Tilstandsrapport: Priser, tilbud, fordele og karakterer
Få 3 uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt
- Spar op til 40% på dit byggeprojekt
- Spar masser af tid - giv os blot nogle få informationer
- Slip for selv at ringe rundt til travle håndværkere
- Alle tilbud er uforpligtende
Hvad er en tilstandsrapport, hvad skal den indeholde – og hvad koster den?
Fremragende
Forside » Tilstandsrapport: Priser, tilbud, fordele og karakterer
I denne guide giver vi dig det komplette overblik over tilstandsrapporten. Find ud af hvordan du nemt får en tilstandsrapport i hus, og se hvordan du kan spare mange penge på tilstandsrapporten.
Du kan også gå direkte til sagen, og bestille en billig tilstandsrapport der, hvor du er. Læs med herunder, og lad os fortælle dig hvordan.
Få en billig tilstandsrapport: Bestil tilbud med det samme
Du kan gøre det nemt for dig selv, når du skal bruge en billig tilstandsrapport. Du kan nemlig benytte dig af vores samarbejdspartner, 3byggetilbud.dk, når du skal have et godt tilbud. Hvis du er heldig, så vil du kunne spare helt op til halvdelen af prisen på tilstandsrapporten på denne måde.
Når du bestiller tilbud gennem 3byggetilbud, så sætter de din anmodning i udbud. 3byggetilbud samarbejder med mange kompetente håndværkere og byggesagkyndige i Danmark. Alle dem, der er i dit område, får lov at byde ind med et tilbud.
Når tilbuddene er hentet, så får du de 3 bedste tilsendt. Så kan du selv vælge hvilket du vil gå videre med – baseret på pris, omdømme, osv.
Det er helt gratis og uforpligtende at få denne hjælp fra vores samarbejdspartner. Det eneste, du skal gøre for at få de 3 tilbud, er at videregive en beskrivelse af det, du skal have lavet (i dette tilfælde blot en tilstandsrapport). De skal selvfølgelig også bruge dine kontaktoplysninger.
Lyder det som noget for dig at få en billigere tilstandsrapport? Ja tak, giv mig 3 gratis tilbud på en tilstandsrapport nu
Ja tak, giv mig 3 gratis tilbud på en tilstandsrapport nu
Hvad koster en tilstandsrapport?
Årsagen til, at der er forskel på prisen på tilstandsrapporter skal findes i flere faktorer. For det første tager forskellige firmaer simpelthen forskellige priser for den samme service. Her kan det være en god idé at gå lidt på jagt efter dem, der bare generelt er billigere.
Mange firmaer tilbyder også forskellige pakker, når der skal udarbejdes en tilstandsrapport. I pakkerne er der ofte både inkluderet en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport. Og priserne på de forskellige pakker afhænger primært af størrelsen på dit hus. Hvis huset er 300 kvm. eller derover, så kan tilstandsrapporten komme til at koste mere.
Oven i prisen for selve tilstandsrapporten skal du som oftest også betale et mindre ekstra beløb. Dette er beløbet, som den byggesagkyndige skal betale til erhvervsstyrelsen i forbindelse med udarbejdelsen af tilstandsrapporten.
Tips og tricks til en billigere tilstandsrapport
Hvis du er ude efter en billigere tilstandsrapport, så er der ikke mange værktøjer i redskabsskuffen. Mange virksomheders priser på tilstandsrapporter ligger umiddelbart fast.
Alligevel er der også et trick, som du altid kan anvende, hvis du gerne vil have noget billigere. Tricket er at sætte det, du efterspørger, i udbud. Du informerer simpelthen flere forskellige byggesagkyndige om, at du skal have lavet en tilstandsrapport. Derefter lader du dem underbyde hinanden for at “vinde” dig som kunde.
Det er smart og fairgame – og så kan du også få andre til at gøre det for dig, helt gratis. Vores samarbejdspartnere hos 3byggetilbud har faktisk gjort det til deres levebrød at sætte sådanne opgaver i udbud – bl.a. for ByggeXpertens brugere.
Hvis du synes, at en billigere tilstandsrapport lyder som noget for dig, så klik ind, og bestil 3 tilbud med det samme. Du har intet at tabe ved det, og det tager kun 2 minutter.
Klik her og få 3 lokale tilbud på en tilstandsrapport
Hvad er en tilstandsrapport?
Tilstandsrapporten blev tidligere kaldt huseftersyn. Formålet med en tilstandsrapport er at fortælle en potentiel køber om den stand og kvalitet, som boligen er i. At køberen er klar over hvilke fejl og mangler huset har (eller ikke har) kan være afgørende for købers beslutning.
En tilstandsrapport kan altså være med til at sikre køberne, når der skal handles. Det kan gøre køberne mere tilbøjelige til at købe – og dermed får du en større sandsynlighed for en hurtigere handel.
Sammen med en tilstandsrapport skal der altid udarbejdes en separat elinstallationsrapport. Du kan læse mere om elinstallationsrapporten længere nede på siden her.
Hvornår skal jeg bruge en tilstandsrapport?
Du kan bruge en tilstandsrapport, når du vil sælge din bolig. Tilstandsrapporten er også nødvendig (sammen med en elinstallationsrapport), hvis du vil tegne en ejerskifteforsikring i forbindelse med et salg.
Er en tilstandsrapport lovpligtig?
Nej, en tilstandsrapport er ikke lovpligtig.
Du kan sagtens sætte din bolig til salg uden at få lavet en tilstandsrapport. Det kan dog føre nogle ulemper med sig, hvis du ikke kan vise dine købere en tilstandsrapport på huset.
For det første, så vil en manglende tilstandsrapport være nok til, at nogle købertyper skræmmes væk på stedet. Hvis ikke de kan få den sikkerhed, der ligger i, at en uafhængig tredjepart systematisk har gennemgået huset for fejl og mangler, og lavet en tilstandsrapport, så kan det være en deal-breaker.
Hvad er en ejerskifteforsikring, og hvorfor skal jeg have en?
En ejerskifteforsikring er en forsikring, der sikrer dig som sælger af huset efter endt handel. Hvis køberen senere kommer og vil have dig til at betale for skader på huset, så sørger en ejerskifteforsikring for, at du ikke står ansvarlig for det, som køberen finder af skader og mangler.
Hvis du vælger ikke at tegne en ejerskifteforsikring, når du sælger din bolig, så kan det ende med at blive meget dyrt for dig. Du kan blive gjort ansvarlig for at udbedre skjulte skader på boligen, der er opstået mens du har boet der, og som køber ikke har været opmærksom på ved køb.
Husk elinstallationsrapporten sammen med din tilstandsrapport
Når du får en tilstandsrapport, så følger der som regel en elinstallationsrapport med i handlen.
En elinstallationsrapport er resultatet af en systematisk gennemgang af husets elinstallationer, foretaget af en autoriseret elinstallatør. Elinstallationsrapporten indeholder informationer om boligens forskellige elinstallationer – herunder boligens eltavle, fejlstrømsafbryder, materiel bag stikkontakter og lavvoltsinstallationer. Der kortlægges bl.a. fejl, mangler og skader i elinstallationerne, som kan være med til at give køber (og sælger) et overblik over hvad der kræver udbedring nu og på sigt.
Hvem laver en tilstandsrapport?
Hvad skal en tilstandsrapport indeholde?
- En beskrivelse af bygningerne på grunden – evt. med byggesagkyndiges bemærkninger
- Oplysninger fra sælger om ejendommen
- Information om tagets forventede resterende levetid
- Resultatet af bygningsgennemgangen, hvor de forskellige skader får karakter
- En generel beskrivelse af hustypen, og udpensling af opmærksomhedspunkter, der tager udgangspunkt i de materialer, som huset består af
- Kontaktinformationer på den byggesagkyndige
Tilstandsrapporten kan godt indeholde flere konkrete informationer, der ikke er inkluderet i ovennævnte punkter. Desuden skal tilstandsrapporten altid laves sammen med en elinstallationsrapport.
Karakterer i en tilstandsrapport
Når der udarbejdes en tilstandsrapport, så får de forskellige skader, fejl og mangler ved boligen tilskrevet en karakter. Karakteren skal være med til at give køber et overblik over hvor alvorlige skaderne er, og hvor hurtigt der skal handles på dem.
Som sælger skal man selvfølgelig være opmærksom på de forskellige fejl og mangler ved boligen. Men faktisk kan man også hurtigt få et godt overblik over en boligs generelle tilstand ved at se på de karakterer, som boligen har fået i tilstandsrapporten. Du kender garanteret til disse karakterer ved hus-programmer i fjernsynet, som ofte anvender fag-udtryk som K1’ere, K2’ere og K3’ere.
Du bør som husejer gå efter at have så få K3’ere som muligt. Disse karakterer dækker over kritiske skader, som kan skræmme potentielle købere væk. Har du flere K3’ere, så bør du overveje, som du skal få fejlede udbedret inden du sælger huset.
Få 3 gode tilbud fra lokale håndværkere på udbedring af dine K3’ere
Hvad betyder karaktererne?
IB: Ingen bemærkninger
K0: Kosmetiske skader
Kosmetiske skader er skader, der ikke har nogen indvirkning på bygningens funktion. Her kan den byggesagkyndige alligevel vurdere, at der kan foretages indgreb, hvis man vil rette op på ejendommens udtryk. Eksempel på en K0’er:
- Maling, der skaller, og som ikke har en beskyttende funktion.
K1: Mindre alvorlige skader
Dette er skader, der skal udbedres, men som ikke i sig selv har betydning for bygningens funktion. K1-skader udgør heller ikke fare for skade på andre dele af bygningen. Eksempel på en K1’er:
- Små revner rundt omkring i bygningens murværk
K2: Alvorlige skader
- En punkteret termorude
- En utæt fuge
K3: Kritiske skader
- Hul i taget, der lader vand sive ind i konstruktionen