Snedker

Få 3 uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt

Skal du have lavet snedker-arbejde?

Få 3 gode snedker-tilbud, se hvad snedkere laver, priser på snedkere og meget mere.

Fremragende

Hvad er en snedker, og hvad laver de?

Hvad er en snedker? En snedker er en håndværker, der arbejder specialiseret med træ. Modsat tømreren, der ofte arbejder med store armbevægelser i større konstruktioner ude hos kunderne, så kæler snedkeren ofte for detaljen i træværket fra sit værksted. Engang kaldte man snedkere for “træsmede”, hvilket ikke er helt ved siden af.

Sammen med tømreren udgør snedkeren nok den ældre faggruppe inden for håndværk i verden. Snedkeren udfører specialiseret arbejde i træ, der kræver snilde, indgående kendskab til træets reaktioner på omgivelserne, og masser af metodefærdighed.

Når mange tænker på snedkere, så tænker man på de gamle værktøjer. Hammeren, stemmejernet og høvlen er blandt dem, der træder frem forrest i bevidstheden. Og mange snedkere har da stadig alle disse værktøjer i deres faste repertoire. Men i dag arbejder snedkere også med mere moderne værktøjer. Nørklearbejdet med træet er ganske vist en fast bestanddel i snedkerens daglige arbejde, men metoderne og redskaberne ændrer sig. 

Dette gør, at snedkeren i dag kan være helt utrolig effektiv i sit arbejde. 

Skal du bruge en snedker til dit projekt? Måske har du brug for tilbud fra flere snedkerfirmaer, så du kan skabe dig et pris-overblik? Måske er du egentlig blot interesseret i at høre hvad prisen på en snedker er? Eller også skal du blot have overblik over nogle af de opgaver, som du kan sætte en snedker til at udføre? 

Her på siden skaber vi overblik over snedker-faget som hverv, og hjælper dig med at drage mest mulig nytte ud af dine lokale snedkere. Læs med her, og bliv lidt klogere på snedkerens hverv.

Få 3 gratis tilbud på dit projekt fra snedkere nær dig

Hos ByggeXperten har vi indgået et samarbejde med 3byggetilbud.dk. Gennem vores samarbejdspartner kan du helt gratis og uforpligtende bestille 3 tilbud på snedkere i dit nærområde til det projekt, du går og makker med. Tilbuddene, som du får, kommer fra professionelle snedkere, så du er sikret snedker-kompetencer i en god kvalitet.

Byggexperten anbefaler 3byggetilbud.dk af disse grunde:

  • Servicen er gratis, nem og ganske uforpligtende
  • Konceptet er bevist med mere end en halv million formidlede opgaver, og en succesrate på over 90%
  • Du kan spare masser af penge
  • Servicen dækker i hele landet
  • Entreprisegaranti – et økonomisk sikkerhedsnet, der sikrer dig med op til 35.000 kr., hvis noget skulle gå galt under håndværkerarbejdet

Prøv servicen i dag, helt uden omkostninger for dig.

Få 3 gratis tilbud fra snedkere

Hvad er en snedker, og hvad laver de?

Snedker, der arbejder på værksted

Hvad er en snedker? En snedker er en håndværker, der arbejder specialiseret med træ. Modsat tømreren, der ofte arbejder med store armbevægelser i større konstruktioner ude hos kunderne, så kæler snedkeren ofte for detaljen i træværket fra sit værksted. Engang kaldte man snedkere for “træsmede”, hvilket ikke er helt ved siden af. Snedkere kan have specialiseret sig forskelligt. Som resultat arbejder forskellige typer snedkere også med forskellige områder. En møbelsnedker har specialiseret sig i at arbejde med møbler som borde, stole og opbevaringsløsninger. En bygningssnedker har derimod fokus på at udsmykke bygninger og større konstruktioner med sin kunnen og snilde.

 Der findes mange forskellige typer af snedkere. For eksempel kan vi nævne stolesnedker, skibssnedker, pianosnedker, orgelbygger osv. For nogle af disse titelbetegnelser bevæger vi os måske lidt ud i en gråzone, men meget af arbejdet har karakter af snedkerarbejde.

Hvad er forskellen på en tømrer og en snedker?

En snedker betragter sit værk som en kunst. Kunstarbejde er mere detaljeorienteret end funktionsrettet. Derfor vil du ofte også tydeligt kunne se forskel på et stykke arbejde lavet af en snedker kontra et arbejde lavet af en tømrer. 

Der findes selvfølgelig et overlap mellem tømrerarbejde og snedkerarbejde. Begge arbejder i træ. En snedker kan også godt en gang imellem lave noget arbejde, som egentlig er tømrerens. På samme måde kan tømreren også nogle gange lade sig henfalde i detaljen i arbejdet, så tømrerens arbejde får karakter af snedkeri. 

Tømrerarbejde og snedkerarbejde er bare to forskellige typer af arbejde med træ. Lidt groft og forenklet kan man sige, at en tømrer arbejder i meter, hvor en snedker arbejder i centimeter. En tømrer skal skabe løsninger og konstruktioner i træ, der tjener store, generiske formål. En snedker, derimod, dvæler ved detaljen i forsøget på at gøre sine konstruktioner unikke. 

En tømrer kan nemt stykke 10 funktionelle og holdbare stole sammen på et par dage. Hvis du giver den samme opgave til en snedker (som normalt også får denne type af opgaver), så skal du forvente en leveringstid på flere uger. Årsagen er, at du hos snedkeren får snedkererede stole, der er unikke, holdbare og virkelig flotte at se på. Du kan bede snedkeren om at udskære flotte former af stolene, om indgraveringer af mønstre, og meget mere.

Prisen på en snedker: Så meget koster det

Snedkere er generelt ikke billige. Årsagen er egentlig ikke, at de tager en høj timeløn, for det gør de generelt ikke. Timeprisen for en snedker ligger typisk på omkring de 400-500 kr. – i det samme leje som en gennemsnitlig tømrer. 

Årsagen til snedkerens høje priser på produkter er derimod tiden, som det tager for en snedker at udfærdige fx et snedkermøbel. Det kan tage lang tid, da det ligger i snedkerens DNA at kæle for detaljen. 

Der kan selvfølgelig også godt være større udsving i snedkernes priser. En af årsagerne til, at nogle snedkere er dyrere end andre, skal findes i snedkerens evner til at udsmykke træet. Som sagt tidligere kan snedkerarbejde hurtigt få karakter af kunst – og der er bare stor forskel på resultatet af forskellige kunstneres arbejde. Hvis en snedker er bedre til udsmykningsarbejdet (og det kan du jo selv vurdere – tag evt. et kig på de projekter, som snedkeren tidligere har lagt navn til), så giver det også mening, hvis snedkeren tager højere priser.

Sådan får du billige priser på snedkere

Har du et projekt, hvor du godt kunne bruge en snedkers ekspertise? Så kan det give rigtig god mening først at tænke i dit budget. Hvor meget er du villig til at betale for snedkerarbejdet? Og hvor meget kan du egentlig få for det, du vil betale for det? 

Vi er selvfølgelig alle interesserede i at få så meget ud af vores penge som muligt. Og når det kommer til snedkerarbejde, så kan det også sagtens lade sig gøre at presse prisen en smule uden at blive urimelig. 

En af de bedste metoder til at få billigt snedkerarbejde på er ved at sætte sin snedkeropgave i udbud. Kort sagt, så skal du blot informere så mange snedkerfirmaer i lokalområdet som muligt om dit projekt. Så får du dem hver især til at afgive et tilbud på løsningen af din opgave – og så kan du selv vælge mellem de forskellige tilbud til sidst. 

At sætte sin snedkeropgave i udbud kan som regel lede til meget store besparelser. For det første, så har du nu flere tilbud at vælge imellem – og når du henter flere tilbud, så er der også en større chance for, at nogle af dem har en pris, du kan acceptere. Men for det andet, så lader du jo også snedkervirksomhederne konkurrere mod hinanden, når du sætter dit projekt i udbud. Konkurrence er godt for forbrugerne, fordi det tvinger virksomhederne til at give nogle gode tilbud. Og her benytter snedkervirksomhederne sig altså ofte af en lavere pris for at vinde dig som kunde. 

Selvfølgelig er det også en rigtig tids- og energirøver, når man vil lave en udbudsrunde. Så hvordan gør du det lige smart? 

Jo, vi har faktisk svaret lige her: du benytter dig af vores samarbejdsparter, 3byggetilbud.dk. Her kan du nemt og enkelt sætte din snedkeropgave i udbud – du skal blot udfylde nogle få informationer på siden. Så står 3byggetilbud.dk selv for at sætte opgaven i udbud blandt snedkere, der bor i nærheden af dig. 

Servicen er selvfølgelig ganske gratis og uforpligtende for dig. Så bliver det ikke nemmere.

Billigere snedkerarbejde: Flere tips

At sætte sin snedkeropgave i udbud er selvfølgelig ikke den eneste måde, du kan spare penge på snedkeren. Der findes også en række andre ting, som du aktivt kan gøre for, at snedkerens arbejde ikke kommer til at koste dig så meget, som det ellers ville have gjort. 

Herunder har vi samlet en række tips og tricks til hvordan du kan holde prisen på snedkerens arbejde i bund. Selvfølgelig giver det ikke mening at presse prisen så langt ned, så det ikke kan betale sig for snedkeren at arbejde for dig. Det skal give mening for begge parter. Men der er som regel nogle parametre at rykke med, som I begge to kan sige god for.

Tip nr. 1: Lav forarbejdet selv

Nogle gange skal snedkeren arbejde ude hos dig, og ikke på sit værksted. Det er fx hvis snedkeren skal udsmykke træværk på trappen, eller hvis snedkeren skal arbejde på panelerne i hjemmet. I disse tilfælde kan du med fordel selv trække lidt i arbejdstøjet inden snedkeren kommer.

Hvis du selv laver den del af forarbejdet, som du kan finde ud af – dvs. hvis du sørger for, at træværket er klargjort, rengjort og til at komme til – så skal snedkeren ikke til at bruge tid på det. Det hører sig måske til i småtingsafdelingen ift. den samlede pris på snedkeriet, men det betyder alligevel noget.

Tip nr. 2: Sørg for, at snedkeren er velforsynet

Når snedkeren kommer ud til dig for at arbejde på en opgave, så skal snedkeren selvfølgelig have alt det nødvendige udstyr med. Men der er også noget, du kan have styr på for snedkeren – og det hører mere til over i forplejnings-kategorien. 

Jo, det kan godt være, at det lyder lidt gammeldags at byde håndværkeren på kaffe og kage. Det er slet ikke alle, der gør det længere. Ikke desto mindre er det ufattelig god stil, hvis man alligevel byder håndværkeren på noget. Og du kan tro, at de lægger mærke til det – og mange husker det også, når de skriver regningen til dig. Så har du en forbedret chance for, at snedkeren også viser dig velvilje, når regnskabet skal gøres op.

Tip nr. 3: Saml på opgaver inden du kontakter snedkeren

Det koster penge hver gang snedkeren skal rykke ud til en ny opgave. Desuden går der også meget tid (og dermed mange penge) pr. kunde, når de skal oprettes i systemet, når regningen skal skrives, og når der er et nyt projekt, man skal sættes ind i.

Derfor kan det ofte give rigtig god mening at samle lidt på projekterne derhjemme, inden du ringer til snedkeren. Hvis du ved, at du gerne vil have en snedker til at udsmykke dine stole, og hvis du oven i købet også gerne vil have et snedkereret køkken, så vent til du er klar til begge dele. Så kan du sætte snedkeren ind i begge typer af arbejde samtidigt. Snedkeren sparer derfor både tid og energi – og du sparer penge.

Tip nr. 4: Ryd selv op efter snedkerens arbejde

Igen et lidt lavpraktisk råd, der nok ikke skærer halvdelen af prisen. Men marginaler betyder noget – og i mange tilfælde kan du vinde lidt ved at tilbyde snedkeren selv at stå for oprydningen. 

Det er dog vigtigt, at du aftaler dette punkt med snedkeren på forhånd. Det er nemlig ikke altid en selvfølge, at håndværkeren ikke selv skal stå for oprydningen. Fortæl snedkeren om dit budget, hvis det er stramt, og tilbyd i den forbindelse, at du selv kan rydde op efter endt arbejde, hvis det kan spare snedkeren for noget tid. Mon ikke du så får lidt rabat.

Priser: Eksempler på snedker-arbejde

Det kan være rart at se konkrete priseksempler på nogle af de snedkeropgaver, vi har talt om indtil videre. Herunder får du en lille liste med nogle eksempler på priser, som du kan forvente i de forskellige opgave-kategorier. Husk, at det kun er eksempler. De reelle priser, som du skal give for et stykke snedkerarbejde, kan være meget anderledes end dem, vi giver her.

  • Snedker-køkken: fra 250.000 kr. og opefter
  • Lille snedker-reol: fra 5.000 kr. og opefter
  • Stort snedker-skab: fra 10.000 kr. og opefter
  • Snedker-stol: fra 2.000 kr. og opefter
Det kan være rigtig svært at opsnuse konkrete priser på snedkerløsninger. Årsagen er, at snedkerarbejde ofte er meget varieret, alt efter de specifikke krav til løsningen. Du kan derfor bedst få en idé om hvad dit konkrete projekt kommer til at koste ved at indhente tilbud fra forskellige snedkere på dit projekt. Benyt dig evt. af tilbuddet hos vores samarbejdspartner, 3byggetilbud.dk, hvor du kan hente 3 tilbud fra snedkere – ganske gratis og uforpligtende.

Find en snedker der, hvor du er:

  • Snedkere i København
  • Snedkere i Aarhus
  • Snedkere i Odense
  • Snedkere i Aalborg
  • Snedkere i Esbjerg
  • Snedkere i Randers
  • Snedkere i Kolding
  • Snedkere i Horsens
  • Snedkere i Vejle
  • Snedkere i Roskilde
  • Snedkere i Herning

Disse opgaver laver en snedker

Som tidligere nævnt kan en snedker stå for en lang række forskellige opgaver. Fællesnævneren for al snedkerens arbejde er, at det centrerer sig om specialiseret arbejde i træ. Typisk også mindre konstruktioner. Herunder kan du se nogle eksempler på arbejdsopgaver, som du kan sætte en snedker til.

Snedker-køkken

Det bliver mere og mere populært at få en snedker til at stå for det nye køkken – eller en renovering af det nuværende. Et snedkereret køkken kan få dig til at skille dig ud fra alle de øvrige standard-køkkenløsninger, der findes derude. Og det siger ikke så lidt i dag. Ofte kan en snedker skabe et køkken i et tidsløst design, og som holder i rigtig mange år.

Snedker-stole

Snedker-stole er populære, da der ofte er garanti for, at du kommer til at bruge dem meget. Derudover er snedkererede stole også ofte noget, som gæsterne vil lægge mærke til. Er armlænene udsmykkede, eller måske ryggen? I så fald vil snedker-stolene skille sig ud, stilmæssigt, fra langt de fleste andre danske hjem. Kort sagt: Snedker-stole er en fantastisk måde at gøre sit hjem til noget helt særligt.

Snedker-udsmykning på møbler og fast inventar

Snedkere kan også lave flotte udsmykninger af træ på det inventar, du allerede har i boligen. Enten kan det foregå ved, at snedkeren får møblerne ind på sit værksted til behandling, men det kan også være, at det er mere praktisk at snedkeren kommer til dig. Udsmykningen kan fx foregå på trappegelændere, stuk-arbejde, vinduer og karme, døre og meget mere. Her er det sådan set kun fantasien, der sætter grænser for hvad du kan sætte snedkeren til.

Tag snedker-uddannelsen og lær at skabe magi med træ

Hvis du også går med en drøm om at blive snedker, så er der sådan set kun én ting at gøre: tag en snedkeruddannelse. Herunder vil vi give en kort introduktion til snedker-uddannelser i Danmark, og vejlede dig til andre ressourcer, der kan hjælpe dig videre. 

At være snedker kræver praktisk fingerfærdighed, kreativitet og masser af tålmodighed. Du skal være sikker på dine hænder, og have hovedet ordentligt skruet på. Men hvis du opfylder disse krav, så er der ikke andet, der kan stå i vejen mellem dig og din drøm om at blive snedker. 

Hvis du gerne vil være snedker, så har du uddannelsesmæssigt to muligheder i Danmark. Du kan enten uddanne dig til at blive bygningssnedker, eller du kan uddanne dig som møbelsnedker. I begge uddannelser er der også yderligere specialiseringer, som du kan tage – fx som orgelsnedker. Når du er færdig her anbefaler vi, at du går ind på UddannelsesGuiden.dk for at læse mere om de forskellige specialiseringer, der er tilgængelige. 

Du kan uddanne dig til begge snedker-typer på landets erhvervsskoler. For at komme ind på uddannelsen kræver det blot, at du har et gennemsnit på 2,0 i dansk og matematik fra folkeskolens afgangseksamen.

Uddannelsen til både bygningssnedker og møbelsnedker tager 4 år og 3 måneder. På snedkeruddannelsen starter du ud med et grundforløb, hvor du skal sidde på skolebænken. Grundforløbet på snedkeruddannelsen tager typisk mellem 20 og 40 uger. Derefter starter hovedforløbet, hvor du vil komme til at veksle mellem at være i lære i en snedker-virksomhed, og være tilbage på skolebænken. 

Af fag på snedkeruddannelsens skoleforløb kan du forvente at møde følgende:

  • IT og CAM/CAD
  • Design og formgivning
  • Industriel og håndværksmæssig fremstilling af møbler
  • Montering af elementer
  • Arbejdsmiljø
  • Orgel-fag
Mere “almindelige” fag, som matematik og teknologi, skal du også have.
Når du er færdig med snedkeruddannelsen ligger der en verden af muligheder åben for dig. Der er altid brug for snedkere, og efterspørgslen har været støt stigende i mange år. Du kan vælge at blive ansat i en snedkervirksomhed – og du kan også vælge at blive selvstændig med egen virksomhed, hvis det tiltaler dig.

Løn: Det kan du tjene som snedker

Hvad får en snedker i løn? Svaret er afhængig af mange forskellige faktorer, men vi kan alligevel godt sige lidt om gennemsnittet. Der er nemlig offentliggjort nogle statistikker over snedkeres lønninger på internettet, som vi her tager udgangspunkt i. 

En gennemsnitsløn for en snedker i Danmark er på 25.197 kr. pr. md. før skat. Dette gennemsnit tager alt med i beregningen – den gennemsnitlige alder, erfaring, køn og geografiske lokation for snedkeren. Men for alle disse variabler er der også en variation i lønnen. 

En af de primære faktorer, der har afgørende indflydelse på snedkerens løn, er geografien. En snedker, der arbejder i Midtjylland, tjener i gennemsnit 23.130 kr. pr. md. før skat. En snedker på Sjælland tjener i gennemsnit derimod 27.500 kr. pr. md. før skat. Det er næste 20% mere end snedkeren i Jylland. 

Årsagen til denne lønforskel på tværs af Danmarks geografi skal højst sandsynligt findes i øvrige prisforskelle. Det er bare dyrere at bo på Sjælland end i Jylland. Derfor vil man ofte også finde højere lønninger på Sjælland, når man sammenligner med øvrige områder i Danmark.

Herunder kan du se præcist hvordan lønningerne for snedkere fordeler sig på tværs af landets geografi:

  • Snedkers løn i Midtjylland: 23.130 kr. pr. md. før skat
  • Snedkers løn i Syddanmark: 25.239 kr. pr. md. før skat
  • Snedkers løn på Sjælland: 27.500 kr. pr. md. før skat
  • Snedkers løn i Hovedstaden: 26.733 kr. pr. md. før skat

Dit køn har også indflydelse på din løn som snedker

Ifølge lønstatistik.dk har dit køn også en afgørende indflydelse på hvad du kan tjene som snedker. I gennemsnit tjener en mandlig snedker 25.297 kr. pr. md., mens gennemsnitslønnen for en kvindelig snedker blot ligger på 22.500 kr. 

I dette tilfælde kan man ikke tilskrive denne kønsforskel til en forskel i erfaringsniveauet. Det gennemsnitlige erfaringsniveau for kvindelige snedkere, der er registreret i lønstatistik.dk’s system, ligger på 18+ år. For mandlige snedkere er dette gennemsnit blot lidt over 12 år. Alligevel tjener mandlige snedkere mere. 

Vi kan selvfølgelig ikke udelukke, at der er andre afgørende faktorer, der spiller en væsentlig rolle i lønforskellen mellem mandlige og kvindelige snedkere. Men det er også muligt, at årsagen slet og ret skal findes i en skelnen mellem køn i branchen.

Det siger kunderne

Hos Byggexperten lægger vi stor vægt på, hvad vores kunder synes om vores arbejde. Vi bestræber os derfor altid på at få feedback, så fremtidige kunder ved, hvilken service og kvalitet de skal forvente

Luksus sommerhuse

Hos Byggexperten lægger vi stor vægt på, hvad vores kunder synes om vores arbejde. Vi bestræber os derfor altid på at få feedback, så fremtidige kunder ved, hvilken service og kvalitet de skal forvente

Skiferie i skihytte

Hos Byggexperten lægger vi stor vægt på, hvad vores kunder synes om vores arbejde. Vi bestræber os derfor altid på at få feedback, så fremtidige kunder ved, hvilken service og kvalitet de skal forvente

Sommerhus med pool

Hos Byggexperten lægger vi stor vægt på, hvad vores kunder synes om vores arbejde. Vi bestræber os derfor altid på at få feedback, så fremtidige kunder ved, hvilken service og kvalitet de skal forvente

Se fordelene ved at bruge Byggexperten.dk

Vi har mange brugere hver måned. Se herunder hvorfor vi er så populære.

Spar op til 40%

Udbudsrunder er et af de kraftigste værktøjer til at spare mange penge. Flere af vores kunder sparer helt op til 40% på det, de ellers skulle have betalt for håndværkerhjælp.

Perfekt overblik

Du kan nemt sammenligne priser, tidsforbrug og øvrige vilkår for de enkelte tilbud. Så vælger du selv hvem du synes giver dig det perfekte tilbud.

Uforpligtende service

Du bestemmer helt selv hvilket af de 3 tilbud, du vil gå videre med. Og hvis der ikke er nogen af tilbuddene, der passer dig, så er du ikke forpligtet vil at vælge nogen.