byggexperten.dk

Havearkitekt priser

Få 3 uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt

Skal du have lavet elektriker-arbejde?

Find priser på havearkitekter, læs hvad en havearkitekt kan hjælpe dig med og få 3 gratis tilbud på dit haveprojekt.

Fremragende

Går du og drømmer om en ny og smuk have? Har du en masse idéer til hvordan den skal indrettes og ombygges? Eller måske netop ikke?

At planlægge hvordan en have skal designes er et stort projekt. Det kan virke uoverskueligt at vide, hvordan det skal gribes an og hvilke muligheder man har.

Afhængigt af udgangspunktet og størrelsen på haven kan det være svært at komme i gang på egen hånd. Hvilket design passer til dine ønsker, smag og behov? Og passer det samtidigt med stilen på dit hus?

Det er her en havearkitekt kan hjælpe med at få din drømmehave til at blive virkelighed. Havearkitekter er dygtige til at lytte til alle dine idéer, og udvikle dem ud i virkeligheden. Havearkitekten hjælper dig med at planlægge et design, der passer perfekt til dig.

Hvad koster en havearkitekt?

 

En haveplan udarbejdet af en havearkitekt koster typisk ca. 11.500 kr

En havearkitekts timepris varierer meget. Du skal regne med mellem 500 og 1200 kr. i timen inkl. moms. Mange havearkitekter har også faste priser på udvalgte services. Typiske priser på et havebesøg ligger på ca. 2.500 kr., en haveplan ca. 11.500 kr., og en haveskitse på ca. 7.000 kr. 

Hos ByggeXperten samarbejder vi med 3byggetilbud.dk. Her kan du nemt bestille 3 gratis og uforpligtende tilbud på din el-opgave fra elektrikere i dit lokalområde. Pres prisen i bund, og prøv det med det samme. Tilbuddene kommer altid fra autoriserede elektrikere og elinstallatører – så ved du, at arbejdet er i orden.

Det er vigtigt du er opmærksom på hvad der er inkluderet i prisen. Forskellige havearkitekt-firmaer tilbyder også forskellige ydelser, og derfor kan prisen også virke meget forskellig. 

Prisen på et havedesign, der er lavet af en havearkitekt, afhænger i meget høj grad af antallet af kvadratmeter, der skal planlægges. 

Kvadratmeter er en konkret faktor, der spiller ind på slutprisen. Det kommer dog også an på, om du blot ønsker et havebesøg, hvor du får råd og vejledning af havearkitekten, om du ønsker en haveskitse eller en haveplan.

Hvad koster en havearkitekt?

 

Prisforskellen på en haveskitse (7.000 kr.) og en haveplan (11.500 kr.), som vi nævnte før, skyldes detaljegraden.

En haveskitse er en tegning på det mere overordnede plan. Her tegner havearkitekten alle de forskellige elementer i haven på, såsom hvor de forskellige bede skal være, terrassens placering eller andre ting, som ønskes i designet.

Haveplanen er meget mere udførlig end haveskitsen. I en haveplan er det angivet hvilket planter, der skal benyttes præcist hvor. En haveplan er faktisk så præcis og udførlig, at en anlægsgartner kan bruge den til at give en færdig pris på at anlægge haven.

Der kan selvfølgelig forekomme en prisforskel fra firma til firma på både en haveplan og en haveskitse. Derfor er det også fornuftigt at undersøge erfaringer og få tilbud fra flere havearkitekter. Så er du sikker på, at du finder den helt rigtige havearkitekt for dig.

Spørg efter priser, så du har noget at sammenligne med. Det giver dig også bedre tilbud, da konkurrencen mellem firmaerne vil presse prisen ned.

Jagten på det gode tilbud tager naturligvis tid og energi. Vi har, for at gøre det nemt for dig, indgået et samarbejde med 3byggetilbud.dk. Her skal du blot udfylde en formular, og så håndterer vi udbudsrunden.

Du får på den måde 3 tilbud fra havearkitekter nær dig. Det er helt gratis og uforpligtende, og du modtager dine tilbud indenfor ganske få timer.

Sådan får du 3 gratis tilbud fra havearkitekter i dit nærområde

På grund af vores samarbejde med 3byggetilbud.dk, kan du nemt og på få minutter hente 3 tilbud fra havearkitekter i dit nærområde. Det er selvfølgelig ganske gratis og helt uforpligtende.

https://youtu.be/138HzL8y3G4 Sådan virker 3byggetilbud.dk

ByggeXperten anbefaler 3byggetilbud.dk af disse grunde:

 

 • Det er nemt, gratis og helt uforpligtende
 • Konceptet er bevist med mere end en halv million formidlede opgaver, og en succesrate på over 90%
 • Du kan spare mange penge, og masser af tid
 • Servicen dækker i hele landet
 • Du får tilbud i dit nærområde
 • Du får entreprisegaranti – et økonomisk sikkerhedsnet, der sikrer dig med op til 35.000 kr., hvis noget skulle gå galt
Få dine 3 gratis tilbud fra havearkitekter nær dig allerede i dag. Det er ganske uforpligtende.
 

Hvad koster en havearkitekt?

Et haveområde designet af en havearkitekt

Er du utilfreds med din nuværende have? Eller måske skal du have designet en have til dit nybyggeri, men er usikker på dine muligheder? I disse tilfælde kan havearkitekten hjælpe dig.

Havearkitekter ser muligheder i alle dine udendørs kvadratmeter med helt friske øjne. De er dygtige til at holde overblikket over hvordan din have kan udnyttes optimalt, og hvordan den kan skræddersys til dig.

Har du en masse idéer, konkrete såvel som ikke, så tager havearkitekten udgangspunkt i disse i sit løsningsforslag. Der bliver sørget for, at haven fungerer som helhed og i samspil med dit hus.

Havearkitekten har selvfølgelig styr på dit hus’ stilart, og hvad der passer til det, når det kommer til haven. Men havearkitekten tager også hensyn til de omkringliggende huse, hvilken slags jord der er, lokalplaner og andre forhold.

På den måde sikres det, at alle faktorer går op i en højere enhed med udgangspunkt i og fokus på haveejerens ønsker.

Du kan spare en masse tid og energi ved at sætte en havearkitekt på opgaven at planlægge din have.

Det er et enormt stort arbejde at designe sin egen have. Du undgår at blive overvældet af hvor krævende det egentlig er, når du tager en havearkitekt med på råd.

Få 3 tilbud fra havearkitekter her – helt gratis.

Der er ingen tvivl om, at du på denne måde får en flot og unik have, der er optimalt indrettet og lavet specielt til dig.

Hvad koster en havearkitekt?

 
Havearkitektens primære arbejde er som sagt at håndtere al forarbejdet, der ligger i anlægningen af en have. Du vælger selv, hvor meget du vil involvere havearkitekten i processen, og det vil have indflydelse på slutprisen.
 

Selve anlæggelsen af haven kan udføres af en havemand eller en anlægsgartner. En havearkitekt er således designeren, der i samarbejde med dig laver en skitse, og hjælper dig til at få dine ønsker virkeliggjort.

Havearkitekten kan også rådgive og inspirere dig til at få flere idéer og sikre stilmæssig sammenhæng mellem hus og have. Det hele tages i betragtning, når havearkitekten planlægger din have: Dit hus, naboerne, jorden, omgivelserne og landskabet omkring huset.

Som før nævnt kan en havearkitekt dig med følgende i dit projekt:

Havebesøg: Et havebesøg er et besøg hjemme hos dig. Her kan det handle om alt fra beskæring af planter, forslag til hvilke planter du skal have, terrasser osv.

Havearkitekten kommer med inspiration og rådgivning til dig ved havebesøget. Det er ikke et krav, at du får yderligere hjælp end dette. Dog kan du også vælge at arbejde videre med havearkitekten, og få lavet en haveskitse.

Haveskitse: Haveskitsen er en skitse over din have med de løsningsforslag havearkitekten har fundet frem til baseret på dine idéer. De planter og materialer, som I har drøftet, fremgår også her.

Man kan sige, at en haveskitse i sig selv er listen med de idéer, der er drøftet under havebesøget. Idéerne er tegnet på papir, så du kan se det helt konkret.
Haveplan: Det mest detaljerede valg er en haveplan. I haveplanen er din have målt op helt præcist, og alle elementer er beskrevet og illustreret. Alle detaljer fremgår af haveplanen – materialer, planter og blomster, hvor mange der skal være og deres præcise placering.
 

Med en haveplan er det meget ligetil for enten dig selv, en havemand eller en anlægsgartner at gå i gang med at anlægge haven. Det er angivet præcis hvor alt skal være og hvorfor. Den illustrative del af haveplanen kan tegnes af havearkitekten på computer i 2D eller 3D. Så skal anlægsgartneren eller øvrige ikke gå og planlægge haven løbende. Planen er allerede lagt, og den skal blot føres ud i livet. Det strømliner anlægsgartnerens arbejde i stor grad. Så kan anlægsgartneren bruge sin faglighed – realisering af haveprojekter – bedst muligt.

Havearkitekter er kreativt tænkende, og de er alle forskellige. Du får den bedste fornemmelse af, hvem der skal designe din drømmehave, ved at tale med flere forskellige  og sammenligne tilbud. Således kan din idé gå op i en højere enhed med dine drømme og samtidig forblive inden for budgettet.

Vi har, som før nævnt, sammen med vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk gjort indhentning af 3 gratis tilbud fuldstændig ligetil for dig.

Det tager kun 5 minutter, er ganske gratis og tilbuddene er uforpligtende.
 
 

Kan jeg lave haveskitser og haveplaner selv?

 

Intet forhindrer dig i at gå i gang med at lave en haveplan på egen hånd. Du skal blot overveje hvor stort et arbejde det egentlig er, og være obs på fejl, så du ikke senere er nødsaget til at lave det hele om.

En professionel havearkitekt kan guide og hjælpe dig med hvad der kan lade sig gøre, så du undgår disse fejl.

Vælger du selv at gå i gang er det vigtigt, at du finder en situationsplan af din grund. På situationsplanen er placeringen af dit hus og alt, der findes på grunden, nøjagtigt angivet. Situationsplaner tegnes af arkitekter og typehusfirmaer, og skal være godkendt af myndighederne.

Kan du ikke finde din situationsplan? Så kan du købe en ejendomsdatarapport gennem boligejer.dk.

Når du laver haveskitser og haveplaner selv, så skal du tænke over størrelsesforholdet. Det er her en fordel hvis du tegner 1:100, således at 1 cm på papiret er 1 meter i virkeligheden. Husk at specificere størrelsesforholdet på tegningen i et af hjørnerne. Derefter tegner du blot alt det, du ønsker i din drømmehave, i dette størrelsesforhold.

Når du planlægger din have kræves der en del know-how i forhold til lys, skygge, læ og sol. Du skal også have styr på, om de planter du ønsker kan trives der, hvor du tænker, at de skal placeres. Havebøger og internettet er fantastiske kilder til sådanne typer viden, men det er også et enormt tidskrævende og omfattende research-arbejde.

Hele dette trin kan springes over, hvis du hyrer en havearkitekt. Muligheden for selv at give sig i kast er der selvfølgelig, når du vil spare penge. Men du skal også stille dig selv spørgsmålet, om mængden af tid, som du skal bruge på at lave haveplaner og haveskitser, kan måle sig med det, en havearkitekt koster. Og, desuden, den kvalitet, som en havearkitekt kan tilbyde i det samme arbejde.

Gratis haveskitser og haveplaner?

 
En studerende kan lave en billig haveskitse eller haveplan

Man skal ikke regne med, at det er muligt at finde en meget billig eller ligefrem gratis havearkitekt, der er professionel. Ønsker du at spare penge, så har du selvfølgelig mulighed for at opsøge landskabsarkitektstuderende, og få dem til at kigge på opgaven.

Hvis du er heldig, kan du muligvis få et billigere eller gratis tilbud, da de studerende kan være interesserede i chancen for at opbygge erfaring allerede inden endt uddannelse. En studerendes arbejde kan godt være af god kvalitet, selvom de ikke er færdigt udlært endnu. Du kan ikke regne med at få samme kvalitet som fra en professionel havearkitekt med erfaring, men det kan være et glimrende kompromis for mange.

 

Sådan sikrer du dig de bedste priser på en havearkitekt

 
Vælg en lokal til din opgave, så du sparer penge ved ikke at skulle betale transportudgifter.
 
Du kan også selv presse prisen på tilbud længere ned ved hjælp af konkurrence. Du lader forskellige lokale havearkitekter konkurrere om at få opgaven hos dig. Du tager simpelthen telefonen og ringer rundt. Derefter beskriver du opgaven for hvert firma, og lader dem byde ind. Du lover dem selvfølgelig også at vende tilbage.
 
Når alt dette er sagt, så er det også en besværlig opgave at give sig til at ringe rundt selv.
 
Du kan benytte dig af vores samarbejdsaftale med 3byggetilbud.dk, så dit projekt kommer i en komplet automatiseret udbudsproces. På denne måde får du 3 gratis og uforpligtende tilbud på ganske kort tid.
 

Se alle fordelene ved en haveplan

 
Haveplanlægning er et stort arbejde, og ønsker du at komme godt i gang er havearkitekten den rigtige at få fat i. Overlad trygt planlægningen af dine havedrømme til en professionel.
 
Fordelene ved at hyre en havearkitekt og få lavet en haveplan er blandt andet:
 
 • Haveplanen giver dig overblik
 • Dine ideer bliver konkrete og visuelle
 • Løsninger er skræddersyede ud fra dine ønsker og behov
 • Haveplanen sikrer, at din have bliver udnyttet på den mest optimale måde
 • En haveplan giver det fulde overblik over omlægning eller anlægning af haven
 • Kan bruges til at estimere en samlet pris for hele haven

Find en havearkitekt i dit nærområde:

 
 • Havearkitekt i København
 • Havearkitekt på Fyn
 • Havearkitekt i Nordjylland
 • Havearkitekt i Nordsjælland
 • Havearkitekt i Aalborg 
 • Havearkitekt i Aarhus
 • Havearkitekt i Odense
 • Havearkitekt på Sjælland

Vejen til at blive havearkitekt?

 

Du går måske og drømmer om at designe haver? Har du passion og flair for det, så er der flere måder at opnå den drøm på.

Der er faktisk ganske mange veje, der leder til jobbet, hvor du planlægger og skaber haver. Havearkitekt er ikke en beskyttet titel, men for at kunne kalde dig faguddannet landskabsarkitekt (cand. hort./ arch.) med speciale i private haver, tager du en relevant bachelorgrad. Det kan fx være landskabsarkitektur, arkitektur, urban arkitektur o.l. Derefter bygger du en kandidatgrad i landskabsarkitektur ovenpå.

UddannelsesGuiden står der følgende: “Landskabsarkitekter planlægger, formgiver og forvalter byer og udearealer i bred forstand. Målet er at skabe stimulerende, smukke, velfungerende, bæredygtige og klimatilpassede omgivelser for mennesker og samfund.” Sammenlagt tager bacheloren og kandidaten 5 år. Kandidaten betragtes som en forlængelse af bachelorgraden i landskabsarkitektur og yderligere specialisering.

Bacheloren kræver en gymnasial uddannelse og følgende specifikke adgangskrav:
 
 • Dansk A
 • Engelsk B
 • Matematik A
 • Fysik B og kemi C eller fysik B og bioteknologi A eller geovidenskab A og kemi C eller kemi C, biologi A og fysik C

Gennemsnitlig løn pr. måned for en nyuddannet landskabsarkitekt (cand. hort./arch.) pension m.m. inkl. ligger ifølge UddannelsesGuiden på 37.047 kr. i den private sektor og på 37.868 i den offentlige sektor.

Du kan også starte som selvstændig. Læs mere om uddannelsen landskabsarkitektur her.

Læs mere om jobbet som landskabsarkitekt her.
 

Hvad tjener en havearkitekt (landskabsarkitekt)?

 

Løn er meget forskellig afhængigt af, hvor i landet man befinder sig. Udover den faktor spiller det ind hvorvidt man er ansat i den private eller den kommunale sektor.

I region Midtjylland har gennemsnittet af landskabsarkitekter 11 års erfaring, alder på 49 år og tjener 42.939 kr. pr. måned før skat. Til sammenligning er gennemsnittet i region Hovedstaden 39 år og tjener 33.194 kr. pr. måned før skat – med 7 års erfaring.

Ifølge Lønstatistik.dk er landsgennemsnittet for landskabsarkitekters erfaring 35,6 år. Med 3,3 års erfaring tjener de blot 34.824 kr. pr. måned før skat. Som vi ser ovenfor spiller mængden af erfaring altså en væsentlig rolle for den løn, som en landskabsarkitekt kan tjene på sit arbejde.