Gasfyr – priser og gode tilbud

Få 3 uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt

Skal gasfyret skiftes ud med et nyt? Så er der hjælp at hente her på siden.

Fremragende

 

Her får du et overblik over hvad det koster at få installeret et nyt gasfyr. Du kan også med fordel bestille 3 gode tilbud fra lokale installatører nær dig.

Gasfyret fylder ikke meget ift. mange andre typer fyr.

Hvad er prisen på et nyt gasfyr?

Prisen på et nyt gasfyr koster typisk mellem 12.000 kr. og 40.000 kr.

Når du leder efter et nyt gasfyr på nettet skal du ofte holde øje med ordet “gaskedel” – det er nemlig et andet ofte anvendt navn for det samme produkt.

Hvor dyrt (eller billigt) et gasfyr, du skal bruge afhænger af flere forskellige faktorer. Herunder lister vi nogle af dem:

  • Energi-mærkning. Præcis som med hvidevarer, der kommer med forskellige energi-mærker – ja, sådan er det også med gasfyr. Gå derfor efter et gasfyr, der har energimærke A (eller A+). På den måde sikrer du dig, at gasfyret ikke koster mere i drift end nødvendigt.
  • Kapacitet. Kapaciteten på et gasfyr fortæller noget om hvor stor en husstand gasfyret kan opvarme. Et stort hus kræver også et gasfyr med større kapacitet, hvis I skal have det behageligt og lunt i alle årstidens sæsoner. Hvis alle i en mellemstor husstand også har for vane at tage varme, lange bade lige efter hinanden, så kan det også være nødvendigt med fyr, der kan varme mere og hurtigere.
    Det er vigtigt at finde et gasfyr, der arbejder med en kapacitet, der passer til jeres behov. Hvis gasfyrets kapacitet er for lille, så kommer I til at døje med kolde rum eller lunkent/koldt vand i nogle perioder. Hvis gasfyret til gengæld har for høj en kapacitet, så vil jeres varmeregning blive større end nødvendigt.
  • Hvor meget gasfyret støjer. Dette punkt er selvfølgelig mere sekundært end de andre – men igen kommer det jo også an på hvem man er. Og hvis du er typen, der ikke kan udstå unødig støj i boligen, så bør du overveje at investere en smule mere for et lydløst gasfyr. Helt fri for støj kan du nok ikke blive – men der kan være stor forskel på hvor meget forskellige gasfyr larmer i drift.

Installation af nyt gasfyr.

Hvad koster installation af nyt gasfyr?

Når du skal have installeret et nyt gasfyr, så afhænger installationsprisen af den opvarmningsløsning, du hidtil har anvendt.

Hvis du op til nu har anvendt gas via et gammelt gasfyr, og nu blot skal have et nyt, så er installationsprisen ikke særlig høj. Hvis du til gengæld fx skal have udskiftet et gammelt oliefyr, og installeret et nyt gasfyr, så vil prisen være en lidt anden – i de højere luftlag, altså. Her skal du regne med at tilføje 5.000 kr. – 10.000 kr. til den samlede udgift. 

Som oftest er installationsprisen for et gasfyr dog inkluderet i prisen, du giver for fyret, under normale betingelser. Det gælder også, hvis du bestiller et nyt gasfyr via vores tilbudstjeneste – den kan du læse mere om herunder.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nyt gasfyr fra lokale installatører her

Hvis du har brug for et nyt gasfyr til boligen, så kan du nemt finde en lokal installatør herunder til at klare ærterne for dig. 

Vi har indgået et samarbejde med 3byggetilbud.dk, der bl.a. formidler installationer af gasfyr landet over. Bestiller du 3 tilbud på nyt gasfyr gennem vores samarbejdspartner får du altså mulighed for at spare penge ved at vælge det bedste tilbud.

Video: Sådan virker 3byggetilbud.dk

ByggeXperten anbefaler 3byggetilbud.dk af disse grunde:

  • Det er nemt, gratis og helt uforpligtende
  • Konceptet er bevist med mere end en halv million formidlede opgaver, og en succesrate på over 90%
  • Du kan spare mange penge, og masser af tid
  • Servicen dækker i hele landet
  • Tilbuddene kommer fra lokale installatører
  • Du får entreprisegaranti – et økonomisk sikkerhedsnet, der sikrer dig med op til 35.000 kr., hvis noget skulle gå galt.

Få dine 3 gratis tilbud på nyt gasfyr inkl. installation allerede i dag. Det er ganske uforpligtende.  Klik her!

Hvorfor få et nyt gasfyr?

Når det gamle gasfyr er ved at have udtjent sin værnepligt, så skal du have en ny varmeløsning. Og hvis du har været glad for gasfyret indtil videre, så kan du sagtens fortsætte med et nyt gasfyr.

Den gennemsnitlige levetid på et gasfyr ligger på omkring 20 år. Men selv nogle år inden gasfyret står helt af vil der som regel begynde at vise sig tegn på, at en udskiftning er nært forestående.

Årsag 1: Gasfyret bruger for meget gas

Hvis du har et gammelt gasfyr installeret i din bolig, så er der en god sandsynlighed for, at det bruger for meget gas.

Gamle gasfyr er lavet med en anden type teknologi end nyere gasfyr. Konkret betyder det, at de ældre gasfyr (dem, der er 15-20+ år gamle) bruger op til 25% mere gas end nyere gasfyr.

Hvis du har et gammelt gasfyr, der bruger for meget gas, så kan det alene være en god årsag til at investere i et nyt. Investeringen vil nemlig ofte hurtigt kunne tjene sig selv hjem igen.

Årsag 2: Et gammelt gasfyr kræver flere reparationer

Hvis du har haft dit gasfyr i mange år, så har du garanteret lagt mærke til, at mængden af reparationer på gasfyret på det seneste er steget.

Det er med gasfyr som med enhver anden opvarmningsløsning: Med tiden slides de på, og så skal de enten repareres oftere, eller vedligeholdes mere jævnligt. På et tidspunkt vil det bedre kunne betale sig at anskaffe et helt nyt gasfyr end at fortsætte med at reparere på det gamle.

Årsag 3: Det gamle gasfyr står helt af

Hvis dit gamle gasfyr bryder helt sammen på sine gamle dage, så kan reparationer være dyrt købte. I disse tilfælde kan det hurtigt betale sig bedre at anskaffe sig et helt nyt gasfyr end at begynde at hente reservedele til det gamle, og begynde en større operation.

Nye og moderne gasfyr er mere effektive end gamle gasfyr.

Hvorfor er der bedre økonomi i nye gasfyr?

En af de primære årsager til, at der er bedre økonomi i nye gasfyr er, at de nye gasfyr er bedre til at udnytte varmen fra gasafbrændingen. De gasfyr, man kalder kondenserende gasfyr (eller kondenserende gaskedler), er de bedste til at udnytte varmen.

Når et gasfyr er kondenserende, så betyder det, at gasfyret også trækker varmen ud af røggasserne, der oprindeligt er blevet set som et biprodukt af gasafbrændingen. Med kondenserende gasfyr er det derfor muligt at opnå en nyttevirkning på mellem 96% og 104%. Varmen fra den opadgående røg genbruges ad flere omgange, hvilket gør det muligt for et gasfyr at nå en nyttevirkning i opvarmningen på over 100%.

Det er faktisk lovpligtigt i dagens Danmark, hvis du anskaffer dig et nyt gasfyr, at det er et kondenserende gasfyr. Det er som en del af den grønne omstilling – gas er et fossilt brændstof, og derfor skal der ikke ødsles med det. Når gasfyret er kondenserende betyder det kort og godt, at afbrændingen af gas giver den størst mulige nyttevirkning.

Hvis du udskifter et gammelt gasfyr med et nyt, kondenserende gasfyr, så skal du forvente at kunne spare et sted mellem 10% og 30% i gasforbruget fremover. Det vil resultere i en betydelig besparelse i pengepungen.

Vil prisen på gas falde igen?

Hvis du læser dette i 2022 har du måske hørt om de stigende gaspriser i Europa. For mange kan disse prisstigninger være en afskræmmende faktor, der gør, at du for alt i verden ikke vil investere i et nyt gasfyr lige nu.

Det forstår vi udmærket godt hos ByggeXperten.

2022 har ikke været gasfyrets år – indrømmet. Men bare fordi priserne er steget voldsomt i 2022 betyder det slet ikke nødvendigvist, at gaspriserne for altid vil være uproportionelt høje. Tværtimod, faktisk.

For det første, så ved vi ikke hvor længe der vil gå før vi igen kommer til at handle med gas med Rusland. Det er ikke sikkert, at det nogensinde kommer til at ske, faktisk, givet det nuværende politiske miljø i Europa. Men Europa har også andre kilder til gas – og efterhånden som disse kilder udbygges, og de nye værdikæder etableres, så vil udbuddet stige. Og et stigende udbud betyder faldende priser.

Én ting er, at udbuddet på gas igen vil stige på et tidspunkt. En anden ting er, at efterspørgslen naturligt har været faldende i 2022. Mange forbrugere har mærket hvor ondt de stigende gaspriser har gjort i privatøkonomien. Mange har haft travlt med at udskifte deres gasfyr til andre opvarmningsalternativer, hvor prisen på brændslet ikke er eksploderet (på trods af, at fx prisen på træpiller også er 4-doblet i løbet af året).

Altså er der slet ikke så mange, der længere efterspørger gas nu, end der var i begyndelsen af 2022.

Konkret vil et stigende udbud og en faldende efterspørgsel på sigt have en dobbelt effekt på priserne på gas. Prisen på gas vil falde – og den vil komme til at falde meget, når vi er på den anden side af Europas energikrise. Det kommer vi, og måske allerede i 2023.

Du kan derfor roligt læne dig lidt tilbage, og se tiden lidt an. Hop ind på siden her igen, når krisen så småt stilner af. Du vil se, at gaspriserne kommer til at falde meget – og så forventer vi, at det i dén grad vil kunne betale sig at opvarme med gas igen.