Cedertræ til facaden
Få 3 uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt
- Spar op til 40% på dit byggeprojekt
- Spar masser af tid - giv os blot nogle få informationer
- Slip for selv at ringe rundt til travle håndværkere
- Alle tilbud er uforpligtende
Overvejer du at få cedertræ til husets facade? Så læs med herunder.
Fremragende
Forside » Monteringsguide » Cedertræ til facaden | Se priser, hent tilbud og få en guide
Her på siden går vi i dybden med priser på cedertræ til facaden. Hvad kan du forvente, at det koster – og kan du lave det selv?
Du kan også nemt indhente tilbud på at få lavet cedertræ på facaden til dit hus. Det er selvfølgelig uforpligtende, og det koster dig ikke noget.
Hent 3 gratis tilbud på cedertræ til facaden fra lokale håndværkere med det samme!
Cedertræ til husets facade er blevet moderne
Cedertræ på husfacader er noget, man ser i større og større grad. Det er i den grad blevet moderne – men vi er også stadig der, hvor det er så relativt få, der har det, at det stadig ser eksklusivt og lækkert ud.
Cedertræ er kendt for sit smukke, rød-brune look, der giver en flot, naturlig beklædning til de fleste husfacader. Og der er faktisk også efterhånden mange, der vælger at få beklædt husets indervægge med fronter af cedertræ.
Som byggemateriale er cedertræ solidt og holdbart, og det er velegnet til byggeri. Cedertræ er heller ikke den dyreste træsort på markedet, så en investering i cedertræ til facaden kan de fleste spare sammen til.
Hvad koster cedertræ til facaden?
Cedertræ er en relativt billig træsort, og let at bygge med – hvilket da også er årsagen til cedertræets voksende popularitet.
Cedertræ til facaden koster ca. 400-500 kr. pr. kvm. Hvis du skal have monteret cedertræ af professionelle håndværkere skal du selvfølgelig også medregne udgifter til øvrige materialer, lønninger og kvalitetssikring.
Hent 3 gratis tilbud på cedertræ til facaden
Ønsker du dig cedertræ til facaden, og vil du gerne have det til gode priser? Så kan du lige nu hente 3 gratis og uforpligtende tilbud på cedertræ til facaden inkl. montering.
Hos ByggeXperten har vi indgået et samarbejde med 3byggetilbud.dk. Her driver de en tilbudstjeneste, der kommer dig til fordel, hvis du skal have ordnet noget ved huset.
Og det gælder også, når du ønsker dig cedertræ til husets facade.
Gennem 3byggetilbud.dk henter de 3 tilbud fra lokale håndværkere på cedertræ til dit hus. Det er helt gratis for dig – og når du modtager de 3 tilbud kan du helt selv vælge hvilket du vil gå videre med. Og hvis der ikke er nogen af tilbuddene, som du synes passer til dit budget, så er du ikke forpligtet på at gå videre med nogen af dem.
Der kan være mange penge at spare – nogle gange helt op til 40% af hvad du ellers skulle have betalt.
Lyder det som noget for dig?
Ja tak – hent 3 tilbud på cedertræ til facaden fra lokale håndværkere nu!
Hvad er cedertræ?
Cedertræ er en rød-brun træsort, der stammer fra nåletræer af Thuja-slægten. Træsorten kommer i flere forskellige varianter, og de er forskellige af udseende og egenskaber.
Den type cedertræ, som man som oftest bruger til beklædning af facader og lignende, er canadisk cedertræ. Denne sort er rødbrun, og svinder kun ganske lidt i brug. Træet dufter godt, og holder til langt de fleste påvirkninger fra vejret. Sorten er også let, blødt og til at bøje, og så spalter den ikke.
Kort sagt er den type cedertræ, som man bruger som facadebeklædning til huse, ekstremt holdbart – også over længere tid. Desuden indeholder denne type cedertræ også naturligt duftende aromaer, som afskrækker møl og kryb. Træet er også modstandsdygtigt overfor svamp og råd. Det er lige så velegnet til brug indendørs som udendørs.
Her er alle fordelene ved at bruge cedertræ til facaden
Der er mange årsager til, at folk ønsker at bruge cedertræ til at beklæde husets facade med. En af de primære årsager er simpelthen, at cedertræ er ufatteligt smukt og lækkert at se på.
Cedertræ giver husets facade et unikt og eksklusivt look, og det kan være med til at få huset til at blende bedre og flottere ind i omgivelserne. Dette er ikke kun gældende hvis man bor i byen – mange huse i skoven eller i landbruget får også et ansigtsløft af cedertræsbeklædning.
Ud over de æstetiske fordele ved at bruge cedertræ til beklædning af husets facade er der også flere funktionelle ting, der taler for denne løsning. Som vi før har nævnt, så indeholder cedertræ en række forskellige aromaer og giftstoffer, der gør dem meget hårdføre og modstandsdygtige overfor alle de ting, som ellers fremmer forrådnelsen af træ i brug. Konkret betyder det, at du ikke behøver at behandle cedertræ med træbeskyttelse, maling eller lignende.
Med andre ord er træet selvimprægnerende. Dette gør træet ekstra populært, for det er helt igennem miljøvenligt at bruge.
Cedertræ har lang holdbarhed – uden krav om vedligeholdelse
En af de primære fordele ved at få facaden beklædt med cedertræ (og en af de gode grunde til generelt at bruge cedertræ i byggeprojekter) er, at det er vedligeholdelsesfrit. Det er lækkert, da man med god samvittighed kan fremvise blottet, ubehandlet træ – hvilket kan give et unikt, rustikt udtryk.
De fleste andre træsorter kræver vedligeholdelse – enten maling eller træbeskyttelse – for at garantere en lang levetid. Det er bare ikke tilfældet med cedertræ. For med cedertræs naturlige resistens får du en træsort, der helt af sig selv frastøder møl, mug, svamp og andet kravl.
Cedertræ har en lang holdbarhed. Cedertræ kan nemlig holde i op til 50 år som facadebeklædning. Det er næsten uset blandt andre ubehandlede træsorter.
Selvfølgelig kan det godt være, at visse planker eller elementer af cedertræsbeklædningen udsættes for naturlige angreb med tiden. Det er svært at undgå. Heldigvis er det ikke svært at udskifte de planker, der har måttet bukke under for det naturlige pres.
Alt.: “Cedertræ til facaden kommer i mange forskellige typer og varianter.”
Cedertræ skifter farve med tiden – med mindre du behandler det
Forandring fryder. Og noget af det, som cedertræ også er populært for, er, at det skifter farve med tiden.
Når du først får cedertræ installeret på facaden, så kommer det med den gyldne rødbrune farve. Med tiden vil cedertræet, under påvirkningen af regn og vind, skifte til en mere sølvgrå udstråling. Det nye udseende er smukt at se på, og det passer ind i langt de fleste forskellige miljøer og omgivelser.
Hvis du gerne vil beholde den oprindelige, gyldne rødbrune farve, så er det nødvendigt at behandle træet. Her er det blot en gang olie, som træet skal have en gang om året. Du kan finde almindelig cedertræsolie i de fleste byggemarkeder. Vær opmærksom på, at du – når du skal give træet en oliebehandling – skal rense træet for urenheder og skidt før du påfører olien.
Find den rigtige olie til cedertræet
Hvis du vælger at give cedertræet olie har du mulighed for over tid at bevare den gyldne, rødbrune farve i træet. Selvom den sølvgrå farve, som det ubehandlede cedertræ får med tiden, er flot og smukt på sin egen måde, så er der alligevel noget ekstra eksklusivt over beklædningen med gyldent cedertræ.
Her er det vigtigt at finde den rigtige olie at behandle cedertræet med. Du kan enten gå med almen cedertræsolie, som du finder i de fleste byggemarkeder. Du kan også finde almindelig, transparent træbekyttelse, som du påfører cedertræsbeklædningen.
Hvis du gerne vil have den længste levetid med dit cedertræ, så bør du gå med den heldækkende træbeskyttelse – og ikke blot olien. Mange nænner ikke at overmale cedertræet med farvet træbeskyttelse, men den transparente træbeskyttelse lader dig komme ganske tæt på et look, der minder om det originale. Med det kommer du til at have en flot facade beklædt med cedertræ i mange år fremover.
Trin for trin: Sådan monterer du selv cedertræ på din facade
Hvis du er gør-det-selv-typen, så kan det være, at du gerne selv vil montere cedertræet på din facade. Det er heldigvis ikke svært, men det kræver nu alligevel lidt snilde – og en god mængde tålmodighed.
Herunder finder du en lyn-guide, der kan være med til at give dig et overblik over processen. Hvis du køber et sæt cedertræ til facaden får du også nogle gange en manual med, der fortæller dig hvordan du skal gøre. Følg altid manualen, hvis du er i tvivl.’
Trin 1: Rengør din nuværende facade
Før du begynder monteringen af cedertræet på din facade er det vigtigt, at du får renset den bagvedliggende mur på huset. Hvis der sidder mos, mug eller øvrige former for fugt og snavs, så kan det vokse inde under cedertræsbeklædningen.
I værste fald kan det forringe levetiden på cedertræsbeklædningen, hvis den bagvedliggende mur ikke er renset.
Frem med en spuler og en skrubbe, og få rengjort facaden, så den bliver monteringsklar.
Trin 2: Montér vandrette lister på facaden
Næste trin er at montere vandrette lister på facaden. Det er på disse lister, at du kommer til at hænge cedertræsbeklædningen op.
De vandrette lister skal være med rombe-profiler. Ofte kan du finde sådanne lister, der er særligt egnede til beklædning med cedertræ, i dit lokale byggemarked.
Listerne må ikke påføres direkte på facaden, men skal monteres med afstandsbrikker af uorganisk materiale. Dette er med til at sikre, at der kommer godt med ventilation mellem den bagvedliggende facade og de vandrette lister.
Listerne monteres på facaden med rustfrie søm eller skruer.
Trin 3: Monter planker af cedertræ lodret på listerne
Nu er det tid til at montere plankerne af cedertræ på facaden. Placer et fast underlag i vater, der fungerer som hjælpeklods på plankernes lodrette placering.
Sørg for, at der er fint med afstand fra cedertræsplankerne til jorden. 10 cm. eller mere anbefales. Afstanden skal være med til at sikre, at cedertræet ikke påvirkes af fugt og råd fra jorden.
Du kan med fordel også montere cedertræet med en smulle mellemrum mellem hver planke. Køb nogle hjælpeklodser, der kan være med til at gøre mellemrummet ensartet over hele facaden. Mellemrummet er, ud over at det er æstetisk flot, også med til at sikre, at fugt og evt. råd i én cedertræsplanke ikke spreder sig til de omkringværende cedertræsplanker. Det gør det nemt at udskifte enkelte kompromitterede planker på et senere tidspunkt.
Trin 4: Giv evt. cedertræet en behandling med olie eller træbeskyttelse
Når du er færdig med monteringen af de lodrette cedertræsplanker er det tid til at give hele molevitten en behandling – hvis du vil. Som vi før har beskrevet er det ikke nødvendigt at give cedertræet nogen behandling efter montering. Her skal du blot være beredt på, at cedertræet med tiden vil få en sølvgrå farve frem for den karakteristiske, gyldne rødbrune. Det kan også være ganske smukt.
Hvis du vil give cedertræet en behandling kan du enten gøre det med cedertræsolie eller med en transparent træbeskyttelse. Træbeskyttelsen giver den bedste levetid, mens olien giver det flotteste resultat på kortere sigt. Se længere oppe på siden hvad fordele og ulemperne er ved begge dele.
Vil du have professionelle til at stå for monteringen?
Hvis du ikke selv har mod på at foretage monteringsarbejdet af beklædningen med cedertræ på din facade, så er der hjælp at hente. Du kan med fordel hente 3 tilbud på montering af cedertræ på facaden gennem vores samarbejdspartner, 3byggetilbud.dk.
Det er gratis og helt uforpligtende for dig at hente 3 tilbud – og så tager det ikke mere end 2 minutter at udfylde formularen. Det bedste er, at der ofte er mange penge at spare ved at hente flere tilbud.
Om end ikke andet, så kunne det da også være spændende at se hvad du egentlig kommer til at slippe for at få en professionel montering af cedertræsbeklædningen.
Ja tak – hent 3 tilbud nu, og lad mig se hvilken pris, jeg skal betale for professionel montering.