Brolægger priser

Få 3 uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt

Skal du have lavet elektriker-arbejde?

Se priser på brolægning, læs om hvilke opgaver en brolægger løser og få 3 gratis tilbud på dit projekt.

Fremragende

 

Har du brug for en brolægger til at lave indkørsel, gangsti eller til at lægge fliser på din nye terrasse? Med en brolægger som sparringspartner på dit projekt får du både kompetent rådgivning og et professionelt resultat. 

Brolæggerens ekspertise og primære opgave ligger i arbejde med belægning. De kan tilbyde kreative input, så du er sikret et holdbart og flot udført resultat. 

Vi giver dig her et overblik over brolæggeres priser, hvilke opgaver de laver, værktøj og hvilke materialer, brolæggere arbejder med.

Klik her for at få gode priser på brolæggere i dit nærområde.

Få 3 gratis tilbud på brolæggere i dit område

Hos ByggeXperten samarbejder vi med 3byggetilbud.dk. Her kan du nemt bestille 3 gratis og uforpligtende tilbud på din el-opgave fra elektrikere i dit lokalområde. Pres prisen i bund, og prøv det med det samme. Tilbuddene kommer altid fra autoriserede elektrikere og elinstallatører – så ved du, at arbejdet er i orden.

https://youtu.be/138HzL8y3G4

Byggexperten anbefaler 3byggetilbud.dk af disse grunde:

  • Det er gratis, nemt og helt uforpligtende
  • Konceptet er bevist med mere end en halv million formidlede opgaver, og en succesrate på over 90%
  • Du kan spare masser af penge
  • Servicen dækker i hele landet
  • Entreprisegaranti – et økonomisk sikkerhedsnet, der sikrer dig med op til 35.000 kr., hvis noget skulle gå galt under håndværkerarbejdet
Få dine 3 gratis tilbud fra brolæggerfirmaer nær dig allerede i dag. Det er ganske uforpligtende.
 

Hvad laver en brolægger?

 
Brolægger arbejder med fliser til terrasse

Oftest kendes brolæggere som dem, der professionelt lægger fliser på terrasser, laver fortove og lægger brosten på eksempelvis bytorve.

En brolægger kan også hjælpe dig med mange forskelligartede projekter i hjemmet, hvor du skal have lavet belægning udendørs. Af konkrete belægningsopgaver kan vi nævne brolægning af gangstier i haven, lægning af terrasse eller indkørsel, eller udformning af trapper op til huset. Brolæggere beskæftiger sig også med afgrænsningsopgaver som at lave et stendige eller et stenbed. At bruge læhegn af sten er også kommet på mode de sidste år, og det kan en brolægger også hjælpe dig med at lave. 

Brolæggere er udover at være dygtige med hænderne, også dygtige til at tænke kreativt. De kan rådgive dig i at finde en løsning med de bedst mulige materialer til præcis din opgave. 

Udover at være et håndværk er brolægning også en kunstart. Brolæggere har helt styr på, hvilke materialer der er bedst til hvilke projekter, hvordan udformning af et kunstfærdigt finish kan opnås. Og sidst, men ikke mindst, så er brolæggerne hurtige til deres arbejde. 

Mange, der starter med en belægningsopgave selv, overvældes af hvor lang tid det egentlig tager, og hvor svært det kan være.

Tøv derfor ikke med at tage kontakt til en brolægger, når du har belægningsopgaver.

Få 3 gratis tilbud fra brolæggerfirmaer her.

Det kan spare dig for en masse tid og penge. Du får det bedste slutresultat og en langtidsholdbar løsning, der er skræddersyet til den ønskede stil. 

Belægningsarbejde kan laves året rundt – frostvejr kommer ikke i vejen for dem. Årsagen er, at brolæggere arbejder i et jordlag, der ligger under det øverste. Der trænger frosten ikke ned. Du kan altså nemt bestille en brolægger til at udføre opgaver for dig året rundt – du behøver ikke at vente til foråret eller sommeren.

Brolægger priser og tilbud

 
Typisk tager en brolægger mellem 200 og 500 kroner i timen eksklusiv moms. Hvis du skal bruge en brolægger som privat, så vil prisen altså ofte snige sig op på 250-625 kr. Priserne varierer dog meget fra brolæggerfirma til brolæggerfirma.Fælles for alle elektrikere er dog, at deres arbejde skal udføres sådan, at installationerne ikke medfører nogen forøget risiko for brandfare eller personskader.

Men hvad, præcist, er det så lige i kvaliteten på arbejdet, der kan få prisen til at svinge så meget? Jo, du skal bl.a. lægge mærke til følgende

Når du kontakter en brolægger med en opgave, vil du for det meste modtage et tilbud med en samlet pris på opgaven i stedet for en fast timepris. Det kan være en fordel, fordi det giver dig et præcist billede af hvordan økonomien i opgaven ser ud. Dog kan det også nogle gange resultere i, at du ender med at betale en højere pris end hvis du blot havde betalt timepriser til brolæggeren.

Du skal også huske, at priser som oftest varierer af en grund. Kvalitet og pris følges nemlig ad.

Derudover afhænger prisen af andre faktorer, så som:

  • Opgavens omfang
  • Hvilken slags opgave det er
  • Materialevalg
  • Estimat af tid opgaven vil tage at udføre
Uanset prisen er det en god idé at undersøge anbefalinger fra andre, der har haft brolæggerfirmaet til at lave en opgave. På denne måde kan du finde troværdige brolæggere, som har dokumentérbar erfaring med det, du ønsker at få lavet. Det er uanset om du vil have lavet en indkørsel, lagt en terrasse, etableret et gangareal eller noget helt fjerde.
 

Samtidig vil det ofte være fornuftigt at kontakte flere brolæggerfirmaer, så du har noget at sammenligne tilbud med. Det give dig bedre tilbud, da konkurrencen mellem firmaerne vil presse prisen ned. Du kan udover selve prisen kigge på hvor lang tid hvert firma vurderer projektet vil tage. 

Fra forskellige firmaer er der også forskel på hvad tilbuddene dækker over. Nogen steder hører udgravning og optagning af gamle fliser ikke med i tilbuddet. Det kan forholde sig helt anderledes ved et andet firma.

Du bør derfor altid spørge ind til hvad tilbuddet dækker over. På den måde sikrer du dig information om hvorvidt både løn, materialer, optagning af gamle fliser m.m. er med i tilbuddet eller ej.

Det kan uden tvivl føles som en tidsrøver at skulle kontakte forskellige brolæggerfirmaer og hente tilbud hjem. Vi har, for at gøre det nemt for dig, indgået et samarbejde med 3byggetilbud.dk, hvor du blot udfylder en formular, og så håndterer vi udbudsrunden. 

Du får på den måde 3 tilbud fra brolæggerfirmaer nær dig. Det er helt gratis og uforpligtende, og du modtager dine tilbud indenfor ganske få timer.
 

Eksempler på priser

 

Det kan være vanskeligt at give et retvisende bud på hvad brolægning koster, fordi der er mange faktorer, såsom materiale og finish der spiller ind.

Så hvad koster brolægning pr. kvadratmeter? Vælger du et relativt billigt materiale, såsom standard betonfliser 40 x 40 cm, kan prisen ligge på ca. 800 kr. pr. kvadratmeter.

Skal der lægges herregårdsfliser kan prisen være op mod 1000 kr. pr. kvadratmeter.

Umiddelbart lyder disse forskelle i priser på brolægning måske ikke af meget – men det kan hurtigt udvikle sig opad, desto flere kvm. der skal belægges. Igen vil prisen selvfølgelig også variere en hel del fra brolæggerfirma til brolæggerfirma.

Sådan sikrer du dig det bedste brolægger tilbud

 
Når du har en brolægningsopgave, der er lidt  anderledes eller bare ikke er helt ligetil, kræver det virkelig en fagmands kompetente blik og hænder. Selv hvis opgaven er klassisk og virker enkel ved første øjekast, så kan det godt betale sig at få en professionel brolægger til at hjælpe dig. 

Mange begynder selv, men opgiver eller går på kompromis med udførelsen, når det går op for dem, hvor kompliceret det kan være.


Vælg en lokal brolægger til din opgave, så du sparer penge ved ikke at skulle betale deres transportudgifter. Når I har kontakt, kan du også forhøre dig om,  hvor meget du kan forberede selv, som sparer tid – og dermed penge for dig. Desuden hjælper du også dit eget lokalområdets erhvervsliv ved at gå med lokale brolæggerfirmaer istedet for nogle, der ligger længere væk. 

Du kan også selv presse prisen på tilbud længere ned ved hjælp af konkurrence. Du lader forskellige lokale brolægger-firmaer konkurrere om at få opgaven hos dig.

Det fungerer lavpraktisk ved, at du tager telefonen og ringer rundt. Så beskriver du opgaven for hvert firma, og lader dem byde på det. Du lover dem selvfølgelig også at vende tilbage. 
 
Det kan godt være en besværlig opgave at give sig i kast med at ringe rundt selv. Du skal jo selv bruge tid på selve opkaldsarbejdet. Der skal findes telefonnumre, og håndteres afvisninger. Og så skal du også selv jonglere rundt med alle de informationer, du får fra de forskellige brolæggere. Jo, en udbudsrunde kan hurtigt komme til at koste dig lige så meget energi som det kan spare dig for penge. 
 
Du kan benytte dig af vores samarbejdsaftale med 3byggetilbud.dk, så dit projekt kommer i en komplet automatiseret udbudsproces. På den måde får du 3 gratis og uforpligtende tilbud på ganske kort tid.
 

Disse opgaver laver en brolægger

 

Flot brolægger-arbejde med færdig terrasse og stendige

 En brolægger kan eksempelvis hjælpe med følgende:

  • Lave indkørsler
  • Terrasser
  • Etablere gangarealer, fortove og stier
  • Lægge torve
  • Lave parkeringspladser
Derudover kan brolæggere hjælpe med andet, så som:
 
  • Kreativ rådgivning
  • Lave stensætninger- og diger
  • Sætte hegn af natursten og støttemure
  • Lave stentrapper
  • Afgrænse arealer med sten eller kantsten

Hvilke materialer bruger en brolægger? 

 
Til belægningsopgaver hører naturligvis et materialevalg. Der er mange muligheder, så du skal naturligvis overveje hvad du ønsker, og hvad der passer til dit hus og havens stil. 
 
Brolæggere arbejder blandt andet med belægning i følgende materialer:
 
  • Granit
  • Brosten
  • Klinker
  • Herregårdssten
  • Chaussésten
  • Havefliser
  • Nybrosten
  • Sf-sten
  • Naturfliser
  • Skifer
Er du usikker på hvilket materiale der passer til dit projekt, så vil en brolægger helt sikkert kunne guide dig til det helt rigtige. 
 
Brolæggerens professionelle ekspertise er din sikkerhed for, at valget af materialer er ordentligt. Det handler både om formålet med belægningen, samt dine ønsker til det færdige udtryk. 
 
Du kan også sætte brolæggerens kreative evner i spil, hvis du mangler idéer, eller hvis du blot ønsker noget, der udtryksmæssigt passer til dit hus’ arkitektur. Det kan være godt at huske, at for mange brolæggere er brolægning ligesom en kunstart. Det kræver kreativitet og teknisk snilde at få resultatet til at se godt ud – ikke bare muskler og en god fysik. Derfor er mange brolæggere da også ganske kreativt anlagte.
 

Hvilke værktøjer bruger en brolægger?


Brolægger-arbejde på et fortov med særlige typer af værktøjer
 Brolæggeren bruger et væld af forskellige værktøjer afhængigt af hvilken opgave, der skal løses.
 
Du vil typisk se en brolægger med:
 
  • Skifer
  • Sættejern
  • Fliseklipper
  • Afretningsværktøj
  • Stødere eller betonstampere
  • Brolæggerstænger
  • Stentænger
  • Stenløfter
  • Brolæggervinkler
  • Spyd og pløkker
Brolæggeren har mange forskellige typer værktøj til at udføre et flot stykke belægnings- eller brolægningsarbejde. De allervigtigste værktøjer er dog i sidste ende hænderne, alsidig tænkning og en kritisk sans.
 

ind en elektriker der, hvor du er:

 
  • Brolæggere i København
  • Brolæggere i Aarhus
  • Brolæggere i Odense
  • Brolæggere i Aalborg
  • Brolæggere i Esbjerg
  • Brolæggere i Randers
  • Brolæggere i Kolding
  • Brolæggere i Horsens
  • Brolæggere i Vejle
  • Brolæggere i Roskilde
  • Brolæggere i Herning

Vælg den rette brolægger til din opgave

 

Uanset om det er en ny terrasse, en ny indkørsel eller noget helt tredje, så er det en brolægger du skal have fat i. 

Det er ikke i sig selv svært at finde en brolægger. Dét at finde den rigtige brolægger til den rigtige pris, kan dog hurtigt blive en uoverskuelig opgave. 


Derfor kan du med fordel indhente flere tilbud fra lokale brolæggere. Sådan kan du vælge hvilken af dem, du mener passer bedst til at udføre din opgave. 

Der kan være stor forskel i deres idéer og erfaring med netop det du ønsker at få lavet. Du får den bedste fornemmelse af, hvem det skal være, ved at tale med dem og sammenligne tilbud. Således kan din idé gå op i en højere enhed med dine drømme og samtidig forblive inden for budgettet. 

Vi har, som før nævnt, sammen med vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk gjort indhentning af 3 gratis tilbud fuldstændig ligetil for dig. 

Det tager kun 5 minutter, er ganske gratis og tilbuddene er uforpligtende.

Vil du være brolægger?

 

Har du hænderne skruet rigtigt på, og har du mod på at lave på kreative løsninger? Trives i altid at arbejde udendørs, er praktisk anlagt og har du en stærk fysik? Kan du svare ja til disse kan brolæggeruddannelsen være lige noget for dig. Her kan du læse mere om uddannelsen til brolægger. 

Brolæggeruddannelsen tages på et af landets erhvervsskoler, tager 4 – 5 år og er et speciale. 

På uddannelsen lærer du at “arbejde med veje, torve og pladser. Det kan være flisebelægninger, kantsten og udsmykningsopgaver i beton, brosten og kantsten.”
 

(UddannelsesGuiden)

Uddannelsen kræver et karaktergennemsnit på 2.0 fra folkeskolens afgangseksamen for at du kan komme ind. Du starter på grundforløb og har derefter skiftevis skole- og lærepladsperioder. Uddannelsen afsluttes med en svendeprøve. 

Som brolægger efter endt uddannelse har du mulighed for at blive ansat hos brolæggermestre. Normalvis er det mindre virksomheder med typisk 3-5 ansatte. Desuden er der jobmuligheder i større entreprenørvirksomheder og kommuner. 

Gennemsnitlig løn pr. måned for en nyuddannet brolægger (pension m.m. inkl.) ligger ifølge UddannelsesGuiden på 32.022 kr. – men se også afsnittet herunder. 

Du kan også starte som selvstændig brolæggermester.

Læs mere om uddannelsen til brolægger her.

Læs mere om jobbet som brolægger her.

Hvad tjener en brolægger?

 

En brolæggers løn afhænger af mange forskellige ting. En af de primære faktorer er geografi, hvor man kan finde store forskelle. En brolægger, der arbejder i hovedstaden, tjener i gennemsnit 35.686 kr. pr. md. før skat. Til sammenligning tjener en brolægger i Nordjylland blot 20.000 kr. pr. md. før skat.

I Hovedstaden tjener den gennemsnitlige brolægger altså over 75% mere end en brolægger i Nordjylland. Dét er en forskel, der er til at tage og føle på. 

Så store geografiske forskelle på lønniveauer er ikke almindeligt i håndværkerbrancherne. Vi kan kun gætte på hvad årsagerne til de geografiske forskelle i lønnen for brolæggere kan være.

Måske er efterspørgslen på brolæggere større i bymiljøet – og hvis det er tilfældet, så kan det være med til at presse priserne (og dermed brolæggernes løn) opad. 

Herunder finder du en oversigt over en brolægger-løn i forskellige dele af landet:

  • Brolægger løn (gennemsnit) i Nordjylland: 20.000 kr. pr. md. før skat
  • Brolægger løn (gennemsnit) i Midtjylland: 25.714 kr. pr. md. før skat
  • Brolægger løn (gennemsnit) i Syddanmark: 27.900 kr. pr. md. før skat
  • Brolægger løn (gennemsnit) i Sjælland: 22.650 kr. pr. md. før skat
  • Brolægger løn (gennemsnit) i Hovedstaden: 35.686 kr. pr. md. før skat
Hvis man er interesseret i hvad kvindelige brolæggere tjener kontra mandlige brolæggere, så skal man vente længe på statistikkerne. Lønstatistik.dk har nemlig ikke nogen optegnelser over kvindelige brolæggere – og dermed heller ikke over kvindelige brolæggeres løn. At være brolægger er et fysisk krævende arbejde, der kræver stærke kroppe. Til dette arbejde er mænd nok bare mere naturligt disponerede for at kunne klare sig godt end kvinder – om end det måske er lidt upopulært at mene. Det er dog et gæt – men statistikken er bemærkelsesværdig på dette område. 
 
Det er også svært at sige noget om brolæggeres lønninger ud fra erfaringsniveauet. Normalt er det sådan, at en fagmand vil få mere i løn desto mere erfaring vedkommende har. Men ifølge Lønstatistik.dk er den gennemsnitlige erfaring for en brolægger i Danmark blot 6,2 år. Dette tal vidner om, at brolæggere ikke er i branchen i særlig lang tid før de skifter til en ny branche. 
 
Derfor giver det ikke mening at prøve at sammenligne brolæggeres løn ud fra mængden af erfaring. Dog mener vi stadigvæk, at du som brolægger kan forvente (og kræve) en højere løn desto mere erfaring du har i faget.