Maler og malerfirma

Få 3 uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt

Skal du have lavet maler-arbejde?

Skal du bruge en maler? Og hvad koster det egentlig at få et professionelt malerfirma på dit projekt? Få gode tilbud fra malerfirmaer i dit lokalområde, og læs mere om hvornår det kan være en god idé at hente hjælp fra en professionel maler.

Fremragende

Malerarbejdet er et af de mest oversete, men faktisk også blandt de vigtigste stykker arbejde, når vi taler om håndværk. Malingen er nemlig det sidste, der skal sætte prikken over i’et i et byggeprojekt. Det er malingen, der skaber atmosfæren, malingen, der fortæller historien, og malingen, der erklærer: “Så! Nu er byggeriet færdigt.”

Ethvert godt malerarbejde skyldes en erfaren maler. Mange tænker, at det da er nemt nok at svinge en pensel rundt på en væg – og det er også rigtigt nok. Men det bliver hurtigt sværere, hvis malingen skal være lige dækkende over det hele. Hvis tonen og glansen skal være den helt rigtige. Og selvfølgelig også, hvis kanterne skal stå så skarpe, at de stikker i øjnene. Kort sagt, så bliver resultatet af en professionel malers arbejde som oftest bare flottere end hvis du selv skulle gøre det.

Og så har vi endda endnu ikke nævnt al den tid, du sparer ved at lade en professionel maler stå for malerarbejdet. 

Malerarbejde opstår typisk i forbindelse med renovering, nybyggeri, til- og fraflytning eller generel istandsættelse af boligen. Malerarbejde kan også hurtigt blive nødvendigt i butikker, på kontorer eller i øvrige typer af erhvervslokaler. 

Skal du have udført billigt malerarbejde? Så læs med her på siden, hvor vi både går i dybden med malerbranchen som helhed, og hvor vi skal se nogle tips og tricks til hvordan du kan spare penge på regningen til maleren.

Få 3 gratis tilbud fra malerfirmaer i dit lokalområde

Har du brug for en maler til et maler-projekt? Så er du landet det rette sted. Hos ByggeXperten samarbejder vi nemlig med 3byggetilbud.dk om deres udbudsservice, der kan ende med at spare dig for mange penge. Her kan du ganske gratis og helt uforpligtende bestille 3 tilbud fra professionelle malerfirmaer i dit lokalområde. Hver især vil de byde ind med en pris og estimeret tidsforbrug til dit malerprojekt. Så er du sikret overkommelige priser på god kvalitet i malerarbejdet.

Byggexperten anbefaler 3byggetilbud.dk af disse grunde:

  • Det er gratis, nemt og helt uforpligtende
  • Konceptet er bevist med mere end en halv million formidlede opgaver, og en succesrate på over 90%
  • Du kan spare masser af penge
  • Servicen dækker i hele landet
  • Entreprisegaranti – et økonomisk sikkerhedsnet, der sikrer dig med op til 35.000 kr., hvis noget skulle gå galt under håndværkerarbejdet

Prøv servicen i dag, og bestil 3 tilbud fra malere nær dig. Det koster ikke noget, og det er helt uforpligtende.

Få 3 gratis tilbud fra malerfirmaer nær dig

Hvad laver en maler?

Maler, der skal til at male

En maler laver præcist dét, som fagbegrebet antyder: maler. Men selve udførelsen af arbejdet er ikke så simpelt, som det lyder. Maleren skal kende til mange forskellige maleteknikker, der sikrer et flot resultat med minimalt spild. Maleren skal også kunne efterkomme generelle krav til mønstre, toner, teknikker mm. 

Endelig skal maleren have et indgående kendskab til forskellige overfladers evne til at modtage, suge eller afvise forskellige typer af maling. 

Maleren skal varetage en lang række af forskellige typer malerarbejde. Det gælder både maling af vægge, karme, lofter og paneler. Nogle gange er det også mindre elementer på fx møbler, trapper, vinduer og døre, mv., som maleren skal tage sig af. Maleren kan også varetage opgaver, der ikke direkte involverer malerarbejde. Her kan vi fx nævne behandling og beklædning af vægge, lofter og overflader – fx med tapet, filt eller lignende. 

Malere kan generelt både udføre malerarbejde indvendigt og udvendigt. Udvendigt malerarbejde stiller andre krav til malingen og processen, da det skal være mere slidstærkt. De fleste malerfirmaer kan hjælpe med begge dele, uanset dit projekt.

Disse opgaver hjælper en maler dig med

Maler arbejder på en udendørs terasse

De fleste af os er generelt ikke i tvivl om hvad en maler kan hjælpe os med. Hvis vi har noget, der skal males – det kan være en væg, et loft, en facade eller en hel bygning – jo, så kan maleren stå for den del.

Malere kan dog også varetage andre typer af opgaver, som det faktisk ikke er alle, der er klar over. Herunder har vi samlet en lille oversigt over opgaver, som en maler kan klare for dig:

  • Indendørs maling af loft, vægge, lister, dørkarme, gulve, fliser, fodlister, vinduer, døre og øvrige former for indendørs malerarbejdeUdfører elektrikeren arbejdet ordentligt – tydeligt?
  • Udendørs maling af vinduer, døre, rækværk, stakit, garage, skur, lade og øvrige former for udendørs malerarbejdeHar elektrikeren styr på materialerne, værktøjet, osv., når elektrikeren dukker op, så der ikke går unødig tid?
  • Spartling af vægge og lofter
  • Tapetsering
  • Beklædning med filt
  • Slibning af overflader som forberedelse til selve malerarbejdet
  • Opsætning af stuk i loft
  • Opsætning af rosetter i loft
Den typiske maler er vant til at arbejde sammen med en lang række andre håndværkertyper. I større byggeprojekter skal maleren koordinere sit arbejde med bl.a. tømrere, murere, elektrikere og VVS’ere. Her er det typisk maleren, der er sidste mand på værket, før et givent projekt står færdigt.

Er det sundhedsskadeligt at være maler?

Der er mange, der engang – og stadigvæk den dag i dag – har en idé om, at det er sundhedsskadeligt at være maler. Årsagen er, at maling skulle udskille giftige dampe, der af maleren ville blive indåndet dag ud og dag ind. Malerdampene blev sammenlignet med benzin og andre sniffe-materialer. Det blev alment kendt, at malerdampe “svitsede” hjernecellerne, og at mange malere ville blive dummere med årene pga. nedsat hjernefunktion. 

I dag arbejder malere under langt mere sikre forhold. For det første er kravene til maling i dag sådan, at de ikke udskiller betydelige mængder af giftige dampe i flydende form. Dét er godt for malerne – og vi andre er også glade for det. For det andet, så er maling i dag heller ikke lige så brandfarligt som det var engang. Og sidst, men ikke mindst, så er sikkerhedsudstyret også blevet bedre. 

Kort sagt kan vi aflive denne fortælling om det sundhedsskadelige ved maling som noget, der i dag blot er en myte.

Det koster en maler

De fleste håndværkere tager typisk en timepris for et stykke arbejde. Men for mange malerfirmaer forholder det sig faktisk lidt anderledes, når det kommer til at beregne priser på et stykke arbejde. Mange maleropgaver er nemlig så ens i karakter, så maleren lige så nemt kan tage udgangspunkt i antallet af kvm. væg, der skal males.

Derfor vil du nogle gange finde malerfirmaer, der blot giver en fast pris pr. kvm. væg (eller, i nogle tilfælde, blot i hvor mange kvm. huset er). Andre malerfirmaer vælger at oplyse en timepris, og give et estimat på et antal timer, de regner med, at de skal bruge på projektet. Nogle gange kan du få et fast overslag, hvis maleren kommer ud fordi og besigtiger projektet, inden malerarbejdet går i gang. 

Okay – hvad koster en maler så? Lad os få nogle tal på bordet.

En typisk timepris for en maler ligger på mellem 250-500 kr. pr. time. Prisen her er inkl. moms. Og kvadratmeterprisen (pr. kvm. bolig – ikke væg) ligger typisk på mellem 75-150 kr. – igen inkl. moms. 

Hvis vi tager udgangspunkt i kvm.-prisen, så koster et hus på 100 kvm. i alt 7.500-15.000 kr. at male. Og det kan jo både lyde ret billigt og dyrt, alt afhængig af hvor i prisintervallet en maler lægger sig.

Der er forskel på maleres kvalitet

En af årsagerne til den store forskel på malerfirmaernes priser er kvaliteten af arbejdet. Et malerfirma, der tager små priser pr. kvm., skal også løbe hurtigere for at hente en fornuftig timeløn. Det gør selvfølgelig, at arbejdet ikke udføres lige så godt som hvis maleren havde bedre tid. Et sjusket malerarbejde kan tydeligt ses på resultatet. Måske dækker malingen ikke lige godt alle steder. Måske kan du se tydelige spor efter maling, der er løbet pga. overforbrug eller klatter. Og så er det heller ikke sikkert, at der er kælet for kanterne. 

Misforstå os ikke – det er dejligt med billig malerarbejde, og vi vil opfordre dig til at søge gode tilbud. Men du kan også finde malere, der er så billige, så du lige så godt kan bestille endnu en efterfølgende til at gøre det samme arbejde. For hvis arbejdet ikke er udført ordentligt første gang af maleren, så kan det hurtigt blive nødvendigt med en gang til. Der er flere måder, hvorpå du kan spotte i hvor høj kvalitet malerarbejdet bliver udført. Hold øje med følgende:

  • Giver maleren garanti på sit arbejde? Vil maleren udbedre fejl uden beregning, hvis du spotter nogle?
  • Overholder maleren sine deadlines – og er maleren evt. villig til at arbejde over tid for at nå dem?
  • Hvordan er tidligere kunders anmeldelser af den pågældende maler?
  • Virker maleren generelt til at have styr på sit hverv?
Hvis du kan nikke til alle disse punkter, så kan du hvile trygt i, at du har fat i en maler, der leverer kvalitet i sit arbejde.

Lav en udbudsrunde: Sådan finder du en billig maler

Når du skal finde en maler til dit maler-arbejde, så kan det give rigtig god mening at kigge på de forskellige maleres priser. Og hvis du gerne vil presse prisen endnu længere ned, så bør du lave en udbudsrunde. 

Når du sætter dit malerprojekt i udbud, så fungerer det helt lavpraktisk ved, at du informerer alle malerfirmaer i dit lokalområde om dit projekt. Du griber simpelthen telefonen, og ringer rundt til dem alle sammen. De kan så hver især afgive et tilbud på hvad det vil koste, hvis de skal hjælpe dig i mål med projektet. Når du er færdig med at ringe rundt, så sammenligner du de forskellige tilbud, du har fået, og vælger det bedste.

En udbudsrunde er fantastisk til at presse priserne i bund. At sætte et projekt i udbud bliver ikke kun brugt i malerbranchen, men er en meget anvendt metode i hele byggebranchen. Ved at udnytte den naturlige konkurrence mellem de forskellige håndværkervirksomheder kan man få nogle virkelig gode tilbud ud af dem. 

Dog sætter en udbudsrunde også store krav til dig, der skal have ordet dit projekt. Det tager nemlig værdifuld tid at sætte et projekt i udbud. Du skal finde telefonbogen frem, liste de forskellige firmaer, ringe dem op hver og en, håndtere afvisninger, svare på masser af spørgsmål, osv. Nogle kan også synes, at det er ubehageligt at presse virksomhederne på denne måde.

Heldigvis kan du også sætte dit malerprojekt i udbud – helt automatisk. Via vores samarbejdspartner, 3byggetilbud.dk, kan du sætte din udbudsrunde på automatpilot. Alt, det kræver, er blot, at du udfylder nogle få informationer om dig selv og dit projekt. Så er det bare at vente på, at malerfirmaerne vender tilbage med deres tilbud. Når de er færdige med at afgive tilbud, så får du tilsendt de 3 bedste tilbud på mail. Så kan du selv vælge det, du synes er bedst iblandt dem. 

Dét er smart – og selvfølgelig ganske gratis og uforpligtende for dig.

3 tips og tricks til hvordan du kan spare endnu flere penge på maleren

Som sagt er det lidt forskelligt hvordan de forskellige malerfirmaer arbejder. Nogle malerfirmaer arbejder med timepriser; andre arbejder med faste priser pr. kvm. 

Hvis du får fat i et malerfirma, der arbejder med timepriser, så kan der pludselig gå lidt sport i at hjælpe maleren med at spare værdifulde minutter i arbejdet. Herunder giver vi dig en lille indføring i hvordan du kunne bære dig af med dette.

Tip nr. 1: Sørg for, at der er ryddet op og dækket af, når maleren kommer

En af de relativt store ting, som du kan hjælpe maleren med på forhånd, er at sørge for, at maleren kan gå i gang med det samme. Alt for ofte kommer malere ud til opgaver, hvor tingene først skal rykkes ud fra væggene, og rykkes mere til siden, før maleren kan gå i gang. Derudover skal maleren også til at dække alt i rummet af. 

Det gælder både gulve, møbler og andet, der skal beskyttes mod maling under malerens arbejde. Sagen er bare den, at du slet ikke behøver en maler for at få ryddet væggene. Du behøver ikke en maler for at få dækket af. Faktisk kan du ganske billigt selv købe en stor rulle pap eller plastic, som du kan bruge til afdækning af gulve og møbler. Det tager tid, selvfølgelig – men du vil takke dig selv for, at du gjorde det, når du ser regningen fra maleren efterfølgende.

Tip nr. 2: Ryd selv op efter færdigt arbejde

Maleren skal selvfølgelig heller ikke bruge sin dyre tid på at rydde op efter endt arbejde. Igen er det noget, som du lige så godt kan gøre. Aftal derfor med maleren på forhånd, at du nok skal tage hånd om oprydningen af afdækning og øvrigt. Når du aftaler på forhånd, så er du også sikker på, at der ikke opstår misforståelser om arbejdsfordelingen undervejs.

Tip nr. 3: Byd maleren på noget lækkert

At udvise god vilje er ved at være gammeldags – men derfor er det bestemt ikke upopulært, når det sker. Når maleren kommer på besøg kan du derfor med fordel nemt servere en kop kaffe, en kage eller en kold cola, hvis det er varmt. Maleren vil takke dig for det – og selvom det ikke er en selvfølge, at regningen bliver mindre af den grund, så sker det alligevel af og til. Det kan ikke skade at prøve.

Find et malerfirma i dit lokalområde:

  • Malerfirmaer i København
  • Malerfirmaer i Aarhus
  • Malerfirmaer i Odense
  • Malerfirmaer i Aalborg
  • Malerfirmaer i Esbjerg
  • Malerfirmaer i Randers
  • Malerfirmaer i Kolding
  • Malerfirmaer i Horsens
  • Malerfirmaer i Vejle
  • Malerfirmaer i Roskilde
  • Malerfirmaer i Herning

Vil du gerne være maler? Tag bygningsmaler-uddannelsen

Glad og stolt maler fra et professionelt malerfirma

Hvis du har en maler gemt i maven, så er vejen nok ret oplagt for dig. Du kan nemlig vælge at tage en uddannelse som bygningsmaler. Herunder går vi i dybden med bygningsmaler-uddannelsen, hvad den kræver, og hvilke jobmuligheder du får efterfølgende.

Når du tager bygningsmaler-uddannelsen, så bliver du uddannet til at behandle og male murværk, træværk og metalflader. Du lærer også at blande farver, håndtere forskellige typer af maling, rådgive kunder om valg af produkter, og meget mere. Du bliver uddannet i at anvende forskellige maleteknikker og -værktøjer. Og så får du også en grundig oplæring i forskellige stilarter, så du kan rådgive i denne retning.

Under uddannelsen kan du vælge at specialisere dig med en række forskellige fag. For eksempel har du mulighed for at specialisere dig i særlige maleteknikker, som fx marmorering og forgyldning. Du kan også gå i dybden med gamle malerteknikker og -materialer, tapetsering og meget mere. Desuden lærer du også om sikkerhed og beskyttelse under arbejdet.

Der er ikke store adgangskrav til uddannelsen som bygningsmaler. Bygningsmaler-uddannelsen har et adgangskrav om en gennemsnitskarakter på 2,0 i dansk og matematik fra folkeskolens afgangseksamen.

Uddannelsen varer i 4 år og 3 måneder. Du vil begynde med et grundforløb på 20-40 uger. Så begynder hovedforløbet, der er en kontinuerlig vekslen mellem skolegang og lærepladser ude i erhvervslivet. 

På skolebænken får du fag som farvelære, materialelære, tegning, opmåling, matematik, produktudvikling, arbejdsmiljø og brandbekæmpelse. Når du skal i lære, så vil du blive oplært i de arbejdsopgaver, som du kan forvente at møde, når du færdiggør din uddannelse. Oplæringen foregår på en arbejdsplads i branchen.

Når du er færdig som maler, så begynder arbejdslivet. Her har du en række forskellige muligheder. Du kan først og fremmest blive ansat i almindelige malerfirmaer, hvor du kan deltage i alle aspekter af arbejdet. Det gælder både kundekontakt, rådgivning, klargørelse og selve maler- og tapetseringsarbejde ude hos kunderne. 

Du kan også blive ansat i større bygningsmalerfirmaer, som har deres faste gang på landets byggepladser. Her spiller I en aktiv rolle i opførelsen og klargørelsen af nye bygninger til privat, erhvervsmæssig eller offentlig brug.

Endelig kan du også som uddannet bygningsmaler starte din egen virksomhed, hvis du har lyst til at gå den vej. 

Har du lyst til at lære mere om bygningsmaler-uddannelsen, så vil vi opfordre dig til at søge flere informationer på UddannelsesGuidens hjemmeside.

Det kan du tjene som bygningsmaler

Der findes nogle offentligt tilgængelige statistikker om bygningsmaleres lønninger. Af disse kan vi aflæse, at en gennemsnitlig månedsløn for en bygningsmaler i Danmark ligger på 23.290 kr. pr. md. Beløbet er før skat. Det er en rimelig løn, men for en i håndværkerbranchen er den ikke i den høje ende.

Lønnen for en bygningsmaler afhænger selvfølgelig af flere forskellige faktorer. De 23.290 kr. var blot et gennemsnit – men mange malere i landet tjener mere. For det første, så spiller erfaringen en vigtig rolle. En maler med 20+ års erfaring tjener i gennemsnit 29.325 kr. pr. md. før skat. Se, dét er noget af en lønstigning – ja, faktisk er det en af de største, forholdsmæssigt, i håndværkerbranchen. 

Geografien har også en afgørende indflydelse på lønningerne for en bygningsmaler. I region hovedstaden finder man de højeste lønninger i landet – de ligger gennemsnitligt på 25.771 kr. pr. md. I Nordjylland finder man til gengæld de laveste – og de er meget lave. Her tjener en bygningsmaler i gennemsnit kun 18.875 kr. pr. md. før skat. Dét er ikke meget, og det fortæller noget om en ret skævvredet branche, rent geografisk.