken service og kvalitet de skal forvente

Luksus sommerhuse

Hos Byggexperten lægger vi stor vægt på, hvad vores kunder synes om vores arbejde. Vi bestræber os derfor altid på at få feedback, så fremtidige kunder ved, hvilken service og kvalitet de skal forvente

Skiferie i skihytte

Hos Byggexperten lægger vi stor vægt på, hvad vores kunder synes om vores arbejde. Vi bestræber os derfor altid på at få feedback, så fremtidige kunder ved, hvilken service og kvalitet de skal forvente

Sommerhus med pool

Hos Byggexperten lægger vi stor vægt på, hvad vores kunder synes om vores arbejde. Vi bestræber os derfor altid på at få feedback, så fremtidige kunder ved, hvilken service og kvalitet de skal forvente

Se fordelene ved at bruge Byggexperten.dk

Vi har mange brugere hver måned. Se herunder hvorfor vi er så populære.

Spar op til 40%

Udbudsrunder er et af de kraftigste værktøjer til at spare mange penge. Flere af vores kunder sparer helt op til 40% på det, de ellers skulle have betalt for håndværkerhjælp.

Perfekt overblik

Du kan nemt sammenligne priser, tidsforbrug og øvrige vilkår for de enkelte tilbud. Så vælger du selv hvem du synes giver dig det perfekte tilbud.

Uforpligtende service

Du bestemmer helt selv hvilket af de 3 tilbud, du vil gå videre med. Og hvis der ikke er nogen af tilbuddene, der passer dig, så er du ikke forpligtet vil at vælge nogen.