byggexperten.dk

Byggefirma - Byg nyt hus

Få 3 uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt

Skal du have lavet elektriker-arbejde?

Få 3 gratis tilbud fra byggefirmaer nær dig - og se hvad du kan forvente af et samarbejde.

Fremragende

 

Med et byggefirma på dit nybyggeri har du kontrollen over hele forløbet fra start til slut. Til gengæld er det ikke dig, der skal holde styr på alle trådene under konstruktionen af huset – det klarer byggefirmaet selv. Kort sagt: Med et byggefirma har du idéerne, og får inspiration fra byggefirmaet. Så står byggefirmaet efterfølgende for at opføre dit drømmehus.

At bygge et hus fra bunden af er et stort og dyrt projekt. Derfor er det også vigtigt at man har fundet det dette byggefirma til at udføre opgaven for sig. Det første byggefirma er ikke altid det bedste – hverken prismæssigt, eller når vi taler om kemien mellem jer. Og især kemien skal være til stede. På den måde er du sikker på, at du og byggefirmaet er på bølgelængde, når du lufter dine ønsker og drømme for dem.

Du kan begynde at lede efter det rette byggefirma for dig med det samme. Her vil vi anbefale 3byggetilbud.dk, som kan hjælpe dig med at komme ud over rampen i en fart. Med 3byggetilbud får du, ganske gratis og uforpligtende, tilbud fra 3 forskellige byggefirmaer på dit projekt. Så vælger du selv hvordan du vil følge op.

Du kan også læse videre her på siden, hvor vi går i dybden med hvordan byggefirmaet går til værkst, hvad du skal forvente af et samarbejde, og meget mere.

Find de bedste priser på byggefirmaer

 

Når du skal bygge nyt hus, så er det – mildest talt – et dyrt projekt. Ja, for de fleste af os dødelige er det faktisk det dyreste projekt, vi nogensinde kommer til at kaste os ud i som private.

Netop derfor kan vi heller ikke anbefale nok, at du netop med denne byggeopgave sørger for at sætte den i udbud. Du skal simpelthen have flere firmaer til at se på opgaven, og komme med hver deres tilbud på den. Der kan være adskillige tusinde kroner at hente – ja, nogle gange faktisk 6-cifrede beløb.

Få 3 gratis tilbud på dit nybyggeri fra byggefirmaer nær dig

I samarbejde med 3byggetilbud.dk kan ByggeXperten tilbyde dig 3 gratis og uforpligtende tilbud på dit nybyggeri. 3byggetilbud.dk har indgået aftale med et stort netværk af professionelle byggefirmaer i hele landet, så du er garanteret et arbejde i god kvalitet.
 

https://youtu.be/138HzL8y3G4 

 • Det er gratis, nemt og helt uforpligtende
 • Konceptet er bevist med mere end en halv million formidlede opgaver, og en succesrate på over 90%
 • Du kan spare masser af penge
 • Servicen dækker i hele landet
 • Entreprisegaranti – et økonomisk sikkerhedsnet, der sikrer dig med op til 35.000 kr., hvis noget skulle gå galt under håndværkerarbejdet

Prøv udbudsservicen med det samme. Det koster ingenting overhovedet, og du binder dig ikke til at bruge nogle af tilbuddene, du får på dit projekt.

Få 3 gratis tilbud fra byggefirmaer nær dig 

Hvad koster det at bygge nyt hus?

 

Det er ualmindeligt svært at sige noget om hvad det koster at bygge et nyt hus. Prisen afhænger nemlig af rigtig mange ting. Hvis vi skulle give et svar på hvad et hus koster at bygge, så ville det være ligesom at svare på hvad en bil koster at producere. Det kommer simpelthen an på så meget.

Du kan i princippet få bygget et hus til nogle hundrede tusinde kroner – men dét får du altså bare ikke meget hus ud af. Du kan også investere 10 millioner kroner i nybyg – og så ligger der pludselig ufatteligt mange muligheder åbne for dig.

Herunder får du en liste over faktorer, der har betydning for prisen på at bygge et hus:

 • Hvor stort skal huset være?
 • Hvilke materialer skal der bruges – til husmurene, facaden og til taget?
 • Hvordan skal huset se ud indvendigt?
 • Hvor stort skal køkkenet være? Badeværelset?
 • Skal der være kælder i huset? Og hvor mange plan ovenpå?
 • Skal der anlægges have? Lægges terrasse?
 • Skal du have bygget en indkørsel? Og skal du have en nybygget garage med?
 • Hvilken energiklasse skal huset være i?
 • Skal du have bæredygtig varme og strøm bygget med?
 • Skal huset være arkitekttegnet? Eller skal det være et typehus?
 • Skal du bygge nyt hus i Jylland, eller bygge hus på Sjælland?
 • Hvilket byggefirma skal bygge huset for dig?
 • Hvordan er konjunkturen i øjeblikket?
Hver og en af disse faktorer kan have en indflydelse på 100.000 kr. eller derover. Og så er det altså ikke så simpelt igen at svare på spørgsmålet: Hvad koster et hus?
 

Eksempler på priser på nybyg

 
Vi kan selvfølgelig godt lægge nogle tal på bordet, hvis vi absolut skal. Men husk på, at de eksempler, vi kommer med her, kun er eksempler. Hvad et nybygget hus i virkeligheden kommer til at koste for dig er noget, du altid skal afklare med byggefirmaet først.
 
 • Typehus på 185 kvm.: ca. 2.300.000 kr.
 • Funkishus på 185 kvm.: ca. 3.800.000 kr.
 • Længehus på 185 kvm.: ca. 2.200.000 kr.
 • Gårdhavehus på 185 kvm.: ca. 2.230.000 kr.
 • Murermestervilla på 185 kvm.: ca. 2.775.000
 • Palævilla på 185 kvm.: ca. 3.170.000 kr.

Hvad den endelige pris på et nybygget hus vil være er, som sagt, vidt forskelligt fra hus til hus. Ovenfor har vi opdelt efter hustyper, og disse kan du læse mere om længere nede på siden. 

Sådan kan du spare penge på byggefirmaet

Selvom byggefirmaet tager sig af alt det praktiske, så betyder det ikke, at prisen er ude af dine hænder. Tværtimod, faktisk. Hvis du gerne vil lande en god pris på et byggefirma, der skal bygge din drømmebolig, så kræver det godt forarbejde, og masser af vilje. 

Herunder giver vi nogle tips og tricks til hvordan du kan spare penge på byggefirmaet. Måske er det ikke alle vores råd, som du vil følge – men så tager du bare det, du kan bruge. 

Tip nr. 1: Sæt din byggeopgave i udbud

 
Det første tip har vi allerede delt ganske kort, men det er i dén grad værd at nævne igen. Du gør nemlig virkelig klogt i at sætte din byggeopgave i udbud blandt de forskellige lokale byggefirmaer inden I går i gang.

At sætte en byggeopgave i udbud udnytter fordelene ved at lade virksomhederne konkurrere om at vinde en som kunde. Du skal nemlig huske på, at du er en attraktiv kunde for langt de fleste byggefirmaer. Lidt konkurrence om dig er på sin plads – og du kan spare mange penge ved det.

Helt lavpraktisk handler det blot om at fatte telefonen, opsnuse telefonnumrene på byggefirmaer nær dig, og så begynde at ringe rundt. Måske har du nogle dokumenter, firmaerne gerne vil se – eller også lufter du blot løse drømme og idéer for dem. Uanset hvad vil de fleste byggefirmaer være villige til at sætte sig ned, og regne lidt på tallene for at kunne give dig et godt tilbud. Forestil dig hvis du sad med 3-4 forskellige tilbud på din drømmebolig, istedet for bare ét? Så er det ikke blot sandsynligt, at du ville kunne spare mange penge. Det giver dig nemlig også mulighed for at lære om kritiske aspekter af nybyggeriet ved at grænske de forskellige tilbud. Byggeprojektet bliver simpelthen bedre af det.

For mange kan det dog være en besværlig og tidsrøvende opgave at sætte husbyggeriet i udbud. Netop derfor anbefaler vi, at du benytter dig af vores samarbejdspartner, 3byggetilbud.dk, til at sætte udbudsrunden i gang.

Tip nr. 2: Hjælp med alt hvad du kan undervejs

 
Dette tip grænser sig næsten op af bestikkelse, og det er det måske også lidt. Men sørg for, at elektrikeren er velforsynet, når vedkommende kommer for at arbejde på din bolig. Har du pepsi max i køleskabet? Stik ham en dåse. Har du nybagt brød – eller måske en kage? Så skal elektrikeren da også smage.

Venlighed avler venlighed. Og hvis du udviser rigtig god stil og service overfor den besøgende elektriker, så øger du sandsynligheden for, at den samme attitude vises tilbage til dig. Det kan garanteret godt komme til at give sig udslag på regningen, du får efterfølgende.

Der er mange opgavetyper, som du ikke engang behøver at have håndværksteknisk snilde for at kunne udføre. Oprydsningsarbejde hænger konstant over en håndværker – men dét vil du altid kunne lette dem for. Så får håndværkerne frigjort mere tid til dét, der rent faktisk får dit hus hurtigere op at stå.

Ud over oprydning er der også konstant ting, der skal gøres på losse- eller gengrugspladsen. Byd dig til her. Du kan nemlig drage stor prismæssig fordel af, at det er dig som privat, der kommer med al affaldet – og ikke håndværkerne. For en håndværker koster det nemlig penge at besøge en genbrugsplads i arbejdsmæssigt øjemed. Men hvis du blot kommer som privatperson, så sparer du både tiden, som håndværkerne skulle have brugt på det, samt pengene for at benytte dig af genbrugsstationen.

Spørg byggefirmaet om der er noget, du kan hjælpe med undervejs. Vær eksplicit om, at du ønsker at hjælpe, fordi du gerne vil nedbringe prisen. På denne måde sikrer du dig, at byggefirmaet er opmærksom på dit ønske om at reducere prisen ved at arbejde lidt med.

Tip nr. 3: Vart håndværkerne op jævnligt

Når det nu tager så lang tid at bygge nyt hus, hvorfor så ikke etablere nogle hyggelige traditioner undervejs? 

Hvis du er god til at bage, eller hvis du har nogle colaer tilovers fra sidste familiefest, så læg dem til side, og servér nogle stykker for håndværkerne hver fredag – som tak for en uges god indsats. Det giver ofte rigtig god mening at spare op på goodwill-kontoen, for det kommer som oftest tilbage til en selv i sidste ende. Nogle gange endda også som en fin lille rabat på regningen.

Husk også at gå efter kvalitet
 

Når du skal hyre et byggefirma til dit næste byggeprojekt, så skal du huske, at prisen ikke altid er alfa og omega. Et byggefirma, der er kendt for høj kvalitet og grundighed, er altid at foretrække frem for et byggefirma, der sjusker sig til de nemme løsninger. 

Hvis dit byggefirma sjusker med arbejdet, så kan det komme til at koste dig mange penge i det lange løb. Sjuskede løsninger kompromitterer nemlig husets konstruktion, giver større risiko for skader på sigt – og så har det også en særdeles negativ indvirkning på husets endelige værdi. En sjusket løsning er ingen løsning i en købers øjne. Og her giver vi køberen ret.

Faste priser kan dog også være en ulempe, hvis du vil holde prisen nede. Den faste pris skal nemlig også dække, at elektrikeren ikke kommer til at arbejde gratis, hvis uventede forhindringer opstår undervejs. Du kan sikre mod uventede hændelser, hvis du sætter elektrikeren så godt ind i arbejdet undervejs som muligt.

Du kan undgå at komme til at arbejde sammen med dårlige byggefirmaer på en ganske simpel måde. Du skal blot undersøge alle de byggefirmaer, som du får tilbud fra, på forhånd. Det er heldigvis meget nemt. Du går blot ind på nettet, slår firmaerne op, og ser hvad andre brugere skriver af anmeldelser om dem. Hvis byggefirmaet får gode anmeldelser fra kunder, der synes, at de har haft en god oplevelse, ja, så er det også noget, som du med rette kan forvente. 

Er anmeldelserne af byggefirmaet derimod dårlige, så skal du hellere holde dig væk – også selvom byggefirmaet tilbyder den bedste pris. Kunsten er at finde kompetent arbejdskraft til billige penge, når du skal have bygget hus. Du skal ikke tage alle og enhver på ordet, når de siger, at de kan bygge huset for dig.

Find et byggefirma der, hvor du er:

 
 • Byggefirmaer i København
 • Byggefirmaer i Aarhus
 • Byggefirmaer i Odense
 • Byggefirmaer i Aalborg
 • Byggefirmaer i Esbjerg
 • Byggefirmaer i Randers
 • Byggefirmaer i Kolding
 • Byggefirmaer i Horsens
 • Byggefirmaer i Vejle
 • Byggefirmaer i Roskilde
 • Byggefirmaer i Herning

Find et byggefirma, der er specialiseret i den type byggeri, du har brug for

Vi har allerede nævnt det, som et byggefirma primært kan hjælpe dig med – selvfølgelig at bygge huse. Det gælder både, om vi taler om parcelhuse, funkishuse, typehuse, muremestervillaer eller palævillaer. Men egentlig er det ikke det samme for et byggefirma, om du skal have bygget et parcelhus eller et funkishus. Det er nemlig to vidt forskellige stilarter – og derved også to forskellige måder at gå til byggeopgaven på. Og det er selvfølgelig ikke blot parcelhuse og funkishuse, der er på palletten, men mange flere typer af boliger.

Derfor vil du også ofte se, at de forskellige byggefirmaer specialiserer sig i forskellige typer af byggeopgaver. Nogle byggefirmaer specialiserer sig i typehuse, og kan banke fantastiske, funktionelle typehuse op på ingen tid. Andre byggefirmaer har specialiseret sig i arkitekttegnede huse. Endelig er der dem, der blot laver udebygninger og/eller tilbygninger.

Det kan være en stor fordel, hvis du allerede fra starten finder de byggefirmaer, der har specialiseret sig i netop den type opgave, som de får med dig. Hvis du skal have bygget et typehus, så skal du ikke ud at finde et byggefirma, der specialiserer sig i arkitekttegnede huse. Sørg for, at byggefirmaets specialisering står mål med den opgave, du giver dem.

Fordele ved at bruge et byggefirma

Der er mange fordele ved at bruge et byggefirma, når du skal have bygget dit drømmehus. Et byggefirma koster typisk lidt mere end hvis man blot gik ud og samlede en stor bunke håndværkere til projektet selv. Men man får virkelig også noget for de ekstra penge, som et byggefirma koster. Herunder giver vi et overblik over nogle af de fordele ved at bruge et byggefirma – fordele, som du også vil komme til at opleve.

 • Du får én samlet pris på hele huset
 • Du får et bedre overblik over finanserne i husbyggeriet
 • Du skal blot være i kontakt med én bygherre på hele projektet
 • Du sparer masser af tid og besvær med at anskaffe, koordinere og løse udfordringer med håndværkerne
 • Du får ét samlet firma, der som helhed er specialiseret i at bygge huse
 • Du får mulighed for at få professionelle inputs, samt masser af sparring og vejledning
 • Du får som oftest også en garantiordning med i købet hos et byggefirma
Hvis du ikke har lyst til at gøre brug af et byggefirma til at stå for entreprisen vedr. din drømmebolig, så kan du selvfølgelig også undvære dem. Alternativet til et byggefirma er blot, at du selv tager kontakt til de forskellige håndværkere. Du skal bl.a. have fat i en murer, en tømrer, en VVS’er, en blikkenslager, en elektriker og en maler – og, selvfølgelig, muligvis flere af samme typer. Hvis du vil have et arkitekttegnet hus, så skal du selvfølgelig også have fat i en arkitekt.

Dog er det en ekstremt tidskrævende opgave at gå uden om et byggefirma. Du skal huske, at det altid er dig, der skal koordinere de forskellige håndværkere på opgaven. Du skal have styr på hvornår tømreren skal til, og hvornår mureren er færdig med sin opgave. For slet ikke at nævne de del-projekter, som tømreren og mureren selvfølgelig også skal samarbejde om før projektet kommer videre. Og hvad nu, hvis to af håndværkerne er komplet uenige om en løsning? Så skal du træde ind og løse den konflikt (og tro os, dem kommer der en del af!). 

Dette er alternativet til et byggefirma. Hvis du selv vil stå for det koordinerende arbejde, så kræver det simpelthen, at du i forvejen har styr på hvordan man bygger hus. Hvis ikke, så bliver opgaven hurtig ekstremt svær – ja, hvis ikke umulig.

Hvad tilbyder et byggefirma? Alt dette kan du få med

 
Byggefirmaer er til for at levere total-entreprise, når det handler om boliger og andre store konstruktioner. Total-entreprise kan groft oversættes til total-løsninger – altså, et byggefirma kan kort sagt stå for alt, der har at gøre med opførelsen af huset. Det siger selvfølgelig ikke så meget konkret om hvilke opgaver et byggefirma tager på sig. Derfor har vi herunder samlet et lille overblik over de typer af opgaver, som et byggefirma varetager. Så kan du også få en god idé om hvad du kan bruge et byggefirma til.

 • Nybyggeri
 • Nedrivning
 • Tilbygninger og udebygninger
 • Opførelse af sommerhus
 • Komplet restaurering og renovering
 • Lave nyt badeværelse og vådrum
 • Installation af vand, varme og el
 • Lave nyt køkken
 • Maleropgaver og øvrige former for finish
 • Alt andet inden for husbyggeri

Ja, kort sagt så kan du hurtigt give et byggefirma ben at gå på. De tager sig faktisk som oftest af langt de fleste opgaver, der involverer entreprise-løsninger i nybyggeri. Det gælder også, når vi taler om renovering og restaurering af huse, der allerede står og er taget i brug.

Hvad kræver det at bygge et nyt hus?

 
Så hvad kræver det egentlig at bygge et nyt hus? Jo, hvis du selv vil i gang med nybyggeri, eller hvis du blot ønsker at få et overblik over processen, så kræver det kort sagt masser af overblik og indsigt. At bygge et nyt hus er faktisk et af de største projekter, de fleste private kommer til at kaste sig over i deres levetid.

Årsagen til, at det er svært og komplekt at bygge et nyt hus er, at det kræver masser af faglighed fra mange forskellige brancher. Som vi nævnte tidligere, så er det både en tømrer, en murer, en elektriker, en VVS’er, en blikkenslager, osv., som skal på opgaven. Der er sjældent én håndværker, der helt selvstændigt kan påtage sig opførelsen af et komplet hus i dag. Og hvis der var… ja, vi tør slet ikke at drømme om hvor lang tid dét ville tage.

Ud over de mange forskellige fagligheder, der skal i spil, så kræver opførelsen af et hus også planlægning. Masser af planlægning. Og her taler vi ikke kun om koordinering af de forskellige håndværkere. Vi taler i høj grad også om alt det andet, der følger med de første faser af et husbyggeri. Det kan for eksempel være de valg, der skal træffes, og de spørgsmål, der skal afdækkes. Hvor skal døren være? Hvor stor er gangen? Hvor mange badeværelser skal huset have? Er jorden bebyggelig? Hvordan skal fundamentet støbes? Og hvad med grundvandet og energiløsninger? Og skal der en ny vej til for at komme til og fra huset? Og hvad med haven?

Jo, spørgsmålene og valgene står i kø, når der skal opføres nyt hus. Selvsagt kræver det mere end meget (hvis man kan sige det sådan) under hele byggeprocessen.

Skal vi hjælpe dig med at indhente tilbud på byggefirmaer?

 
Gennem vores samarbejdspartner, 3byggetilbud, har vi et samarbejde med langt de fleste byggefirmaer i Danmark. Hvis du hurtigt, nemt og gratis vil indhente en række tilbud fra forskellige byggefirmaer nær dig, så er 3byggetilbud det idéelle valg.

Ved at indhente 3 byggetilbud til dit nybyggeri fra professionelle byggefirmaer er du garanteret en god begyndelse på dit bygge-eventyr. Kom godt fra start, og se hvad din drømmebolig vil komme til at koste dig med det samme.

Bestil 3 gratis byggetilbud fra byggefirmaer nær dig

Det siger kunderne

Hos Byggexperten lægger vi stor vægt på, hvad vores kunder synes om vores arbejde. Vi bestræber os derfor altid på at få feedback, så fremtidige kunder ved, hvilken service og kvalitet de skal forvente

Luksus sommerhuse

Hos Byggexperten lægger vi stor vægt på, hvad vores kunder synes om vores arbejde. Vi bestræber os derfor altid på at få feedback, så fremtidige kunder ved, hvilken service og kvalitet de skal forvente

Skiferie i skihytte

Hos Byggexperten lægger vi stor vægt på, hvad vores kunder synes om vores arbejde. Vi bestræber os derfor altid på at få feedback, så fremtidige kunder ved, hvilken service og kvalitet de skal forvente

Sommerhus med pool

Hos Byggexperten lægger vi stor vægt på, hvad vores kunder synes om vores arbejde. Vi bestræber os derfor altid på at få feedback, så fremtidige kunder ved, hvilken service og kvalitet de skal forvente

Se fordelene ved at bruge Byggexperten.dk

Vi har mange brugere hver måned. Se herunder hvorfor vi er så populære.

Spar op til 40%

Udbudsrunder er et af de kraftigste værktøjer til at spare mange penge. Flere af vores kunder sparer helt op til 40% på det, de ellers skulle have betalt for håndværkerhjælp.

Perfekt overblik

Du kan nemt sammenligne priser, tidsforbrug og øvrige vilkår for de enkelte tilbud. Så vælger du selv hvem du synes giver dig det perfekte tilbud.

Uforpligtende service

Du bestemmer helt selv hvilket af de 3 tilbud, du vil gå videre med. Og hvis der ikke er nogen af tilbuddene, der passer dig, så er du ikke forpligtet vil at vælge nogen.