byggexperten.dk

Murer og murerfirma

Få 3 uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt

Skal du have lavet murerarbejde?

Se hvad en murer laver, bestil tilbud, se priser og meget mere.

Fremragende

En murer arbejder med at bygge slidstærke og holdbare konstruktioner ud af et stærkt, naturligt materiale: sten. Er du interesseret i at få tilbud på murerarbejde, som du skal have udført? Eller måske har du dit eget murerprojekt, og kunne bruge en murers kyndige vejledning? Måske kommer du bare for at finde ud af prisen på en murer – eller måske har du selv en spirende murer gemt i maven, og vil vide hvordan du kommer videre.

Her på siden giver vi dig det komplette overblik over murerfaget som profession, og vi gør dig også klogere på hvad du kan bruge en murer til – og hvordan du kommer i gang. Læs med her på siden.

Hvad er en murer, og hvad laver de?

Hvad er en murer? En murer er en håndværker, der er specialiseret i at arbejde med sten, beton, cement, murværk og støbninger. Alt sammen til brug i fysiske konstruktioner, der skal være ekstra slidstærke og modstandsdygtige. Murerarbejde er et tungt fag, og kræver både en stærk krop, praktiske færdigheder og hænder, der virkelig kan tage fat. Der er en lang række forskellige opgaver, som murere kan tage sig af. Fælles for alle opgaver er, at de hører sig til inden for slidstærkt og modstandsdygtigt byggeri og konstruktion. Det gælder både, når vi taler nybyggeri, men murere spiller også en vigtig rolle i renoveringsarbejdet omkring ældre bygninger og konstruktioner.

En murer arbejder som oftest udenfor. Murerarbejde udføres nemlig dér, hvor murer-konstruktionen skal kunne modstå ting som vind, vejr, frost og naturens øvrige barskhed. Der er mere sjældent et rent praktisk behov for at lade indendørs konstruktioner bestå af murværk. Alligevel er det også noget, der vinder mere og mere frem. Årsagen er bl.a. æstetikken, der af mange i dag værdsættes ved et flot murværk.

En murer kan fx tage sig af følgende opgaver (enten helt eller delvist):

 • Støbning af gulve og fundamenter
 • Opmuring af inder- og ydervægge samt skillevægge i mursten eller gasbeton
 • Lægning af tegltag
 • Opsætning af fliser på vægge og gulve
 • Sikring af vådrum
 • Anlæggelse af terasser
 • Vandskuring, pudsning og filsning af vægge og lofter
 • De fleste typer belægningsarbejde
En murer kan selvfølgelig også være til hjælp i renoveringen af de typer af opgaver, der er nævnt herover. Og ofte har mange murere også en grundlæggende forståelse for mange andre typer af håndværk. Årsagen er, at mureren skal kunne tale sammen med øvrige håndværkere fra andre brancher – bl.a. i forbindelse med større projekter. Det kan også være i opførelsen af større konstruktioner, hvor fagligheder fra flere forskellige typer håndværkere skal i spil

Få 3 gratis tilbud på dit projekt fra murerfirmaer i dit område

I samarbejde med 3byggetilbud.dk kan ByggeXperten tilbyde dig 3 gratis og uforpligtende tilbud på murerarbejde til dit projekt. Tilbuddene kommer fra professionelle murerfirmaer, så du altid er sikret et stykke arbejde i ordentlig kvalitet herfra.

Byggexperten anbefaler 3byggetilbud.dk af disse grunde:

 • Det er gratis, nemt og helt uforpligtende
 • Konceptet er bevist med mere end en halv million formidlede opgaver, og en succesrate på over 90%
 • Du kan spare masser af penge
 • Servicen dækker i hele landet
 • Entreprisegaranti – et økonomisk sikkerhedsnet, der sikrer dig med op til 35.000 kr., hvis noget skulle gå galt under håndværkerarbejdet

Prøv servicen i dag, helt uden omkostninger for dig.

Få 3 gratis tilbud fra murerfirmaer

Murer: Pris og rabatter

Hvad koster det at hyre en murer eller et murerfirma til en opgave? Det er selvfølgelig svært at sige noget generelt, der altid passer, da prisen på en murer varierer. Men vi kan alligevel på en ganske god idé om priserne ved at tage udgangspunkt i murernes timepriser.

En murers normale timepris ligger på ca. 400 kr. ekskl. moms. Lægger vi momsen oveni prisen vil de fleste private skulle af med omkring 500 kr. for hver time, mureren arbejder. 500 kr. i timen lyder måske umiddelbart af meget. I Danmark finder du dog sjældent håndværkere, der ligger under denne sats. Og ofte vil du også blive overrasket over hvor hurtigt en murer kan færdiggøre et simpelt byggeprojekt.

Når det er sagt, så er der forskel på mureres priser. Præcis ligesom der er forskel på hvor hurtige de også er til at udføre arbejdet. Det kan derfor ofte være en god idé at kontakte flere forskellige murervirksomheder i forbindelse med et projekt. Lad dem byde på din opgave, og komme med tidsestimater – og så kan du jo selv vælge. Alternativt kan du selvfølgelig også benytte dig af vores samarbejdsaftale med 3byggetilbud.dk.

Sæt din mureropgave i udbud og spar penge

I murerfaget gælder det samme som i enhver anden branche: priserne presses af konkurrence. Og dét princip kan du udnytte. Når du har et projekt, som du gerne vil have en murer ud at se på, så kan det nemt betale sig at kontakte flere forskellige murervirksomheder. Så lader du dem simpelthen byde ind på opgaven hver især, og ser hvem der kan gøre det billigst, og under de bedste betingelser.

Det er en god idé at få 3 forskellige tilbud på din mureropgave. Nogle vil måske også tænke, at jo flere tilbud du har, jo bedre er det. Men sådan er det faktisk ikke nødvendigvist. For virksomhederne, der skal konkurrere om at vinde udbuddet, kan godt komme til at synes, at det ikke er realistisk at vinde opgaven. Så giver de også urealistiske bud – eller vil slet ikke være med overhovedet. Det vil resultere i dårlige overraskelser, eller spild af tid for jeres begges vedkommende. Når en murer derimod kun er oppe mod 2 andre i konkurrencen om en opgave, så kan mureren godt se, at det kan betale sig at give et godt, realistisk tilbud. Konkurrencen er der, men den er ikke så stor så tilbudsgivningen bliver uoverkommelig. Så er der balance i tingene – og det giver de bedste resultater.

Du skal betale mere, hvis murerens arbejde skal være i orden

Når et murerprojekt skal ordnes, så kan mange være tilbøjelige til at tage det billigste tilbud, de får på opgaven. Som oftest er det en rigtig god idé at se på prisen som en af de primære parametre, men det kan også komme til at give bagslag, hvis en fast pris på et projekt er for lav. I sådanne tilfælde øges risikoen for sjuske-løsninger, fordi mureren er tvunget til at skynde sig med projektet for at opretholde en god timeløn til sig selv. Og selvom mureren gerne må arbejde hurtigt (selvfølgelig), så vil du også gerne have, at han ikke springer over, hvor gærdet er lavest.

Vi prøver ikke at sige, at murerarbejde skal være dyrt. Derimod siger vi, at du skal passe på ikke at tage imod et tilbud, der for mureren nærmest er urimeligt billigt. Alt andet lige vil højere priser resulterer i bedre kvalitet på det murerarbejde, som mureren udfører.

Bedre kvalitet i murerarbejdet kan konkret mærkes på flere forskellige områder. Her er nogle eksempler på hvad du ser, når murerarbejdet er i god kvalitet 

 • ordentligt murværk, og øvrigt arbejde uden sjuskeløsninger
 • gode reklamationsmuligheder
 • mureren er i nogle tilfælde villig til at arbejde over for at overholde deadlines
 • murerarbejdet udføres med de rette murermaterialer
Du behøver ikke blot at kigge på prisen for at få et indtryk af kvaliteten af murerens arbejde. I internettets tid kan du nemlig også nemt gå på nettet, og finde andre kunders anmeldelser af det pågældende firma, der skal udføre en opgave for dig. Hvis et murerfirma modtager mange gode anmeldelser fra tidligere kunder, så kan du som regel også regne med, at du vil få en oplevelse med deres service, der matcher dette høje niveau.
 

Få mureren ud at se på opgaven før opgaven skal laves

I mange tilfælde, hvor projektet er af en vis størrelse, kan det være en god idé at få mureren ud for at se på opgaven. Årsagen er, at mureren ofte kan give et bedre og mere realistisk tilbud på opgaven, hvis mureren præcist kan se hvad opgaven kommer til at indebære. 

Samtidigt vil det også komme til at spare jer for irriterende diskussioner om hvorfor mureren nu vælger at bruge tid på noget, selvom du have forestillet dig noget andet. Når mureren kommer ud for at se på opgaven før tid, så gør dét det nemlig muligt at lave en god forventningsafstemning.

Du kan selv gøre noget for at spare penge på mureren

De fleste af os vil gerne have udført et stykke arbejde, der er billigt, men som samtidig giver et godt resultat. Og her kan det være en fordel selv at byde ind med noget rå arbejdskraft, når mureren skal på besøg. Her giver vi dig nogle konkrete tips til hvordan du kan spare penge, når mureren kommer ud til dit projekt.
 

Tip nr. 1: Tilbud fra flere murere giver lavere priser

Det første tip her kender du allerede til, hvis du har læst med indtil nu. Alligevel vil vi endnu en gang betone det her, for den potentielle besparelse kan ikke overdrives: sæt nu din mureropgave i udbud.

Når der er flere murere, der byder ind på den samme opgave, så presses priserne, og det kommer dig til gode. Du vil kunne forvente at få den samme kvalitet i opgaven til billigere penge, hvis du blot spørger lidt rundt inden du skal bruge mureren. Og hvis du er ekstra smart, så benytter du dig selvfølgelig af ByggeXpertens samarbejdsaftale med 3byggetilbud.dk. Her tager det nemlig blot 5 minutter at spare masser af penge på dette punkt.
 

Tip nr. 2: Sørg for, at mureren kan komme til

En murer har brug for rigeligt med plads til at arbejde på. Hvis der skal støbes et nyt gulv, så skal du selvfølgelig have ryddet op og ryddet det gamle rum før mureren kommer. Det giver sig selv. Men hvis mureren skal til noget murværk udenfor, så kan du med fordel også rydde området omkring muren. Hænger der planter ned over murværket? Fjern dem. Er der andre ting, der hænger på væggen, som mureren alligevel skal bruge tid på at tage ned? Det kan du lige så godt gøre. 

Det gælder nemlig her om at tænke på alle de ting, som du selv kan klare, og så gøre dem inden mureren dukker op. På denne måde sikrer du dig, at murerens dyre kompetencer ikke bliver brugt på opgaver, som du nemt selv ville kunne ordne.
 

Tip nr. 3: Hav selv materialer klar

Det kan også give rigtig god mening, hvis du selv kan have materialer klar til det projekt, mureren skal arbejde på. Hvis der fx er sprunget en tagsten på dit tag som følge af frost, og du har tagsten til overs bag skuret, så fortæl det til mureren. Så skal mureren nemlig ikke til selv at anskaffe sig en passende tagsten før vedkommende kommer ud til dig.
 

Tip nr. 4: Du kan sagtens selv klare oprydningen

Når mureren er færdig med arbejdet hos dig, så kan du med fordel selv klare oprydningen efterfølgende. Her gælder der samme princip som ved punkt nr. 2 – du kan lige så godt sørge for at gøre så meget af arbejdet omkring mureren som muligt. På den måde undgår du nemlig, at murerens dyrtkøbte kompetencer skal bruges til noget, som en, der ikke er murer (dig), lige så godt kunne tage sig af.

I alle disse tilfælde kræver det selvfølgelig, at du afstemmer forventninger med mureren inden vedkommende dukker op. Hvis mureren har afsat 4 timer til et projekt, men du frarøver mureren 2 af timerne, fordi du insisterer på at lave noget af murerens arbejde, så kan det skabe dårlig stemning. En hurtig forventningsafstemning om arbejdsfordelingen på forhånd er altid på sin plads.

 

Find en murer der, hvor du er:

 • Tømrere i København
 • Tømrere i Aarhus
 • Tømrere i Odense
 • Tømrere i Aalborg
 • Tømrere i Esbjerg
 • Tømrere i Randers
 • Tømrere i Kolding
 • Tømrere i Horsens
 • Tømrere i Vejle
 • Tømrere i Roskilde
 • Tømrere i Herning

Alle disse typer af opgaver kan en murer hjælpe dig med

Herunder finder du nogle eksempler på arbejdsopgaver, som en murer kan hjælpe dig med:

 • Tagreparationer
 • Opsætning af fliser på væg
 • Lægning af fliser på gulv
 • Støbning af gulv
 • Støbning af fundament
 • Mure en indervæg
 • Mure en ydervæg
 • Omfugning af murværk
Herunder er der nogle flere eksempler på opgaver, som mureren kan hjælpe dig med.
 

Bygge et nyt hus

Når et nyt hus skal bygges, så er der rigeligt med mureropgaver – især i begyndelsen. Fundamentet skal støbes, murstenene skal lægges – og på sigt skal der måske teglsten på taget?

Der kan være rigtig mange penge at spare, hvis du selv murer dit nye hus op. Til gengæld er det nok også et af de største enkeltstående projekter, du vil komme ud for i dit private liv. I rigtig mange tilfælde kan det derfor være afgørende at få et professionelt murerfirma til at stå for sådan et stykke arbejde. Så er du også sikker på, at kvaliteten af dit nye hus vil være i orden.

I mange tilfælde vil man, når man skal bygge et hus, ikke bare hyre en murer ind på mureropgaven. Derimod kan det være en rigtig god idé at få en totalentreprise til at varetage byggeopgaven for en. Med totalentreprise sikrer man, at de forskellige typer af håndværkere arbejder sammen i en harmoni, der skaber et godt slutresultat. 

 

Du kan selvfølgelig også få 3 tilbud på totalentreprise gennem vores samarbejdsaftale med 3byggetilbud.dk.

Renovere og genopfriske din facade

Facaden er det første, som du selv – og besøgende – ser på din bolig. Og hvis facaden ikke fremstår pæn, frisk og velholdt, så kan det faktisk være meget skadende for værdisætningen af huset. Og det generelle indtryk med. 
Renovering og genopfriskning af en facade er lige et arbejde for en murer. Mureren vil først fjerne løst puds, og rense facaden fri for rester af maling, løse fuger, osv. I mange tilfælde vil en omfugning af murværket komme på tale. Andre vil gå op i, at muren skal vandskures, og derefter males. Der er mange muligheder, når du sætter en murer til at stå for renoveringen og vedligeholdelsen af din facade.
 

Vil du være murer? Tag mureruddannelsen

Hvis du også går rundt med en lille murer i maven, så kan du lade drømmen blomstre til virkelighed, og tage en mureruddannelse. Læs med her, og find ud af hvordan du kommer i gang. 
 
Dine hænder skal selvfølgelig være skruet godt på, hvis du gerne vil være murer. Du kommer til at bruge dem rigtig meget. Derudover skal du gerne have en stærk fysik, eller evnen og viljen til at træne din krop stærk. Det er nemlig vigtigt, at man som murer har en krop, der kan modstå det fysiske pres ved arbejdet. Det følger nemlig uundgåeligt med, når man er murer.
 
Når du vil uddanne dig til murer, så sker det gennem erhvervsuddannelsen til murer. Adgangskravene er ikke store – du skal blot have bestået folkeskolens afgangsprøve med et snit på 2.0 eller derover. 
 
Selve uddannelsen til murer varer mellem 4 og 5 år, alt afhængig af specialisering og evt. tilvalg. Først skal du på et grundforløb, der består af mellem 20 og 40 ugers skolegang for alle, uanset ønskede retning. Derefter begynder uddannelsens hovedforløb, som er en lang vekslen mellem at være på en lærerplads, og at uddanne sig videre på skolen. Uddannelsen til murer er altså en meget praksisorienteret uddannelse, hvor du får rig med mulighed for at bruge dine hænder undervejs.
 
Af forskellige fag, som du kommer til at have på uddannelsen, kan vi nævne nogle få:
 
 • Murerteknik
 • Fliseteknik
 • Digitalt byggeri
 • Byggetegninger
 • Systemstillads
Et mere “almindeligt” og udbredt fag som matematik er også et krav. At have godt styr på matematikken er en fordel i rigtig mange situationer, når du skal arbejde med mureropgaver.
 
Når du er færdig med uddannelsen, så ligger der en verden af muligheder åbne for dig. Du kan anvende dine nye murerfærdigheder i et job i en murervirksomhed. Her vil du hurtigt få masser af erfaring med forskelligartede opgaver. Når du er tryg ved tanken, og har modet til det, så kan du også starte din egen murervirksomhed. Og rigtig mange murere beskæftiger også sig selv i fritiden med egne murerprojekter. Nej, det er ikke noget tilfælde, at man kalder “murermestervillaer” ved netop dét navn.
 

Hvad får en murer i løn? Dette kan du tjene som murer

Hvad kan du så tjene som murer? Svaret er selvfølgelig forskelligt, alt afhængig af hvilke vilkår du er ansat under, hvor du bor, om du har eget firma, osv. Dog findes der nogle statistikker over mureres løn, som vi kan tage udgangspunkt i.
 
På lønstatistik.dk fremgår det, at en murer ansat i det private i gennemsnit tjener 26.772 kr. pr. md. før skat. Her er gennemsnitsalderen 32 år, og den gennemsnitlige erfaring 10,5 år. 
 
Den gennemsnitlige lønsats stiger selvfølgelig efterhånden som man får mere erfaring, og til en vis grad får man også mere i løn, jo ældre man er. Har man 30 års erfaring eller derover, så lyder den gennemsnitlige månedsløn her på 32.120 kr. før skat – altså, næsten 5.500 kr. mere. Det svarer til en årsløn på ca. 385.000 kr., hvilket er mere end fint til de fleste.
 

Murer-lønnen afhænger af flere faktorer

Ifølge lønstatistik.dk er der mange parametre, der gør sig gældende, når vi taler om aflønningen af en murer. Faktisk er det ifølge denne hjemmeside afgørende hvor i landet du bor. I hovedstaden tjener en murer fx 28.267 kr. pr. md. i gennemsnit. I Nordjylland beløber månedslønnen for en murer sig til blot 25.405 kr. Der er altså en god del forskel på en murers løn, alt afhængig af hvor i landet du kommer fra.
 
En murers løn afhænger faktisk også af kønnet:
 
 • Mandlig murers gennemsnitsløn: 27.224 kr. pr. md.
 • Kvindelig murers gennemsnitsløn: 26.300 kr. pr. md.
I gennemsnit tjener en mandlig murer altså næsten 1000 kr. mere pr. md. end en murer, der er kvinde. Der kan selvfølgelig være flere årsager til denne forskel, men det fortæller hjemmesiden dog ikke noget om.

Jeg fik et rigtig godt tilbud

ByggeXperten hjalp mig med at finde tilbud på tømrere til reparation af min trappe. Jeg endte med at blive tilbudt en pris, som jeg ellers kun troede, at man kunne få på det sorte marked. Rigtig god service. Jeg fik mere end jeg forventede ud af tilbudsfunktionen.

Virkelig gode guides

Når jeg skal have en indføring i et gør-det-selv-projekt, eller hvis jeg skal vide mere om noget håndværksrelateret, så er ByggeXperten et af de steder, jeg tjekker først. De plejer at have så mange gode ting at sige om projekterne, og det er virkelig brugbart.

Vi kom i mål hurtigere end vi troede

Vi fik kontakt til en håndværker gennem ByggeXperten. Troede at det ville tage lang tid, men nej! Under 2 timer efter vi anmodede om tilbud fik vi tilsendt 3 tilbud. Priserne var bedre end dem vi selv havde fundet. De kom og ordnede arbejdet i en ruf. Det spiller bare.