byggexperten.dk

Lægning af klikgulv

Få 3 uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt

Er du til gør-det-selv? Du kan finde vores helt enkle guide til lægning af klikgulv, så du trygt kan give dig i kast med projektet. Du kan også se hvad klikgulv koster at få lagt af en professionel. Og vil du have en professionel til at gøre det for dig? Så kan du nemt bestille 3 gratis og uforpligtende tilbud på lægning af klikgulv her på siden.

Fremragende

 

Skal det nye gulv være ligetil at lægge selv? Så kan vi godt lægge ud med at afsløre, at klikgulve er en af de nemmeste og hurtigste gulve at lægge. Det gælder for dig som privatperson, men også for en fagprofessionel gulvmand.

Klikgulv har det fantastiske fortrin, at det er så let at lægge, at det næsten ikke kan gå galt for dig. Uanset din erfaring forud, kan lægning af klikgulv give dig fornemmelsen af at være håndværker. Du opnår nemt flotte resultater.

Der er naturligvis nogle forholdsregler at tænke på – men gør du dét, er det meget begrænset hvad der kan gå galt. I yderste fald er det værste, der kan ske, at du skal lægge gulvet om. 

Ved at følge vores gør-det-selv-guide her på siden, der trin for trin hjælper dig godt igennem, kan du minimere dén risiko. Og så får du jo også et smadderflot gulv. 

 

Klikgulve er kendetegnede ved, at du blot kan ‘klikke’ de forskellige brædder sammen i siderne.

Hvad koster lægning af klikgulv?

Klikgulv dækker over mange forskellige typer af gulv. Derfor er det svært at fastsætte et konkret priseksempel på selve gulvmaterialet. Du kan eksempelvis få linoleumsfliser, vinylplanker og parketgulve med kliksystem. Når du køber gulvet skal du være opmærksom på materialets kvalitet. Nogle klikgulve er meget billige, fordi der er gået på kompromis med kvaliteten. 

Ønsker du et klikgulv med en træoverflade anbefaler vi, at du kigge tykkelsen på et bræt godt efter. Vælg en med en kraftig overflade, som kan slibes flere gange, hvis du undlader at lakere det. 

Rundt regnet vil materialeprisen starte fra omkring 100 kr. pr. kvadratmeter. 

Fælles for alle gulvene med klik, er som sagt, at de er nemme og hurtige at montere. Det kommer dig til gavn, hvis du ønsker at få gulvet lagt af en professionel.

Timeprisen for en gulvmand ligger på ca. 500 kr. i timen. 

Når du hyrer en professionel til at lægge dit klikgulv, sparer du tid, og du er helt sikker på at få et flot resultat med det samme. 

Få 3 gratis tilbud fra gulvlæggere nær dig

Gennem vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk kan du hurtigt få 3 tilbud på lægning af klikgulv.

ByggeXperten anbefaler 3byggetilbud.dk af disse grunde:

  • Det er nemt, gratis og helt uforpligtende

  • Konceptet er bevist med mere end en halv million formidlede opgaver, og en succesrate på over 90%

  • Du kan spare mange penge, og masser af tid

  • Servicen dækker i hele landet

  • Tilbuddene kommer fra lokale fagpersoner.

  • Du får entreprisegaranti – et økonomisk sikkerhedsnet, der sikrer dig med op til 35.000 kr., hvis noget skulle gå galt.

Få dine 3 gratis tilbud allerede i dag. Det er ganske uforpligtende.  Klik her!

Du kan lægge klikgulv oven på næsten alt – husk dog fugtspærren

Hvad kan klikgulv lægges oven på? 

Du kan i udgangspunktet lægge klikgulv ovenpå et hvilket som helst eksisterende gulv. Du får dog det bedste resultat, når du lægger dit klikgulv på et undergulv, som er rent, jævnt, plant og tørt. 

Lægger du klikgulv på rå beton i for eksempel et nyrenoveret rum eller i det nybyggede hus, er det allervigtigste, at beton-undergulvet er helt tørt, så der ikke opstår fugtskader. Læg derfor fugtspærre mellem beton og trægulv. 

Det er nemt selv at installere klikgulv derhjemme.

Guide: Gør-det-selv – sådan lægger du et klikgulv

Klik, klik, klik! Du kan selv klikke dig frem til et godt resultat. Klikgulv er en af de nemmeste gulve at lægge. Med vores guide får du et indblik i, hvordan du selv griber klikkeriet an.

Vær opmærksom på, at kun klikgulv med ulakeret træoverflade kan repareres på.

Inden du påbegynder lægningen af dit klikgulv skal du forberede underlaget grundigt.

Det skal være rent, tørt, plant og jævnt. Ved uorganiske undergulve (fx rå beton) husk da fugtspærre og eventuelt et lyddæmpende lag.

Inden selve gulvlægningen

Uanset hvilket slags klikgulv du har i tankerne, er det vigtigt at du er opmærksom på en række ting før du går i gang.

  • Den rette mængde? Mål rummet op, så du ved, hvor mange kvadratmeter gulv, du skal købe ind. Du skal altid regne med at der vil være spild – læg derfor altid 5% til mængden. Så er du sikker på at der er nok materiale. Til et rum på 20 kvadratmeter, skal du derfor indkøbe 21 kvadratmeter gulv (= 20 * 1,05). 

  • Akklimatisering: Forskellige gulvtyper skal akklimatisere til stuetemperatur i varierende antal dage for at undgå, at gulvet slår sig efter lægning. Du kan spørge i dit byggemarked, læse det medfølgende produktblad eller kigge i nedlægningsanvisningen om akklimatiseringstiden fremgår. Følg altid anvisningerne. Træ skal oftest ligge væsentligt længere (2-4 døgn), hvor andre materialer fx vinyl og linoleum kun skal ligge ca. 24 timer før lægning.

  • Fejl-tjek: Tjek altid gulvet for fejl, før du går i gang med montering.

  • Værktøj: Hav styr på det nødvendige værktøj. Du vil typisk få brug for nedenstående: 

    • Stemmejern, kniv, vaterpas (1,5 – 2 meter), vinkelmåler, hammer, koben, slåklods. 

  • Rengør undergulvet: Der skal en grundig rengøring til. Snavs, støv eller lim- og malingrester kan ved nogle gulvtyper ses igennem gulvet. 

  • Ujævnheder i undergulvet: Du skal tjekke dit undergulv for ujævnheder. Disse skal udbedres.  

  • Gulvets retning: Find ud af hvilken retning gulvet skal lægges i. Ved aflange eller rektangulære rum skal mønstret følger længden af rummet. Ved kvadratiske rum skal du lægge gulvet parallelt med lysindfaldet. 

  • Fjern tilstødende dørtrin og fodlister: Dirk eventuelle dørtrin og fodlister forsigtigt af med et stemmejern.

Lægning af klikgulvt – trin for trin

  1. Læs grundigt i vejledningen for nedlægningen, som medfølger dit nye gulv. Der vil altid være små forskelle fra producent til producent, og fremgangsmåden er også afhængig af materialetype. 

  2. Læg gulvet langs væggen med en afstand på ca 10 mm ind til det. Det er gulvets bevægefuge. Du kan bruge afstandsklodser til at sikre dette.

  3. Klik fliserne sammen efter anvisningen. Skær løbende gulvet til med værktøj af god kvalitet. I tilfældet at der er rør i rummet, skal du skære hul til disse i et gulvstykke. Diameteren på disse huller skal være ca. 2 cm mere i diameter end røret er. Tildæk med en rosette bagefter. 

  4. Lad gulvet hvile, inden du fjerner afstandsklodserne langs væggene.

  5. For at få et lækker finish, afslutter du gulvlægningen med opsætning af fodlister efter at have fjernet kilerne/afstandsklodserne langs rummets vægge. Er der dørtrin i dit hjem kan disse monteres igen efter.

Vi ønsker dig rigtig god arbejdslyst!

Skal du have lægningen af klikgulv ordnet for dig? Få 3 gode tilbud – helt gratis

Hvis du ikke selv har tid til, eller mod på, at lægge klikgulvet derhjemme, så fortvivl ikke. Det kan nemlig være rigtig billigt at få en fagmand ud for at gøre det hos dig.

Hvis du gerne vil have en fagmand ud, så anbefaler vi, at du går smart til værks. Bestil 3 tilbud på professionelle gulvlæggere nær dig via vores samarbejdspartner. Så kan du selv vælge mellem dem efterfølgende – eller helt vælge alle fra, hvis der ikke er nogen af tilbuddene, der passer dig.