Gulvmand priser

Få 3 uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt

Skal du have lagt nyt gulv af en professionel og erfaren gulvmand?

Se priser på gulvlægning, læs hvordan du får et godt tilbud og find ud af mere om de opgaver, du kan få løst af gulvmænd.

Fremragende

Gulvmænd arbejder med gulvbelægning, afhøvling og afslibning af trægulve, samt mange andre former for gulvbehandling. Kort sagt kan en professionel gulvmand hjælpe dig, når du ønsker et nyt flot gulv.

Står du og skal du have lagt et nyt gulv? Her på siden kan du finde priser på gulvmænd, læse om forskellige typer gulvprojekter, materialer og meget andet. 

På siden her får du et overblik over hvordan du anskaffer dig en kyndig og professionel gulvmand til dit projekt. Du kan også se hvad en gulvmand koster i timen, bestille tilbud fra gulvfirmaer og danne dig et overblik over hvilke opgaver en gulvmand løser.

Få 3 gratis tilbud på gulvlægning gennem 3byggetilbud.dk her

Gulvmand-priser: Hvad koster en gulvmand i timen? 

Det er stort set umuligt at fastlægge en eksakt pris på dit gulv-projekt, da en lang række faktorer spiller ind på den samlede pris. Skal du have bygget gulvet helt op fra bunden er prisen naturligvis noget andet, end hvis du skal have høvlet, slebet og lakeret et allerede eksisterende trægulv. 

Dog vil den generelle timepris på en gulvmand ligge på mellem 400 kr. og 500 kr. i timen inkl. moms. 

Også kvadratmeterprisen vil være svær at fastlægge, da det også er afhængigt af hvad du ønsker. I materialer skal du regne med at slippe et sted mellem 150 kr. og 1000 kr. pr. kvadratmeter for materialer. Gulvmandens løn skal selvfølgelig medregnes oveni, når du udregner den samlede pris for dit projekt.

Projektets omfang i kvadratmeter har enorm betydning for slutprisen. Er der blot tale om et nyt gulv på et lille badeværelse, eller er det hele huset, der skal nye gulve i? 

Selve materialet, som gulvet skal laves i, har også en indvirkning på prisen.

Næst har gulvtypen også indvirkning på pris. Gulvtyper er noget, som de færreste tænker over, men som ikke desto mindre er ganske vigtigt at forholde sig til – i hvert fald som gulvmand. Et gulv kan være bærende, ikke-bærende eller svømmende. Læs mere om gulvtyper længere nede i artiklen.

Endelig er prisen også afhængig af geografi. Der er simpelthen forskel på gulvmænds priser, alt efter hvor i landet de kommer fra. Men selvom du måske kan finde en billigere gulvmand et par postnumre væk, så er det dog næsten altid fornuftig at søge efter en lokal gulvmand. Der vil nemlig også påløbe sig udgifter til transport – og det er udgifter, som du også skal betale på den endelige regning.

Nedenfor kan du finde indkøbspriser (ved forhandler) på nogle af de mest populære gulvtyper:

  • Parketgulv koster mellem 200 og 600 kr. pr. m2

  • Plankegulv koster mellem 350 og 900 kr. pr. m2

  • Laminat koster mellem 150 og 400 kr. pr. m2

Prisen varierer som du kan se også meget indenfor samme gulvtype. 

Du har selvfølgelig også mulighed for at dykke ned i genbrugsmaterialer, eller finde et restsalg. Der findes et hav af steder på nettet, hvor du kan se og købe restpartier af blandt andet fliser og trægulve. Her skal du blot være opmærksom på, om der er nok til det antal kvadratmeter, du skal have afdækket. 

Vil du genbruge træ til at få lagt et nyt gulv, så er det en god idé at undersøge om standen på træet er værd at arbejde videre med. Det kan en gulvmand hjælpe med at vurdere. 

Det vil uden tvivl også være en fordel for dig at hente flere tilbud hjem, så du har flere priser at sammenligne med. Sørg endelig for at forhøre dig om, hvad der er inkluderet i prisen, og hvad der ikke er når du ringer rundt.

Sådan får du 3 gratis tilbud fra lokale gulvmænd

Vi har indgået et samarbejde med 3byggetilbud.dk. Så kan du hurtigt og nemt hente 3 tilbud fra gulvmænd i dit lokalområde. Det er selvfølgelig gratis og ganske uforpligtende.

Video: Sådan virker 3byggetilbud.dk

ByggeXperten anbefaler 3byggetilbud.dk af disse grunde:

  • Det er nemt, gratis og helt uforpligtende

  • Konceptet er bevist med mere end en halv million formidlede opgaver, og en succesrate på over 90%

  • Du kan spare mange penge, og masser af tid

  • Servicen dækker i hele landet

  • Du får tilbud i dit nærområde

  • Du får entreprisegaranti – et økonomisk sikkerhedsnet, der sikrer dig med op til 35.000 kr., hvis noget skulle gå galt.

Få dine 3 gratis tilbud fra gulvmænd i dit område allerede i dag. Det er ganske uforpligtende. 

Hvad laver en gulvmand?

Som sagt kan en gulvmand hjælpe dig med et hav af gulv-relaterede projekter. Det er alt fra afslibning, afhøvling, letslibning, lakering og gulvbelægning. 

Derudover er gulvmænd eksperter til at vurdere hvilke materialer og gulvtyper, der er mest ideelle til de forskellige rum. Har du en professionel gulvmand med på råd, så kan du trygt stole på, at du får en gedigen vejledning. Gulvmanden vil tage udgangspunkt i dine krav, behov og ønsker, og finde frem til de bedst mulige løsninger til den pågældende situation.

Der er ikke samme krav til gulvet i soveværelset og stuen, som du finder i badeværelset, køkkenet eller andre vådrum. Gulvmanden kan både rådgive dig, når det kommer til hvad der fungerer hvor, samt hvordan du passer bedst muligt på gulvene. Du får også rådgivning fra gulvmanden om hvorvidt gulvtypen skal være bærende, ikke-bærende eller svømmende. 

De tre gulvtyper beskrevet ovenfor har hver deres funktion og kvaliteter. Gulvmanden vil kunne vejlede dig grundigt i hvad der er behov for hvor. 

Her kan du læse lidt mere om de tre gulvtyper:  

  • Et bærende gulv er et trægulv, der hviler direkte på strøer eller bjælker.

  • Det ikke-bærende gulv er et gulv der ikke i sig selv kan bære vægten af møbler og mennesker. Derfor skal der være en sammenhængende flade under. Undergulvet kan laves af beton eller gulvplader. 

  • Svømmende gulve dækker over gulve, som ikke sidder fast direkte i underlaget. De er i stedet fastgjort i mellemlaget så gulvbelægningen kan udvide sig i forhold til underlaget.

Tøv ikke med at få fat i en dygtig gulvmand – både når du allerede ved hvad du vil have, og hvis du mangler inspiration.

Find 3 tilbud fra gulvmænd ved at klikke her.

Hvad kan en gulvmand hjælpe med? 

Gulvmand, der lægger fliser i vådrum.

Der er mange ting der skal overvejes, når du skal have lagt nyt gulv. Ønsker du for eksempel gulvvarme, og kan det lade sig gøre med den gulvtype, du ønsker? Det er nemlig ikke enhver gulvtype, der egner sig til gulvvarme. De bedst egnede gulvbelægningstyper til at lave gulvvarme i er fliser og klinker. De dårligst egnede er massive trægulve.

Ønsker du mest af alt en ændring i gulvets udtryk kan projektet virke mindre omfattende ved første øjekast. Du skal dog også overveje hvad der passer ind rent æstetisk i din bolig og er indenfor budgettet.

Det er også vigtigt at indtænke vedligehold og rengøring af gulvet i dine overvejelser, så gulvet fremstår pænt, så længe som muligt. Holdbarheden og levetiden på gulvbelægningen er forskellig afhængigt af materiale og graden af slid. Afhængigt af hvilke rum det drejer sig om, kan der også være lovmæssige krav. Det kan være du ønsker en skridsikker overflade? Også akustikken i et rum påvirkes i høj grad af valget af gulv. 

Heldigvis har en gulvmand godt styr på alle disse og mange flere spørgsmål. Du kan trygt regne med at en gulvmand vil have den fornødne viden og erfaring, der skal til, for at hjælpe dig med at finde den perfekte gulvløsning til dig.

Det er et meget stort projekt at sætte sig grundigt nok ind i de tekniske detaljer om forskellige gulvtyper og gulvbelægninger. Det er derfor vigtigt, at du får hjælp af en professionel gulvmand. På den måde undgår du at vælge en forkert gulvbelægning til den forkerte type af gulv. Resultatet kan gå grueligt galt, hvis disse valg ikke passer sammen. 

Pris og kvalitet hænger sammen. Det kan være fristende at gå med de billigste løsninger. Det er dog sjældent det mest fornuftige valg, da billigere materialer oftest vil have en kortere levetid. Derfor vil du skulle skifte gulvet hurtigere. 

Som ovenstående viser, er der mange ting at forholde sig til hvad angår nyt gulv. Tøv derfor ikke et øjeblik med at rådføre dig med en gulvmand. Kontakt gerne flere gulvmænd, så du kan få et godt tilbud på dit projekt. 

Vi har i samarbejde med 3byggetilbud.dk gjort det nemt for dig, at finde 3 tilbud fra dygtige fagfolk i din nærhed. Det er hurtigt, simpelt og i øvrigt gratis. 

Få dine 3 tilbud lige nu – klik her! 

Sådan sikrer du dig den bedste pris på dit nye gulv

Du kan hurtigt spare mange penge ved at vælge en lokal gulvmand til din opgave. Det du kan  spare penge på, på den måde er, ved ikke at skulle betale transportudgifter. 

Der er også mulighed for at presse prisen på tilbud længere ned ved at du udnytter branchens konkurrence. Det virker ved, at du lader forskellige lokale gulvmænd konkurrere om at få opgaven hos dig. Det er ret enkelt. Giv dem et kald på telefonen, én for én,, beskriv opgaven og bed om et tilbud. Du lover dem selvfølgelig også at vende tilbage.

Nok lyder det simpelt, men det er dog noget tidskrævende at finde det rette tilbud. Det kan føles som en besværlig opgave, at give sig i kast med at ringe rundt selv. 

For at gøre det lettere, kan du bruge vores samarbejdsaftale med 3byggetilbud.dk, så dit gulvprojekt kommer i en komplet automatiseret udbudsproces. På den måde får du 3 gratis og uforpligtende tilbud på ganske kort tid.

Gulvmand, gulvlægger eller gulvmontør?  

En gulvmand kan også stå for slibning og lakering af et gulv

 

Alt, der vedrører gulve, kan en gulvmand hjælpe dig med. 

Gulvmanden vil typisk være uddannet gulvlægger (eller gulvmontør). Betegnelsen “gulvmand” er i sig selv ikke en beskyttet titel, så andre håndværkere – for eksempel en tømrer, der arbejder med gulve – kan også gå under den titel. 

Disse kan rådgive og udføre gulvlægnings- og behandlingsopgaver med et rigtig godt resultat. Nogle gange er det dog specialisten i gulvlægning, der er brug for. En faglært gulvlægger vil have et særligt svejsecertifikat (GVK-svejsecertifikat), der er et krav for at kunne lægge gulve i badeværelser og andre vådrum.

Så hvis dit gulvprojekt er mere komplekst end som så, så er det en gulvlægger eller en gulvmontør, du skal have fat på.

Find en gulvmand tæt på dig:

  • Gulvmand i Jylland

  • Gulvmand i Nordjylland

  • Gulvmand i Aarhus

  • Gulvmand i Aalborg

  • Gulvmand i Sønderjylland

  • Gulvmand på Fyn

  • Gulvmand i Odense

  • Gulvmand på Sjælland

  • Gulvmand i Nordsjælland

Vil du gerne være gulvmand? Du har flere muligheder

Kunne du tænke dig at blive gulvmand?  Så skal du være klar på et fysisk hårdt arbejde, hvor du skal bruge praktisk snilde. Her kan du læse mere om hvordan man bliver gulvmand. 

Den mest direkte vej til at blive gulvmand er ved at starte på grundforløb på Træfagenes byggeuddannelse på et af landets erhvervsskoler. 

Tømrer, tækkemand og gulvlægger har samme grundforløb, hvorefter en af de tre hovedforløb, altså specialiseringen, vælges. Der er også mulighed for at tage disse uddannelser som EUX

Uanset hvilket hovedforløb du vælger tager det samlet set ca. 4 – 5 år. 

Som tidligere nævnt i artiklen kan du godt være tømrer, der arbejder som gulvmand, men gulvlæggeren har højere grad af specialisering i netop gulvlægning. 

For at komme ind på grundforløbet på Træfagenes byggeuddannelse, skal du opfylde nogle adgangskrav: 

  • Du skal have bestået folkeskolens afgangseksamen eller en tilsvarende prøve.

  • Du skal have fået mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangseksamen i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve.
    (UddannelsesGuiden.dk)

Når du har bestået grundforløbet og overgår til hovedforløb – dit speciale – er der specifikke adgangskrav, du skal leve op til. Du skal desuden have en uddannelsesaftale eller en aftale om skoleoplæring.  

Når du er færdig på uddannelsen kan du enten blive ansat i et gulvfirma, blive selvstændig eller blive ansat til enkeltopgaver.

Læs mere om de forskellige specialer på Træfagenes byggeuddannelse her.

Læs mere om jobbet som gulvmand (gulvlægger) her.

Hvad får en gulvmand i løn?

Lønningerne for gulvmænd afhænger af graden af specialisering (uddannelse) og naturligvis erfaring. At være gulvmand er fysisk meget krævende arbejde.

For overskueligheden skyld, skriver vi her hvad en faglært gulvlægger får i løn i gennemsnit:

Gennemsnitslønnen (inklusiv pension, tillæg og goder) for en nyuddannet gulvlægger ligger på 29.820 kr. pr. måned.

Er man ansat som gulvpolerer er lønnen lavere. For en nyuddannet i gennemsnit 27.580 kr. pr. måned.

Den højeste løn, der ifølge UddannelsesGuides findes blandt de nyuddannede gulvlæggere, er mesteren. En nyuddannet gulvlægger-mester tjener i gennemsnit 33.154 kr. pr måned. 

Gennemsnittet tager selvfølgelig ikke hensyn til lønforskelle fordelt over hele landet.