byggexperten.dk

Lægning af laminatgulv

Få 3 uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt

Se priser på lægning af laminatgulv og beregn din pris – gratis og uforpligtende. Vil du selv lægge dit nye gulv? Følg vores gør-det-selv-guide, så du selv trygt kan give dig i kast med projektet. Og hvis du gerne vil bestille lægning af laminatgulv, så kan du gratis få 3 gode tilbud her.

Fremragende

Vil du have et nyt gulv, der er billigt, slidstærkt, samt hurtigt og nemt at montere? Så er laminatgulv en glimrende løsning.

 

Laminatgulv egner sig fortræffeligt til fx stuen eller soveværelser, hvor der er meget “trafik”, og hvor møblerne ofte flyttes rundt eller udskiftes. 

Fordelene er, som du kan se, rigtig mange, og laminatgulve skal hverken slibes eller lakeres for at kunne holde sig flotte i årevis. 

Laminatgulv med kliksystem kan betragtes som et af de nemmeste gulve at lægge selv. Selv med meget begrænset erfaring med selvbyg er montering af laminat hurtigt gjort.

Vi giver dig her en gør-det-selv-guide, der trin for trin viser hvordan et laminatgulv lægges. Udover det kan du her på siden finde ud af hvad priserne er for at få en professionel til at lægge gulvet. Få også 3 tilbud fra fagfolk nær dig gennem vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk.

(https://da.depositphotos.com/28434147/stock-photo-wood-floor-laminate.html)
Alt.: “Laminatgulve er fremragende alternativer til trægulve.”

Hvad koster lægning af laminatgulv?  

Ønsker du at få en fagperson til at lægge dit nye laminatgulv, skal du være opmærksom på nogle ting. For det første, at hyren af gulvlæggeren oftest overstiger materialeprisen på selve gulvet betragteligt.

Typisk koster det omkring 500 kr. pr. time at hyre en gulvlægger. 

Materialeprisen for laminat starter i den meget lave ende – fra omkring 80 kr. pr. kvadratmeter. Men naturligvis kan du også få dyrere laminatgulv end det. 

Skal en faglært gulvmand hjælpe dig, kan du forvente en timepris på mellem 600 og 1000 kr. (inkl. materialer). Husk altid at pris og kvalitet hænger sammen – både blandt fagfolk, men også hvad angår materialerne.

Hvadenten du ønsker at gøre det selv eller hyre en faglært gulvmand til opgaven, er den hurtigt gennemført. Derfor er omkostningerne altid relativt lave med laminatgulv i forhold til andre gulvtyper.

Få 3 gratis tilbud fra gulvlæggere nær dig

Gennem vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk kan du hurtigt få 3 tilbud på lægning af laminatgulv.

Video: Sådan virker 3byggetilbud.dk

ByggeXperten anbefaler 3byggetilbud.dk af disse grunde:

  • Det er nemt, gratis og helt uforpligtende

  • Konceptet er bevist med mere end en halv million formidlede opgaver, og en succesrate på over 90%

  • Du kan spare mange penge, og masser af tid

  • Servicen dækker i hele landet

  • Tilbuddene kommer fra lokale fagpersoner.

  • Du får entreprisegaranti – et økonomisk sikkerhedsnet, der sikrer dig med op til 35.000 kr., hvis noget skulle gå galt.

Få dine 3 gratis tilbud allerede i dag. Det er ganske uforpligtende.  Klik her!

(https://da.depositphotos.com/2208268/stock-photo-laminate-diagonal.html)
Alt.: “Laminatgulve kan være rigtig flotte, og imiterer ægte træ.”

Gør-det-selv-guide: Sådan lægger du laminatgulv

Vi har allerede afsløret, at lægning af laminatgulv med klik er nemt og hurtigt. 

Når du gerne vil spare penge kan du med fordel derfor selv lægge det. Læs her vores helt enkle gør-det-selv-guide. 

Hvilket underlag kan laminat lægges på?

Laminat kan lægges direkte ovenpå så godt som alle underlag – fx på trægulve, rå beton, vinyl eller linoleum.

Det vigtigste er at underlaget er grundigt rengjort, tørt, plant og jævnt. Du kan tjekke om gulvet er plant med et vaterpas på 2 meter eller en retskinne. Der må max være 2 mm i afvigelse.

Laminatgulvet er et svømmende gulv, hvilket betyder at det ikke er fastgjort (limet, sømmet eller skruet) til underlaget nedenunder. Det ligger frit ovenpå et eksisterende gulv eller et råt beton-undergulv – kun adskilt af fugtspærre og eventuelt et lyddæmpende lag.

Inden selve gulvlægningen

Når du skal lægge nyt gulv kræves altid noget  forberedelse. Her ser du, hvad du skal have styr på før du starter:

  • Sørg for at du har det rette værktøj inden du starter. Det inkluderer bl.a.:

    • Sav, kniv, koben, hammer, slagklods, vinke, stemmejern, vaterpas/retskinne

    • Ekstra tip! Håndsaver du laminatbrædderne, skal du altid save på forsiden, så den synlige side af brædderne ikke beskadiges. Anvender du stiksav er det afhængigt af klingen, men oftest modsat af når du håndsaver.

  • Overvej at bruge supplerende værktøj, da det kan lette opgaven. Anskaf dig fx.:

    • Dyksav/rundsav (til de lange snit), stiksav, multicutter, hulbor, trækjern, syl, bred spartel

  • Tag laminatgulvet indenfor i mindst 48 timer før montering. Gulvet vil nemlig udvides eller trække sig sammen ved forskellige temperaturforhold.

  • Tjek altid laminatgulvet for fejl inden du går i gang med at lægge det. Så slipper du for at fortryde et fejlbefængt laminatgulv efter det er lagt.

  • Tjek for ujævnheder i fx beton-undergulv og udbedr dem. Skrab forhøjninger væk og spartel huller ud.

  • Rengør underlaget grundigt for støv, skidt og snavs. 

  • Bestem laminatbræddernes retning. I aflange rum lægges gulvet langs langsiden. I kvadratiske rum afgøres den rette retning af lysindfaldet. Læg gulvet parallelt med hvor lyset kommer ind i rummet.

  • Fugtigheden i beton-undergulve skal have en vis grad af tørhed. De generelle anvisninger for trægulve er en fugtprocent på maksimalt 65% RF – FØR fugtspærre lægges. 

  • Ved undergulve af beton skal du bruge fugtspærre på mindst 0,2 mm (PE-folie – polyethylen-folie). Fugtspærren skal foldes op ad tilstødende vægge og tapes fast (tape fra samme leverandør som fugtspærre). Fugtspærre gør at der ikke går fugt og skimmel i gulvet. Den beskytter også mod radonforurening. 

    • Læg aldrig fugtspærre på, hvis laminatbrædderne lægges på et eksisterende undergulv af fugtfølsomt organisk materiale (træ, gips o.l.) Der er nemlig allerede fugtspærre nedenunder. Lægger du et lag mere ovenpå, laver du en “fugt-fælde” – en sandwich af fugtspærre, hvor fugt indkapsles! 

    •  

(https://da.depositphotos.com/8132008/stock-photo-installing-wooden-laminate-flooring.html)
Alt.: “Det er let at lægge laminatgulve. Vi viser dig hvordan.”

Lægning af laminatgulv

Når du har styr på ovenstående sikrer du dig et godt resultat fra begyndelsen.

Laminat-klikgulv – step-by-step:

  1. Sorter brædderne, så du ikke kommer til at lægge to ens brædder lige efter hinanden. Mønstret der er trykt på laminat gentages for ca hvert 10. bræt.

  2. Læg det første bræt på gulvet langs væggen.

  3. Sørg for at der er et mellemrum på ca. 10 mm mellem gulvet og væggen. Det gælder hele gulvet. Brug i hele rummet afstandsklodser/kiler til at sikre dette. (Kaldes også bevægefuge)

  4. Klik laminatbrædderne sammen efter anvisning på pakken.

  5. Afslut ved at opsætte fodlister efter at have fjernet kilerne/afstandsklodserne langs rummets vægge.

Følg altid de nedlægningsanvisninger der medfølger til gulvet. De forskellige producenter vil altid have små varianser i anbefalinger om lægning og efterfølgende vedligehold.

God fornøjelse med gulvlægningen!  

Skal en fagperson klare ærterne for dig? Bestil 3 tilbud nu

Hvis du ikke har tid til selv at lægge gulvet, eller hvis du er usikker på om projektet er noget for dig, så er der råd at hente. Du kan nemlig, som før nævnt, let bestille 3 uforpligtende og gratis tilbud på lægning af laminatgulv hjemme hos dig. Alt, det kræver, er blot, at du klikker på linket herunder. Det tager dig til vores samarbejdspartners side, hvor du på 2 minutter kan bestille 3 gode tilbud.

Ja tak – lad mig få de 3 tilbud tilsendt med det samme!